Ena ženska, ki stalno objema druge
Imam eno znanko, ki ima grdo navado, kar naprej objemat. Ko smo kam skupaj prišli, me je vedno objemala. Seveda vse ostale tudi. Moške in ženske. Jaz sem jo večkrat stran odrinila, ona še bolj silila z objemanjem. Pa točno ve, da tega ne maram, ampak vseljiva do kraja.
Tisti ljudje, ki imajo tako nujo vse po vrsti objemat, kako jim gre letos?
Te moje znanke letos še nisem srečala. Na FB pa kar naprej pisari proti ukrepom, proti cepivu, razpravlja kak fašizem imamo. Po messengerju mi je kar naprej pošiljala fake news, sem jo kar blokirala.
Upam, da bo, ko bo korona mimo, vendarle začela spoštovati druge in ne bo objemala vseh po vrsti.
Doma se itak objemamo, smo sami odrasli.
S prijatelji smo bili spomladi zelo na distanci, v zivo se nismo videli en mesec, z nekaterimi tudi dalj casa, ob srecanju smo bili precej zadrzani, distanca in vsa ta jajca.
Zdaj, v drugem valu, ni sans da se gremo te bedarije! Ko vidim prijateljico, se objameva! In paaaaaseeeee!
Zelim vam vsem skupaj cim vec objemov, zdravijo duso, zdrava dusa je oa najpomembnejsa medicina za zdravo telo!
Meni je tebe zal. Sori.
Sem vesela, da izhajam iz familije, kjer so objemi, dotiki in poljubi nekaj lepega in toplega.
Vidim po prijateljicah, ki tega niso vajene, se cez cas sprostijo in jim je fajn. Mi je hecno, ko katera rece, da jo je hci objela, to pomeni, da ji je dala za sekundo roko cez ramo. Ko mene moja hci objame, pokajo kosti in se ne resim objema dokler lahko diham :)))
Meni je tebe zal. Sori.
Sem vesela, da izhajam iz familije, kjer so objemi, dotiki in poljubi nekaj lepega in toplega.
Vidim po prijateljicah, ki tega niso vajene, se cez cas sprostijo in jim je fajn. Mi je hecno, ko katera rece, da jo je hci objela, to pomeni, da ji je dala za sekundo roko cez ramo. Ko mene moja hci objame, pokajo kosti in se ne resim objema dokler lahko diham :)))
[/quote]
No meni pa ni fajn, da se ena ženska vesi po meni. Verjamem,d a je tebi fajn, meni pač ni.
Spoštuj druge ljudi. Ne vem zakaj eni ne štekate, da imamo ljudje osebni prostor. Verjamem, da so tebi dotiki drugih žensk pa poljubi fajn. Samo poskušaj razumeti, da eni pač tega ne maramo.
Smo imeli sodelavko, ona je bila vajena za recimo novo leto, ko je voščila, na usta poljubit. Sem tudi preprečila. Pa je očitno ugotovila, da tudi ostalim sodelavkam to ni všeč in je nehala. Eni pač zaštekajo, da se ne sme segat v osebni prostor drugih ljudi, če tega nočejo. Ni bila Slovenka, pri njih je bilo to pač običajno. Pa je dojela, da pri nas pač to nikomur ne paše in je to spoštovala.
Imam tudi druge znanke, ki se objemajo. Vedo pa, da meni to ni všeč pa to spoštujejo pa ne silijo vame.
Ne maram objemanja nekih x ljudi in nasploh ne maram da kdo sili vame.
V mlajših letih smo se kolegice objemale pa ljubčka dale, ko smo se videle, zdaj pa mi na pamet ne pride. Da bi s tem nadaljevala v odraslosti, bi moralo biti nekaj hudo narobe. Mislim da ta ženska, ki jo opisuje avtorica, to počne bolj zaradi sebe, ne pa zato, ker je tako srečna, da nakoga vidi. Očitno rabi nek dotik, neko uteho, kaj jaz vem, in si pomaga s temi (az druge posiljujočimi) objemi.
Kaj zdaj ima popolnoma prav.
Če pravijo, da je v vsaki stvari nekaj dobrega, je pri koroni to, da se ne more vsak obešat po tebi, rinit vate, se te dotikat itd. Upam, da se to obdrži.
Največkrat so res tisti, ki te objemajo, najbolj zahrbtni.
Tisti, ki se v tem času objemajo z ljudmi izven svoje družine, so pa … potencialni ubijalci. Zakaj bi se s tem še hvalil, pa res ne vem.
To sme jaz včasih počela. vse po vrsti sme vedno objela,pa še lupčka dala na lička. Ja,potem čez čas,ko sem malo odrastla,mi je potegnilo,da eni tega pač ne marajo,je na nek način vdor v zasebnost. V osebni prostor. pa me ni nikoli nihče odribil ali kaj rekel. Tega ne počnem več,razen s sestro pa eno njaboljšo prijateljico,k pa se itak ve,da se objemamo k se vidmo,se mamo rade. Zdaj,sem bolj spoštljiva do ljudi,raje ponudim roko v znak spoštovanja ali pa rečem toplo besedo,poklonim nasmeh. Sem pa to počela ja.
