en receptek
Živjo!
Na tale forum namenoma ne zahajam prav pogosto, ker ko se “priklopim” za dve uri obremenim printer z vsemi vašimi idejami in recepti…
No, danes sem spet navdušena, pa bom delila z vami eno našo najljubše družinsko kosilo, ki mu mi pravimo madžarski zrezki (zato, ker je recept vzet iz ene madžarske kuharske knjige). Skratka, olupljen krompir narežeš na šnitke in ga malo prevreš (max 5 minut). Potrebuješ še svinjske zrezke, pa kislo smetano, sladko mleto papriko, čebulo in olje. Potem pa zlagaš:
plast krompirja, malo olja, kislo smetano, mleto papriko, čebulo (lahko na kolobarčke, ali pa kar nasekljano) in zrezek (ali dva, odvisno od velikosti pekača), vajo ponoviš, na vrh krompir ina zaključiš s kislo smetano. Vse skupaj v pečici pečeš dobro uro. Zelo pomembno je, da dobesedno pretiravaš s kislo smetano in čebulo (res na debelo), paprike pa toliko, da je lepo na tanko pokrito; pomembno je tudi zaporedje. Pa olja ne sme biti premalo, čeprav zna biti problem (zdravje, pa to…), nisem pa še ugotovila, s čim bi ga lahko nadomestila. Pa še nekaj, občasno se mi zgodi, da se zrezki med plastmi ne spečejo dovolj, zato vedno malo pokukam kakih 15 minut pred koncem, in če niso, jih kar na vrh postavim.
Jed nam je božjastno dobra, ampak lotim se je ponavadi kakšno nedeljo, ker je precej zamudna.
Upam, da bo všeč še komu. Lep pozdrav, U.
Ja, una1, to je ziher dobro. A nobenih drugih začimbic ne daš vmes? Sol si verjetno pozabila, ker je samoumevna. Ker v mislih že malo skup sestavljam zadevo, sem pomislila, da bi se nepečenim zrezkom izognila, če bi jih mogoče na hitro popekla na olju in potem zlagala? Ker je krompir že napol mehak, zrezki pa tudi rabijo nekaj časa. Razne zlaganke so mi všeč, bo treba probat.Paprike praviš, da je precej, no, sa je recept iz Madžarske!
pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.