Električni žar
Prosila bi vas, če mi opišete kako in katero hrano pripravite na električnem žaru.
Včeraj sem ga dobila v dar, ampak ne vem, ali se npr. zelenjava začini pred ali po pečenju. Pav tako meso…
Pojma nimam kaj vse lahko pečem gor, ne da bi poškodovala grelne spirale ali podobno… Prosim vas za nekaj praktičnoih nasvetov.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!
Lep pozdrav!
Ne vem, kakšen žar imaš, jaz ima takega, teflonskega, ki ima na enem delu reže, na enem pa je cel. Spodaj pa ni nič, razen posode, ki se jo da v stroj oprat.
Jaz ponavadi vse začinim prej, ker mi je včeš, da ima meso okus tudi po začimbah. Torej ga pusim malo v “paci”:)
Zelenjavo posolim z zeliščno soljo tik preden dam na žar, če pa ne soliš, pa manj vode spusti – no meni je bolj všeč, če prej solim (stvar okusa).
Ponavadi potem recimo bučke, malancane ipd dam v posodo, pa potresem s peteršiljem in česnom, včasih pa še s sirom potresem in dam za par minut v pečico (da se sir stopi).
Kate, navodila je treba spostovati:)))
V Angliji imajo povsod napisano toliko navodil, da so proizvajalci kriti pred vsem. Nekatera se mi zdijo ze kar smesna; saj clovek to pa itak mora vedeti , si mislim.
Ko sem hcerki omenila, da valjda vsak ve, da mora preden vtakne zamrznjeno pico v pecico, ” odvzeti plasticno folijo”, v kateri se nahaja.
Pa mi odgovori: Ocitno je res potrebno, da je tudi to napisano.
Tvoj vrli zet je ze vtaknil pico s folijo vred in pekel. Kaksno je bilo in kako je smrdelo, si pa predstavljaj.
:))))
Forum je zaprt za komentiranje.