Me veseli, da ste tudi taki, ki spoštujete osebni prostor drugih. Nič ni narobe, če se objemate s tistimi, ki to želijo. Prav pa je spoštovati željo nekoga, da tega noče in ne silit v njegov osebni prostor.
No tudi poljubljanje za RD mi ni všeč, ko že nekdo to omenja.
Ne vem kako je z Nemci. Avstrijci recimo se ne objemajo vse povprek. Tudi za novo leto ne.
Recmo Bosna, Srbija, Črna Gora tam pa se narod na veliko objema, poljublja. Tudi moški med sabo se objemajo, tudi poljubljajo, ko se srečajo. Mi je bilo hecno naše moškega opazovat kako jim je bilo nelagodno, ko so jih objemali pa celo poljubljali drugi moški :).
Pri nas v službi je recimo običajno, da se poljublja na lica oz. bolje rečeno zrak poleg lica, ko ima kdo RD pa objemanje za novo leto pa cmokanje pa tako. Potem pa sledi zahrbtno opravljanje, šimfanje. Babnice so vse medene, lupča, objem za rd, potem pa po starem: šimfanje.
Tudi Skandinavci znajo spoštovati osebni prostor drugih. Se ne slinijo po ljudeh, ki tega nočejo.
Zdaj bom nekaj povedal, pa ne da sem boljši kot vi ampak, da boste vedeli kam pašemo in pašete.
Otroci, ki niso zagrenjeni, ki so nedolžni in imajo še čisto čut. So veseli dobrih ljudi in tistih, ki jih imajo radi. Radost otroci pokažejo tudi tako, da te objamejo. Če ne drugega mamico ali atija ali pa oba če imajo to možnost. To je prava ljubezen in radost, ki je v notranjosti človeka. Seveda lahko in otrok in odrasel igra to radost in ljubezen ampak pišem sedaj o trenutku ko jo ne in je resnična.
No to pomeni, da ko ne želiš, da se te objame, ko ti to ni več prijetno niti od človeka, ki te je pogrešal ali ima rad, pomeni, da si izgubil svojo prvotno nedložno bit in je materialen svet že zasedel velik del tvoje osebnosti in prvobitne plati, ki je bila nedolžna kot sonce in vesela kot sonce ter radostna in ljubeča kot sonce, če se tako izrazim.
Kar pa pomeni, da ni problem v človeku, ki te je hotel objeti ampak imaš problem ti in ti ga boš imel ko bo ponovno prišla ura, ko moraš postati, kar si nekoč bil.
Da pa imate take ljudi ob sebi pa vam je dana tudi sreča, saj vas ljubezen hoče nazaj in vas hoče rešiti pred pogubo lastnega sebe, saj je vse kar je povezano med seboj.
Torej ni problem v tej ženski ampak v vas samih, ker dejansko sam objem nikoli ne bi smel biti nekaj slabega ampak je vedno predstavljal le lepo, dobro, ljubezen in zaščito. Da pa se tega vi sedaj izogibate pa se morate vprašati , kako krepko je moralo iti nekaj narobe, da pa ste taki kot ste sedaj in da tega nočete.
Naprej, upam da berete, da niste kot kapelica ki je zaprta ves čas.
Lahko bi ženska prišla pa vas klofnila , da se mal zbudite. Bi vam pasalo? Ne kajne? No tudi to ne. Zdej pa si predstavljajte, koliko hudega bi bilo na svetu, če bi se čisto vsi do zadnjega, ki bi se srečali objeli in poljubili in si želeli radost in dobro, bi bilo še veliko slabega potem? No če si tega ne žečite, da bi vsi to počeli in da bi tako bilo pa se ponovno vprašajte kako bolehni ste že, pa tega ne opazite, ker vam je življenje izpil toliko prvobitne radosti, da vam to ni več všeč. Če mislite, da je odraslost ali zrelost to, da nekoga ne objameš ali da ne maraš,da te objame se krepko motite. Ti ni odraslost ampak je pomanjkanje empatije, ljubečnosti pa ne glede na to če pa npr svojega otroka ali moža tako ljubite da bi ga objemali in ljubčkali cel dan lahko. To je usmerjena ljubezen ni pa obširna. Saj tisti otrok, ki sem ga prej omenjal bo vsakega, ki ga bo spoznal in ga bo pogrešal ter ga bo vesel, ga bo objel z veseljem in stisnil k sebi, ker se ob njem počuti lepo in lepo bi vsak rad objel k sebi.
