El Salvador ali Kostarika
Svetujem Nicaragua, je nekje umes, 3 tedne mislim da imas dost za dve drzave(el salvador+nicaragua), ce pa se hoces skesirat pa si 8 dni v el salvadorju, ce se ne izlezavas je cist dost, pa ene tok v costariki, pa vzames direkt fency bus in si v okol 24 urah iz iz san salvadorja v san jose, sam tak bus je okol 35-50 usdjckov, no to je moje mnenje.
Luka
Pozdravljena!
Cez mesec dni potujem v Kostariko, pa me zanima kaj vec o tem. Na voljo imam slabe tri tedne in me zanima kje se splaca ta cas porabit. poleg tega me zanima glede prenocisc oziroma stroskov nasploh. Koliko denarja bi potreboval za ta cas , ce bi nekje zmerno zivel – spanje v spodnjem cenovnem razredu.
Lep pozdrav in hvala za informacije.
Sergej5
Cau Sergej!
V San Joseju moras definitivno spati v Tica Linda Anexo (Calle central/Avenida 10, zraven Libo Azul) pri prijazni Charo! Spanje je 4$. Je zelo zelo zelo prijazna in mesto pozna zelo dobro, tako da ti bo zelo pomagala!
Za obiskat pa ti priporocam:
pacifik: Punta Uvita: spanje ( Cabinas Hegalva, imajo tudi camp site za 2$)
: Parque Nacional Corcovado(Noroooo!!!): spanje v parku v sotorih na ranger stations je 4$
Notranjost: Parque Nacional Chirripo (najvisji vrh Kostarike-2800m), spanje v vasici San Gerardo
de Rivas (Hotel Roca Dura, 4$)
: eden izmed vulkanov Poas oz. Irazu (dnevni izlet iz San Joseja)
: Vulkan Arenal (je aktiven in se vidi izbruhe lave. Problem je, da je velikokrat v oblakih,
saj je viden samo 51 dni v letu).
Karibi: Puerto Vieho in Cahuita (prelepe bele plaze in koralni greben), jaz nisem bila tam, ker je bilo
v tistem casu poplavljeno.
Busi so dokaj sodobni in poceni.
Hrana je dobra, kosilo je okoli 3$.
Vstopnine so povsod. Ponavadi so okoli 7$.
Taxi iz letalisca do mesta je 10$. Lahko prej kontaktiras Charo in te bo taxi cakal na letaliscu.
Ce te se kaj zanima kar!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.