Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika el.pekač za pizzo

el.pekač za pizzo

Lepo prosim za vaše mnenje-ima katera el.pekač za pizzo? kako se obnese? V trgovinah imajo trenutno veliko ponodbo raznoraznih proizvajalcev in kvalitet-cene so od 4000 do 15000 Sit. Kateri je najboljši, že vem-sem si jih ogledala in se že odločila, katerega bi vzela, me pa zanima dejanska uporabnost tega pekača: kakšna je pizza iz tega pekača v primerjavi s pizzo, pečeno v el.pečici štedilnika? In kaj vse še kuhate/pečete na tem pekaču? Skratka, se ta nakup splača ali je samom trenutna modna muha?

Hvala vam za nasvete

mi imamo tak pekač. samo se pizza ne zapeče dovolj. Predvsem zgoraj, zato smo jo pekli tam samo 1x. Je pa to odličen pekač za pečenje kostanja. Letos smo ga pekli kar v dnevni na klubski mizici. super stvar, no za pečenje kostanja.

upam da sem kaj pomagala.
aja pa še to naš je stal 6000,00 sit
lp

Mi imamo unega najcenej za 5t in je ok, pečemo pizzo na morju skor vsak dan. Jasno ni taka kot iz krušne peči je pa dobra za pojest in je res hitro pečena caa. 15min. Odvisno kako debelo testo narediš samo pečt jo moraš obvezno pokrito ker drgač se ne speče ker toplota uhaja!!

Not pečemo tud kalamare , čevapčiče razno meso, krompir…. skratka zelo uporabno za zunanjo kuhinjo. MI pečemo tud pozimi na balkonu da ne smrdi not!

Sosedi imajo pa dva en pocen ta 5 t in enega za 15t neka firma na S? in so z dražjim nezadovoljni, ker termostat zelo slabo dela in morajo ful pazit
da jim vsega ne požge ker tako močno kuri in mi je rekla soseda da je z pocen noname bolj zadovoljna!

Lp

Mi ga sicer nimamo, imajo pa ga eni naši prijatelji. Uporabljajo ga predvsem kot namizni žar in za pečenje kostanja, kot pekač za pico pa bolj malo.

Moja mama v njem peče veliko stvari – od pice, do rib in kalamarov, mesa… Je ful zadovoljna z njim, meni pa ne pride v poštev, ker je zelo velik, mi pa imamo že tako preveč stvari za naše malo stanovanje.

Glede cene in znamke ne vem, vem pa samo, da ni kupila najcenejšega, niti najdražjega. Nekaj vmes in je OK!

dobila sva ga za darilo, tistega za cca 5000 sit. smo ga imeli s seboj na dopustu, v njem pekli vse od čevapčičev, rib, krompirčka…. v jeseni pa tudi kostanj. meni se zdi čisto ok, le navaditi se ga moraš.

Mi smo ga dobili za darilo, mislim, da je en srednji cenovni razred.
Po pravici ti povem, da če prav se mu reče “pizza pan”, je za pizze še najmanj uporaben. Problem je v tem, da se pizza zapeče samo od spodaj, povrhu pa ne. Meni osebno je veliko boljša, če jo spečem v pečici. Sicer je pa to stvar okusa.

Meso se pa odlično speče. In recimo krompir. Pa rižota je tudi super.
Jaz priporočam.

Na kulinaričnem forumu sem prebrala (pa še ne sprobala) – da je treba testo za pico v tem protvanu najprej spodaj zapečt na hitro, potem obrnit in nadevat, da se speče še ta prava spodnja stran in nadev pregreje in stopi. Jaz sem pizza pan letos pustila na morju v prikolici (zelooo uporaben, za kuho zunaj)in si za doma nabavla novega. Zelo dober za pečenje rib, rižote, za veliko omizje tenstanega krompirja, paella je super. Ni pa v redu za krvavice (so se čist oluple).

Navadit se ga je treba in ga imet pri roki, dokler je v omari je čisto brez veze.

Uf, tole se pa čisto drugače sliši kot sem mislila! Bo pa res treba še malo premisliti….pa še kar nekaj prostora zavzame….

Mi smo imeli za na morju enega malce dražjega firme Severin in sem bila z njim izjemno zadovoljna. Sicer nismo v njem nikoli delali pice, je pa prišel zelo prav kot žar za meso, ribe, zelenjavo. Celo orjaške palačinke sem pekla v njem. Super, ker ga lahko uporabljaš tako zunaj kot notri za vse vrste hrane in tudi čiščenje je enostavno, ker teflonski del (kot ponev) skoči ven, da ga lepo umiješ.

