elektrika, elektro Lj, koliko je 1kwh??
Iz računa se jaz res ne znajdem in prosim ali katera ve koliko je 1 kilovatna ura elektrika pri elektro LJ ? Saj sem mesečni znesek delila s številom dni, torej 30 in dobila približen izračun koliko je to na dan, pa kljub vsemu želim res tisto njihovo ceno za eno uro. račune imajo napisane v smislu, da jih razumejo le oni, ker je zaračunano zraven toliko enega sranja še.
Aja gre pa to za navadni gospodinjski tok…
Hvala za pomoč,
Ja ni res.
Pojdi na njihovo spletno stran.
Sem pa stoodstotno prepričan da tudi ne veš tarife za mobilni telefon in se nič ne pritožuješ!
Ful je zanimivo čitat kako ljudje po praznikih ko vse zapravijo začnejo računat kje jim pušča denar!
Špara se takrat ko denar je, ne pa takrat ko ga ni več!
Pa brez zamere!!!
Lep dan Vam želim!
boots, mar ti ni škoda časa vse tole pisat, meni bi ga bilo in zakaj se imaš za pametnega, ko itak veš, da le to nisi. Zakaj nisi moški v pravem pomenu besed in bi napisal, če že vse veš?! Pa si raje pisal kot večina babščin tule, pametoval nekaj v tri krasne…brez veze!
če bi bil, bi ti bilo jasno, da pri meni ne gre za nobeno povpraševanje zaradi pomankanja ne vem česa…, temveč sem si vzela čas in razčlenila račun , da sploh vidim kaj vse plačujem in ga lahko primerjam z ostalimi ponudniki v SLO. Verjamem, da tvoja draga nima pojma koliko je ena kilovatna ura vaše elektrike, zato so tvoje besede res zelo neumestne, se ti ne zdi??
To je razlog zakaj in kako tale post, ne pa ta, ki ga navajaš ti. Brez veze se razburjaš in mi nekaj očitaš, kar ni res in verjamem, da se bo le našel kdo, ki bo odgovoril na moje vprašanje, ne pa pisal bedarij, kot jih pišeš ti in ej, veš koliko moj operater računa minuto…ne boš verjel…0,10 centov…želiš še kaj izvedeti?? Mogoče kakšne barve hlačk imam danes na sebi, ti verjetno itak ne veš!
Ta forum je zadnje čase zalega nekih kvazi osebkov, ki imajo prav veselje pisat na post vse drugo, kot pa podati pošten odgovor! Pa neka, to je forum za vse, razumem;)), tudi taki morajo uživat vsaj tu, če so že doma vsi zakompleksani in zaplankani ali da ne napišem še kaj več.
Kopiram en zanimivi članek,ki sem ga našla ob iskanju mojega vprašanja tule:
—————–
Vrednotenje električne energije je sploh osnovna zadeva, ki bi jo morali poznati praktično vsi zavedni Zemljani, saj poznavanje tega omogoča denarno varčnejšo porabo elektrike.
Slovenski elektroenergetski sistem, ki je povezan s svetovnimi sistemi, omogoča splošnim porabnikom dvotarifno porabo elektrike. To pomeni, da so določeni posebni termini, kdaj bo elektrika bolj poceni in kdaj bo dražja. O tarifnem sistemu za prodajo elektrike pri nas odloča vlada Republike Slovenije.
Na strani elektro Ljubljana lahko marsikaj izveste o sami cene električne energije.
Sam pa bi vam razložil nekaj dejstev s tega področja. Poglejte, če želite izračunati koliko vas stane, če pustite računalnik priklopljen cel mili dan, kdaj prati perilo, kdaj ste lahko bolj razsipni z elektriko, pa bi vseeno radi plačali čim manj, se kar lotite dela.
Najprej povejmo, da je za začetek treba sploh izmeriti količino električnega dela, ki ga vi z računalnikom izvlečete iz omrežja. Na vsaki napravi je nekakšen splošen opis njene moči v vatih ali kilovatih. Ta podatek vam omogoča nekakšno oceno porabljenega dela. Če naprava deluje z močjo 1 W, to pomeni, da v času ene sekunde opravi, oziroma pretvori 1 J električne energije v, vam, koristno energijo. Seveda pa je to, kar napišejo proizvajalci na škatle, zgolj okvirna poraba. V resnici je potrebno za natančno porabo izmeriti določene parametre ali pa kupiti merilnike (števce), ki to počno sami – takega ima vsaka hiša. Torej vaša naloga je izmeriti celotno moč naprave (to je t.i. navidezna moč, ki je (vektorska) vsota navidezne in jalove moči). Pa za primer vzemimo televizijo, ki deluje z močjo 50 W. Ta televizija v eni sekundi pretvori 50 J energije, v eni uri 3600–krat toliko. Na splošno zmnožite električno moč z preteklim časom in dobite delo. To delo pa je treba denarno ovrednotiti. Elektrogospodarstvo si je izbralo posebno enoto s katero navaja prodano energijo. To je kilovatna ura – kWh. Kilovatna ura ustreza enournemu delovanju tisoč vatne naprave. Če ima naprava 50 W, pomeni, da eno kilovatno uro potroši v 20 urah. Pomislite! Televizijo morate imeti vključeno dvajset ur, da bo porabila toliko, kot porabi 2000 W bojler v pol ure.
