ena ideja za pecivo
No, prejšnji teden sem vas spraševala po kvašenem listnatem testu, sedaj pa vam v zameno ponujam recept za češnjeve rezine 🙂 Sicer je iz revije Dober tek in sliko lahko vidite tukaj , samega recepta pa ni v bazi. Nam je bilo všeč in smo takoj pojedli.
ČEŠNJEVE REZINE
Sestavine:
40 dag zamrznjenega ali svežega kvašenega listnatega testa
2,5 dl mleka
1/2 vrečke praška za vanilijev puding
8 dag kristalnega sladkorja (jaz sem dala samo slabo polovico)
2 rumenjaka
kozarček češnjevca (nisem dala)
40 dag zrelih češenj (jaz sem imla višnje, ravno tako OK)
malo češnjevca za pokapanje
ščepec zmletega cimeta
jajce za premaz
papir za peko
Predpriprava:
Malo mleka gladko zmešamo s praškom za puding. Preostalo mleko zavremo s sladkorjem ter z metlico za sneg vmešamo pudingovo zmes, oba rumenjaka in češnjevec. Ohlajen puding pretlačimo skozi gosto sito. Češnje operemo, izkoščičimo, pokapamo s češnjevcem ter potresemo s cimetom; pustimo nekaj časa, da se češnje prepojijo.
Priprava:
Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 200 st.C. Testo po navodilu odtajamo in na pomokani površini razvaljamo v dolžini pekača cca 22 cm široko. testeno ploščo razrežemo na trakove: širok trak naj meri cca 16 cm, dva ozka trakova po 2 cm in dva po 1 cm. Jaz sem tu eno ploščo Pečjakovega zmrznejenga testa razvaljala na dolžino pekača x 16 cm, drugo ploščo razvaljala in odrezala tiste 4 ozke trakove in iz preostalega spekla še ene par žepkov.
No, širok trak položimo na pekač in ga večkrat prebodemo z vilicami. Vzdolžna robova premažemo s stepenim jajcem in obložimo s širšima (2 cm) trakovoma, spet namažemo z jajcem in obložimo še z ožjima trakovoma. Na toplem pustimo vzhajati cca pol ure. Nato med vzdolžne trakove namažemo pudingovo maso in jo obložimo s češnjami. Ozk testena trakova premažemo z jjcem in pustimo še malo vzhajati. Pečemo v prej ogreti pečici 25-35 minut do lepe barve. Ko se ohladi, narežemo na rezine.
Tole je zelo na dolgo, dejansko pa hitro narejeno.
lp n.
Forum je zaprt za komentiranje.