Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice El Salvador ali Kostarika

El Salvador ali Kostarika

Zivjo!

Potrebujem priporočilo!
Med tema dvema lepima drzavama El Salvador in CR – za katero bi se odlocili? Imam 3 tedne na razpolago – kar mislim, da je dovolj, da si eno od njiju lahko lepo ogledam.

pozdrav vsem,
Frupi

el salvador je turisticno ful manj oblegan kot kostarika. tut glede cen je bolj ugoden.je pa 3 tedne velik sam za salvador, al pa tut ne.

Svetujem Nicaragua, je nekje umes, 3 tedne mislim da imas dost za dve drzave(el salvador+nicaragua), ce pa se hoces skesirat pa si 8 dni v el salvadorju, ce se ne izlezavas je cist dost, pa ene tok v costariki, pa vzames direkt fency bus in si v okol 24 urah iz iz san salvadorja v san jose, sam tak bus je okol 35-50 usdjckov, no to je moje mnenje.

Luka

Ola Gringos 😉

Najlepsa hvala za priporocila, odlocila sem se, da bom pokukala v obe drzavi, sedaj me mika tudi Nika…

pa se na mnoga potovanja!!!!

Frupi

Nikaragva je super – naj ti ne bo žal časa zanjo. Must see: Isla de Ometepe, Granada, Leon, Sun Juan del Sur in okoliške plaže (če surfaš), Manague pa se kar izogni. Uživaj!!!

Hvala tudi tebi Lima!!!

Frupi

Hola Frupi!
Pred slabim mesecem sem prisla iz Srednje Amerike. Bila sem v vseh teh drzavah. Ce te bo kaj specificnega zanimalo me vprasaj.
Cau

Pozdravljena!

Cez mesec dni potujem v Kostariko, pa me zanima kaj vec o tem. Na voljo imam slabe tri tedne in me zanima kje se splaca ta cas porabit. poleg tega me zanima glede prenocisc oziroma stroskov nasploh. Koliko denarja bi potreboval za ta cas , ce bi nekje zmerno zivel – spanje v spodnjem cenovnem razredu.

Lep pozdrav in hvala za informacije.

Sergej5

Cau Sergej!

V San Joseju moras definitivno spati v Tica Linda Anexo (Calle central/Avenida 10, zraven Libo Azul) pri prijazni Charo! Spanje je 4$. Je zelo zelo zelo prijazna in mesto pozna zelo dobro, tako da ti bo zelo pomagala!
Za obiskat pa ti priporocam:
pacifik: Punta Uvita: spanje ( Cabinas Hegalva, imajo tudi camp site za 2$)
: Parque Nacional Corcovado(Noroooo!!!): spanje v parku v sotorih na ranger stations je 4$
Notranjost: Parque Nacional Chirripo (najvisji vrh Kostarike-2800m), spanje v vasici San Gerardo
de Rivas (Hotel Roca Dura, 4$)
: eden izmed vulkanov Poas oz. Irazu (dnevni izlet iz San Joseja)
: Vulkan Arenal (je aktiven in se vidi izbruhe lave. Problem je, da je velikokrat v oblakih,
saj je viden samo 51 dni v letu).
Karibi: Puerto Vieho in Cahuita (prelepe bele plaze in koralni greben), jaz nisem bila tam, ker je bilo
v tistem casu poplavljeno.
Busi so dokaj sodobni in poceni.
Hrana je dobra, kosilo je okoli 3$.
Vstopnine so povsod. Ponavadi so okoli 7$.
Taxi iz letalisca do mesta je 10$. Lahko prej kontaktiras Charo in te bo taxi cakal na letaliscu.
Ce te se kaj zanima kar!
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close