Določiti je treba samo še ceno te kilovatne ure. Tukaj pa pridemo do različnih cen glede na termin uporabe. Na zgornjem naslovu izveste, da je v času med šesto uro zjutraj in deseto uro zvečer višja tarifa. V vmesnem času, tj. od desete ure zvečer do šeste ure zjutraj, in ob sobotah ter nedaljah in praznikih nižja tarifa. Na žalost pa vsi uporabniki nimajo naprave, ki bi beležila tako porabo. To napravo imenujemo dvotarifni števec, ki ima ob sebi še neko posebno uro, ki ga preklaplja. Pomembno je tudi to, katere vrste (stopnje) je odjemno mesto.
Nekako lahko rečemo, da v času nižje tarife za kilovatno uro plačate okoli 4,8 SIT/kWh, v času večje tarife pa 18,6 SIT/kWh. To pomeni, da če deluje neka naprava po deseti uri zvečer, porabi za 13,8 SIT manj za vsako kilovatno uro, kot pa če bi delovala na dražji tarifi.
Upam, da ste razumeli, da je varčnost naprave tudi stvar časa uporabe, in ne zgolj cene naprave. Vedno je pomembno pogledati kolikšno moč troši naprava. Če je isto produktivna kot ostale naprave, cenejše naprave, porabi pa manj, se splača o taki še malo pozanimati.
Vidim da si brihtula.
Ne vem zakaj ne greš na spletno stran Elektro Slovenija.
Zakaj ne pokličeš direkt na njihovo številko in jih povprašaš!
Vidim da ti je vse jasno, zakaj potem tu sprašuješ bedarije!
Za tvoje hlačke pa rs ne vem in me ne zanima, in te o njih tudi nisem spraševal!( sigurno pa imajo kdaj do kdaj spredaj mal sončka, zadaj pa mal brown line)!
No pa le izvedi koliko je kilovat ura, pa koliko je naročnina na odjemno moč!
Sem štromar po osnovni izobrazbi pa res ne vem točnih podatkov!
Lep dan ti želim elektrra, pa ne razburjaj se!
Sem pogledal na kalendr, pa vidim da mal prazen krog seka!
Jap,to je to!!!
boots, jap, to bo to, brihta vseh briht, ti žena ncoj ni dala,))
In ne boš verjel, celo dokončno sem izračunala koliko me pride 1 kilovatna ura… zakaj sprašujem tule, le zakaj, zato ker je to najlažje, kaj bi se človek matral in to bi ti kot moški moral najprej razumeti…
O sončku in kaki rjavi barvi na gatkah… pa drugič, baje je to prej značilno za moške gate, le oglej si jih zvečer…
In lep daj je že, ti si mi ga polepšal,)) in seka itak zmer, mar tebi ne, je polej življenje precej lepše.
Jap, to bo to!*-*
Res ne vem koliko je. Pa sem od foha.
Seveda gre tukaj za različne razrede glede na porabo. Čeprav je el. primorska to že ukinla!
Potem je tu še odjem(priklopna moč)!(gospodinjski odjem, ind. odjem).
Naročnina zavisi( 1x 25A,3x25A etc)
Premalo podatkov si nabacila gor da bi bil izračun točen!Seveda pa na položnici piše vse, samo prebrat je treba znat.
Znalci ki to pišejo vejo kaj pišejo, za navadne smrtnike je pa včasih mal nepregledno.
K tej tarifi bi pripomnila še to, da imajo progresivno lestvico cen. Do 6 kilovatov je ena cena, nad 6 in do 12 je druga cena, nad 12 kilovatov je spet tretja cena. Jaz imam na svojem računu specificirano ceno in sicer : za porabo 9 kilovatov dnevno (tako imam), je cena do 6 kilovatov pomnožena s faktorjem 1,000, od 6 do 9 pa je pomnožena s faktorjem 1,033. LP Vera
Vem, da nisem neumna in ko sem danes govorila z elektrom mi je še tam razlagala vse na tak način, da sem jo na koncu vprašala, če ji je njej kaj jasno, kar mi je povedala in se je začela smejat, da je le prebrala. Mislim! Bolj ko sem jo spraševala, prosila, naj mi lepo kot laiku , po domače pove, koliko zaboga me pride 1 kwh, bolj mi je mutila… torej tud ona nima pojma ali kaj?
In tako sem vzela čisto osnovnošolsko matematiko in sem mesečni znesek delila s številom dni, nato to še z urami in sem dobila koliko nas pride 1ura elektrike, seveda je to neki povprečni znesek, ampak sedaj vsaj vem približno koliko me pride. Ko bom pa še bolj pametna bom pa verjetno znala razbrati tisti kurčev račun…do takrat pa bom spraševala še kar tule, itak mi dragi moj boots takoj polepša dan, ko me čisto po moško okrca in nazadnje pristaneva pri gatkah in zdaj se imava celo že rada,)) in za piko na i si je celo vzel čas zame in mi podal odgovor, ki mu ni para, ma sprovocirala sem te pa le dragi kajne,))…Hvala ti! Moj izračun je bil pa 0,2534
Hvala vsem…
boots se bereva, ko te bom spet kaj potrebovala;))…ma te je lepo provocirat, veš to…čao.
Forum je zaprt za komentiranje.