Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ena bljak s kampiranja :-(

Ena bljak s kampiranja :-(

Verjetno nisem edina, ki se ji vsako leto zgodi, da kaj pozabi s seboj na kampiranje vzet. No, letos sem pozabila vzet kako zrnce pralnega praška za oprat nujne stvari. Vlažne brisače se že vrže čez špago, da se posušijo… kam pa z umazanimi spodnjicami? Evo, sem rekla… jih dam v eno vrečko za smeti, pa v predprostor šotora (da se ne usmradi avto al pa šotor) ;-). Tam so ble dva dni. Tatretji dan se odločim, da jih le grem oprat…. Odprem vrečko…… in bljaaaaaaaaaaak…. Ne pretiravam, ampak noter so bli trije komadi gačic pooooooooolni drobnih mravelj…… resnično kakih 500 mravljic na vsakem komadu!!! :-(… Potem se sprehodim do wc-jev….. zamašim tri korita za pranje perila in utapljam mravlje kot nora…… Ko jih je gor le še kakih 100 začnem prat… in vidim… vse razžrtooooo blago……….. Primem in šibnem vse skupi v smetnjak…… Bljaaaaaaaaaaak. Kaj takga pa še ne. :-(((((((((((((((
Mimogrede, okrog šotora ni blo opazit nobenih mravelj…. pa tud gačice so ble normalno umazane, tak da ne vem od kje so se zaravnale………

Evo, moja zgodbica, ki mogoče pride kdaj komu prav. 🙂

Evo nasvet za drugič: uporabi milo za tuširanje in perilo bo čisto – pa še dišalo bo!!!!!!! Treba se je znajdt!
LP

Jap, no, saj ponavadi sem tako nardila. Sam tokrat se mi ni dalo, glede na to, da so spodnjice na morju (vsaj pri meni) samo za čez noč. Tak da, zjutraj gačice dol, pa smuk v kopalke… pa kdo bo zjutraj pral, pa še samo ene 😉

Heheheh greš v FKK kamp pa vsi ti problemi odpadejo. 🙂

Pa saj je sigurno bila kaka trgovina ki je prodajala prasek a ste sli na samotni otok 😉 ?

la pa vzames za vsak dan ene. sej avto se ne posede od treh spodnjih gat vec. drugac pa se en moj nasvet: nikol ne pozabte doma sprobat gorilnika, ker se lahko zgodi da v krogu 50 km ne dobiš rezervne kartuše, da o gorilnikih sploh ne govorimo. letos sm mela ze drugo leto težave. ja, težko me izuči.

evo, tudi to se nam je zgodilo z gorilnikom. No, v bistvu se nam je gumbek pokvaril, pa nikjer nobenega servisa, še po pince je blo treba 20 km daleč 🙁

spodnjic pa itak vzamem več kot je dni v tednu, jih ne perem vsak dan sproti.. ha, ha, kam pa pridemo, pa tak dopust 😉

eh, pa da bi zarad treh gat šla kupovat min. 3 kg praška? 😉

Mah … 3 kg praska stane okoli 1000 SIT ce kupis cenejsega ! Pa ja na dopustu ne skrtaris z takimi stvarmi to je 6-7 kepic sladoleda !

Vsi samo o gatah o mravljah pa nič. Kaj v drugih uporabljenih cunjah jih pa ni bilo?

Mogoče nasvetek za naslednjič… s sabo vzemi ajaxovo milo za perilo. Ne zavzame veliko prostora, očisti pa skoraj vse (kakega zasušenega madeža od refoška ali pa ajvarja skoraj zagotovo ne ;))
Ali pa tekoče čistilo v tubi Opal, ampak tu je težava, če ga slučajno ne zapreš dobro in steče.
Oba sta optimalna za kampiranje. Za backpacking pa vedno košček ajax mila 🙂

jp, moj namen je bil opozorit na napad mravelj… ne pa na doktorirat na temo pralnih praškov 😉

(ne, v vrečki so ble sam te tri gate, pa drgač sploh ni blo nikjer zaslediti mravelj… recimo, kolikor jih je blo notr, bi sigurno opazili njihov mimohod… ) 😉

Moja nona ima probleme z mravljami, ki imajo rade ” umazano perilo “. Ampak to je v stanovanju in je resnična nadloga, da bi pa te vrste mravelj živele tudi v kampih pa še ne.

V študentu je kolegica med počitnicami tud dobila napad mravelj – v omaro! Pa še med čisto perilo, se mi zdi (nism čist ziher).

Tudi mi smo imeli težave s kartušami, tako da jih je treba obvezno nest s saboveč za rezervo. Spodnjic na morju pa skor ne rabiš :)))

pa kva tezis s temi tvojimi usranimi gatami,
si pa res ena kura !

mogoče pa ima matejam glivice…mravlje jih imajo rade…mateja h ginekologu!!!

očitno maš izkušnje

Očitno so bile faraonke, te hodijo na perilo. Še vedno bolje v kampu kot v stanovanju!

Aja, upam, da so bile gatke že bolj stare in iztrošene! ;)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close