Sem pa gledala zadnjič v trgovini enega za 5000 sit in me sploh ni prepričal. Teflon je bil tako nekvaliteten, da bi se po nekaj uporabah zagotovo odluščil. In teflonski del se ni dal odstraniti za čiščenje. Ali potem cel pekač daš pod vodo ali kako?

Skratka, se splača kupiti bolj kvalitetnega.

Menda je tudi skrivnost peke pizze v tem, da jo pečeš na nizki temperaturi v nasprotju z električno pečico, kjer mora biti visoka temp.

Drugače pa se uporablja kot namizni žar, friteza,….

Lp, Ela S

Mi smo ga dobili za darilo in poskusili s pizzo…groza, meni se zdi precej nekakovosten teflon in verjetno je stvar res uporabna le za kakšen kostanj pečt:) Morda so kakovostnejši primerki bolj uporabni.

Vem, da je tema stara pa vseeno. Pred dnevi sem probal v pečici peči kostanj in mi nekako ni najbolje uspelo. Lahko, da je bil kostanj prestar, lahko da pečica ni več najboljša… in sem se spomnil, da imam v kleti še en star pizza pekač (spraskan) in sem se spomnil da bi mogoče prav prišel za peko kostanja. Mnogi omenjate, da je zadeva uporabna pa me zanima na kateri temperaturi (1,2,3…) in koliko časa in kako ga pečete. Pa spraskana ponev verjetno tudi ne bo škodila pri peki kostanja, ne?

Vnaprej hvala za nasvete.

Mi ga redno pecemo v stari pica ponvi. Na najvisji nastavitvi. Super se obnese!

Če povzamem vse prebrano…
Kostanj zarežeš, daš v vodo za pol ure in potem v picapan na maks temperaturo. Prvih 10 minut pečeš s pokrovko, potem odkriješ in še 10 minut. Vmes seveda parkrat premešaš. Na koncu pečenega zaviješ v vlažno krpo in to je to? Sem kaj narobe razumel?

Sem maloprej delal po “svojem” zgornjem povzetku. Vse skupaj se je zavleklo na slabo uro. Pa mogoče je moj pekač bolj švoh (neka Spar akcija), ampak očitno ne da dovolj temperature in po ene pol ure sem rajši nadaljeval v pokriti ponvi. Na koncu smo sicer vse pojedli, ni bilo pa “perfect”

Aha, nisem niti brala prejsnjih postov. Mi ga damo not, na najvisjo temperaturo, pece se ene 15-20 minut, vmes parkrat premešamo in ga nato takoj pojemo. Nic ne pokrivamo, ne namakamo, ne prej, ne vmes, ne potem.

To pecete v starem spraskanem ali v novem nespraskanem picapanu?
Imam cisto novega in mi ga je skoda, ce se zaradi kostanja unici.

V starem spraskanem ja. Tako da nimam predstave koliko se s peko kostanja unici. Tega uporabljamo v bistvu samo za kostanj.

Jaz sem sicer pekel v novem pekaču (stari je šel na žalost vmes očitno na “kosovca”) pa zaenkrat ni nekih vidnih poškodb. Bom jutri poizkusil še predlagano varianto. Smo zareza na “trebušček” in direkt na MAX temperaturo, pa vmes mešati (lesena kuhalnica). Če bo pa skurilo prevleko v pekaču se pa za tiste 20€ kolikor je stala tudi ne bom preveč sekiral. Bo pa tale za kostanj in kupim novo za meso, krompir in zelenjavo 🙂

picapen

A mi slučajno lahko prosim zaupate znamko in moč vašega pekača?
V mojem se niti v eni uri ni speklo na MAX teperaturi. Pa sem probal od variante “nič, razen zareze”, do “zareza in namakanje 1 uro v vodi” pa “isto to” v pokriti ali odkriti varianti… Zadnjo rundo sem probal še v pečici na 200 C, pa se kostanja nikakor ni dalo olupiti (kožica se je držala plodu). Zdaj ne vem ali je kakšna teorija zarote, ali je kostanj prestar (presvež dvomim da je, ker je kupljen v štacuni). Glede na to, da sem na koncu par kil kosanja zmetal v smeti, bi me za “lušt” verjetno prišla ceneje ena “velika merica” ob cesti 🙂 Zaradi trme razmišljam že tudi o enem železnem sodu za peko kostanja oziroma o varianti “vrteči boben in plinski gorilnik” Samo kaj, ko imam 100 razlogov (v evrih), da mi rešitev ne diši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close