En vodovodar mi je dal predračun za 6000 evrov, drugi za 5000 evrov, tretji za 3500
Od kdaj pa vodovodarji polagajo keramiko? Razen seveda, če ne gre za večje firme z več izvajalci. Moje keramike zagotovo vodovodar niti videl ne bi.
Sicer pa takole: Nas bo polaganje keramike po hiši (1x wc, 2x kopalnica, 1x tehnični prostor, 1x predprostor, 1x kabinet) prišlo 6000 €. Zahtevno polaganje (beri ribja kost, mozaik, različne dimenzije ploščic, vse izjemne trdote). To je samo delo, vrhunski izvajalec.
Povprečna blokovska kopalnica pride z vsem materialom od a do ž okoli 5000 do 6000 eur. Če hočeš imet narjeno za vsaj 20let. Z majstri, ki delajo vse 1000 in 1 stvar je ponavadi tako da imaš tudi 1000 in 1 problem, kar pa ne odtehta njihovega ‘poceni’ dela.
In še tole strokovnjaki! Razdelite 6000 eur na 20 let, a je to velik vložek za prostor kjer preživimo 1/3 svojega življenja ?
P.s. nisem noben izvajalec ali kaj podobnega.
Sem samo človek, ki ima res kvaliteto.
5 ali 6 jurjev se kar hitro lahko nabere, ene pol tega je delo, ker ga je res veliko. Da se narediti še ceneje in dobro ali boljše.
1/3 svojega življenja v kopalnici? kdo to? si normalen? moten?
1000 in 1 mojster? imam prijatelja, ki je čisto druge stroke, položi tudi keramiko, veliko bolje od keramičarja, dela počasi, natančno, je malce dražji, ampak pod črto pride ceneje. Dela ima toliko, da se mora skrivat pred novimi strankami, telefon ugaša za cele dneve, po več dni skupaj da lahko v miru dela. Ne mešat vseh v isti koš, pusti razne “čifkote in majstore za sve”.
V bloku, majhna kopalnica, ampak ni bila nikoli prenovljena. Majstri so mi zamenjali cevi odtokov, namesto kadi sem dala tuš, nove ploščice, na novo prebeljeno, nov lijak, WC, skratka vse. Pa je prišlo okrog 5 jurjev.
Je pa res narejeno kvalitetno in kopalnice mi ne bo več treba prenavljati. Material je dobre kvalitete, ni najcenejši, tudi ne najdražji.
Forum je zaprt za komentiranje.