Če pa tega več nočemo, ne želimo, ne prenesemo, pa je potreben premislek in kot sem dejal je ta pri vas in ne pri njej. Njo lahko klofnete enkrat pa vas nikoli več ne bo objela verjemite mi. Ampak samo enkrat boste klofnili pa mogoče tisoč objemov, ki bi jih še prejeli morda lahko jih nikoli več ne bo. Morda se jutri zgodi nekaj zelo hudega in bi bila edina, ki bi vam nudila objem in bi vi tokrat resnično potrebovali objem in prvič resnično res bi vam prav prišel, se pa lahko zgodi , da ga ne bo saj ve, da ne marate, da vas objema in vas ne bo objela. Ona bi vas objela ampak tokrat je pomislila lej, že tako ji je hudo ne bom je tokrat objela da ji ne bo še huje, ker mi je dala vedeti da ne mara objema, ki pa bi vas ravno ta tokrat potolažil in bi bil vsaj nekaj kar vas lahko malo pogreje in vam pokaže še kaj lepega na svetu.
Upam da ste občutili in razumeli. Ker če ste samo razumeli potem moje besede še bolj držijo.
Nasvet:
Naslednjič vi njo objemite prvi.
Če boste lahko mi povejte kaj ste občutili in kako drugače je bilo tokrat.
Se pravi, da niste ne razumeli in ne občutili.
Poskušajte še enkrat razumeti najprej pa potem občutiti, ker povem vam jaz vam povem, ker sem resničen bolj kot je lahko to kdo.
Točno vem zakaj se gre in kaj smo in kako delujemo. Če jo imate za zmešano prav pa naj bo, mogoče tudi je malo, ampak verjamem, da vas ne stiska pol ure kajne?
Pravim, da naslednjič ko jo zagledate namesto, da čakate, da vas objame jo objemite vi, če ne morete drugače pa si to vzemite, kot da jo prvi podrezate iz žlehtnobe če tako kočete ker vam gre s tem početjem na živce. Povem vam, da se bo zgodila neka sprememba, resnično vam povem.
Če bi mene moški objel in bi vedel, da me objame kot prijatelja, kolega me to ne bi motilo, tudi če bi me zmotilo razumete razliko? Nisem gej in zato bi bil na drugačno zadevo alergičen. Če pa bi me kot sem dejal pa me lahko zmoti ne pa moti, ker razumem. Če razumem sem lahko tudi uvideven bolj kot drugi. Ker pa sem dejal, da bi me lahko zmotilo pa potrjuje tisto, kar sem napisal v prejšnjem komentarju, da ne govorim, da sem boljši kot vi. Vem pa kam pašemo in kdo v resnici smo.
Še enkrat če ne drugače naredite za mene preizkus in jo objemite prvi. Morda se tako ali tako tega ne boste zmogli “rešiti” pa že zato naredite drugače.
Psihologija telesa in duše dela čudeže, še veste ne.
Lahko se tudi zgodi, da vas naslednjič po tem ne bo več objemala. Že zato se morda splača vam potruditi in bosta na koncu obe zadovoljni.
Se pravi, da niste ne razumeli in ne občutili.
Poskušajte še enkrat razumeti najprej pa potem občutiti, ker povem vam jaz vam povem, ker sem resničen bolj kot je lahko to kdo.
Točno vem zakaj se gre in kaj smo in kako delujemo. Če jo imate za zmešano prav pa naj bo, mogoče tudi je malo, ampak verjamem, da vas ne stiska pol ure kajne?
Pravim, da naslednjič ko jo zagledate namesto, da čakate, da vas objame jo objemite vi, če ne morete drugače pa si to vzemite, kot da jo prvi podrezate iz žlehtnobe če tako kočete ker vam gre s tem početjem na živce. Povem vam, da se bo zgodila neka sprememba, resnično vam povem.
Če bi mene moški objel in bi vedel, da me objame kot prijatelja, kolega me to ne bi motilo, tudi če bi me zmotilo razumete razliko? Nisem gej in zato bi bil na drugačno zadevo alergičen. Če pa bi me kot sem dejal pa me lahko zmoti ne pa moti, ker razumem. Če razumem sem lahko tudi uvideven bolj kot drugi. Ker pa sem dejal, da bi me lahko zmotilo pa potrjuje tisto, kar sem napisal v prejšnjem komentarju, da ne govorim, da sem boljši kot vi. Vem pa kam pašemo in kdo v resnici smo.
Še enkrat če ne drugače naredite za mene preizkus in jo objemite prvi. Morda se tako ali tako tega ne boste zmogli “rešiti” pa že zato naredite drugače.
Psihologija telesa in duše dela čudeže, še veste ne.
Lahko se tudi zgodi, da vas naslednjič po tem ne bo več objemala. Že zato se morda splača vam potruditi in bosta na koncu obe zadovoljni.
[/quote]
Darwin, ti se kar objemaj s tipi. Kolikor ti srce poželi. Samo, zna se ti zgoditi, če boš to počel komu, ki mu to ne bo ok, da ti bo gobec razbil. Da ne boš presenečen.
Forum je zaprt za komentiranje.