ENA VELIKA PROŠNJA VSEM
moja teta sodeluje v Lisini (revija) igri za najboljši piškot…iz srca bi ji želela zmago zato vas prosim (če želite ni pa bovezno) da ji pomagate do zmage (nagrada ni nič posebnega- kuhinjska tehtnica) uglavnem če imate čas, denar, voljo oz. željo tudi vi da zmaga prosim pišite sms IN LISA PISKOT 4 na številko 2929…privoščim ji zmago saj peče res odlična peciva
hvala tistim ko boste pomagali in lp
Lubenice so čisto preproste za narediti in prav lepo zgledajo z drugim sadjem narejene iz piškotnega testa. Pridejo pa zelo sladke . Glavne sestavine so sladkor v prehu in enaka količina orehov, beljak in barva pa še malo čokolade za emitacijo koščic.
Lubenice delam takole:
2 beljaka stepem v trd sneg in počasi z roko vmešam 30 dkg sladkorja v prahu in 35 dkg orehov. Nato dam zmes za kakšno uro v hladilnik. Ko se spočije, razdelim na dva dela – eden naj bo malo večji. Večjega nato pobarvam rdeče (z jedilno barvo, našla sem v Intersparu, je v tubici), manjšega zeleno. Nato obe masi razdelim na 3 dele. Rdeči del (vsak posamezni) oblikujem v kroglo in obdam z enim delom zelene mase. Tako dobiš 3 “lubenice”, ki jih daš spet v hladilnik.
Ko odstoji, jih narežem kot lubenice in za koščice vtisnem v rdečo maso čokoladne mrvice.
Vsekakor bom glasovala za tvojo tetko.
Beljak je surov notri, tako, da dolgo že ne . Razen , če bi lahko beljek kako termično obdelali. Ko sem jih letos delala za neko praznovanje, sem narejen sneg dala za eno minuto na 40 % moč v mikrovalovko. Ne vem a je bilo dovolj…
Če delaš za druge je kar malo straha ( salmonela), da bi jih okužil…..
Hm, Dora, mogoče bi svojo prošnjo preoblikovala nekako v smislu: tukaj je recept iz Lisine akcije, dajte ga preizkusit, res je v redu, oblizovali se boste okoli ust in z očmi, če vas je navdušil, pa dajte še glasovat, veste, to je moja tetka, prav fajn pekarica, že veliko super piškotov nam je spekla… Tudi zaradi pravil tekmovanja bo to bolj prav.
Četudi drugače ne kupujem kuharskih revij, sem včeraj bolj slučajno kupila tole Liso. V največji meri ravno zato, ker sem pogledala teh 10 nominiranih piškotov, res so krasni. Lubenice in tudi ostali.
LP Mimi
hvala vsem…ja iz uredništva hvala da ste/si obvestila jih že prej kot jaz…med vikendom žal nisem imela časa…Mimi N. se opravičujem ker nisem v takem slogu napisla vendar sem napisala čim hitreje in najbolj enostavno in razumljivo(vsaj meni se je tako zdelo)…se opravičujem še enkrat se bom drugič potrudila..lp vsem in hvala če je kdo glasoval:)
Forum je zaprt za komentiranje.