Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice El Mouradi Djerba Menzel še z moje strani

El Mouradi Djerba Menzel še z moje strani

Julija 2013 sva bili v El Mouradiju na Djerbi preko Oasisa AI 4* 7. Pred tem sva prebrali veliko o hotelu, animaciji, hrani itd. in mnenja so bila deljena. Eni so pisali, kako je vse super in OH, hrana fantastična, osebje mega, polno zabave itd., drugi kako je za malo denarja pač malo muzike, enolično in dolgočasno ležanje.

Najina izkušnja je naslednja. Pridemo na letališče, kjer veselo pričakata Alenka in Davor od agencije in povesta, kako sta vedno na voljo za vsa vprašanja in pomoč. Nato Davor na busu razlaga stvari o Tuniziji in nas nasmeji. Prišli smo okrog 23. ure (v hotel) in najprej nas je čakala večerja. Večinoma je bilo vse pojedeno, saj smo prišli tako pozno, ampak se je našel kak riž itd., če se že nočeš tako pozno nabasati s krompirjem in raznim mesom v mokastih omakah. Solata je že bila postana itd. Ampak to je razumljivo, saj smo bili pozni. Potem te portir odpelje do tvoje sobe, k sreči sva dobili mesto v hotelu, ne v menzelu. Ko smo prišli do sobe, je 5 minut poskušal odkleniti, na kar mu je le uspelo s pomočjo brcanja. Angleško in nemško mu ni šlo ravno, saj večinoma govorijo francosko in arabsko. Potem sem mu nekako nakazala, da pač nočem te sobe, ker je ni mogoče odkleniti. Gremo do recepcije in spet nazaj s tehnikom, ki je spet rabil pol minut, da odklene. Poskušala sem sama in ni šlo nikakor. Rekel je, da pride zjutraj popraviti. Valda sva bili jezni, saj sva hoteli zvečer ven, tako da sva poskušali naslednjo uro odklepati, da nama je končno uspelo in sva lahko šli ven. Soba je bila sicer velika in lepa, čista, klima je delala, balkon velik …

Glede na vse, kar sva prebrali o animaciji, sva veliko pričakovali. Pa ni bilo vse tako. Arabci se res trudijo in vse, ampak ne ravno s Slovenci. Največ je francoskih in nemških gostov … Animacije res potekajo stalno, ampak to ni tako, da bi se kje vpisal, da hočeš sodelovati in se ti potem ni treba gurati za mesto. To je bolj v stilu, ob tej uri je vaterpolo, ob tej streljanje, ob tej mečeš neko žogico po pesku, ob tej je odbojka, ob tej to in ono. Iz naše agencije ti nič ne povejo, kje je kaj, čeprav je kompleks ogromen. Rekli so nam, ne bomo vam govorili, kje je kaj, vse morate sami raziskati, saj imate še celih 7 dni časa. In potem je ura za vaterpolo in hodijo animatorji do Francozov in Nemcev, večinoma otrok in njihovih staršev, če se hočejo igrati in potem jih je itak takoj dovolj. Če si športen navdušenec, pač pričakuješ potem, da se boš preznojil in fajn igral, ampak sodeluje večinoma folk, ki samo stoji in meče žogo vse povprek itd. Skratka, družinsko pač. Isto na odbojki, kjer skačejo po tebi, da si celi plavi, pravil nihče ne upošteva. Skratka, vse je bolj v smislu, glavno je, da sodeluješ.

Čez celi dan cel teden se ponavlja ena in ista glasba ispred 5-20 let. En dan me je glavni animator vprašal, če sem zaspana in kako sva vedno utrujeni, pa sem mu rekla, da to ni utrujenost, ampak zdolgočasenost, da me že glava boli od otroških animacij in ene in iste muzike, pa je rekel, da se drugi pritožujejo, če da kaj novega in take fore in češ kako tudi on trpi, ko mora vsak dan eno in isto sranje vrteti in skakati po istih animacijah. In češ da mi bo zdaj dal eno novo pesem in potem je bila Coco Jumbo ispred več kot 10 let.

Skratka, hotel je sredi ruševin in peska, nimaš kam it na sprehod itd. če ti v kompleksu dopizdi. No, razen s taksijem 10 km vstran. Pa sva najele Karima, ki naju je vozil naokoli in za naju barantal na tržnici, kar je bilo prav fajn. Odsvetoval pa nama je, da hodiva sami, saj so naju že ob njem domačini stalno oblegali in vlekli na vse strani. Skratka, če hočeš kaj doživeti, moraš ven iz hotelskega kompleksa. Pa sva šli jahat konje in kamele. Konji so tako suhi, da mi je bilo kar hudo, da me je moral en nosit celo čez morje, revež je bil žejn in lačen in se nagibal, da bi jedel celo morske alge. Če ne poslušajo, jih pobičajo itd. Na slikah je sicer vse lepo. POtem sva šle na štirikolesnike, ki nama jih je en ponudil na plaži. K sreči sem rekla, da se nama ne da 3 na uro vozit v koloni, kot sva videli prejšnji dan, pa nama je uredil, da sva šli sami z vodičem in fotografom in sva se lahko zdivjali. Peljala sta naju tudi do Yeti plaže, ki je MEGA v primerjavi s tisto pred hotelom. PRav rajska, turkizna voda, nikjer nikogar, mega mivka, nikjer trave v vodi ali na plaži. Žal je ta pauza trajala samo 10 minut, potem pa smo se odpravili na pijačo par km vstran, kjer sta pila tudi ta dva, čeprav sta govorila, kako se postita za ramadan. Ampak hvala bogu, da sta, saj drugače crkneš od žeje.

Potem sva rentali jet ski, ampak imajo spet tako, da se lahko voziš samo v 30 metrskem krogu okoli boj v morju. Potem nama je en prodal izlet s čolnom, da gremo gledati delfine na en otok in da imajo zdaj mlade. Pa sva si rekli, da se bova tokrat tudi midve poskušali boriti za fajn mesto na gliseru in sva čakali pri morju, opremljeni itd., pa so valda mimo naju pripeljali kar Nemce in Francoze in jih posedli na čoln, naju pa pol na koncu na konec čolna, da naju je metalo kot krompir in sva bili čisto zaliti. Ampak OK, vsaj dogajalo se je. Potem smo prišli do nekega mesta, kjer so že čakali drugi, češ da so tam delfini. Bila sta samo dva in vsake toliko smo videli njuna repa. In potem smo se vozili za njima, da mi je bilo spet hudo, saj je bilo kot da jih lovimo, oni pa prestrašeni bežijo pred vsemi gliseri in jet skiji.

V saharo nisva šli, saj je izlet organizirala naša agencija, do katere nama ni bilo, saj kar koli sva ju vprašali, sva dobili tečen odgovor, da bomo to že še izvedeli. Recimo, kje lahko vzamemo hotelske brisače. To so potem povedali na sestanku, da nas je potem polno šlo po brisače in smo lahko čakali v vrsti, namesto da bi to že prej uredili. Pač nisva dobili filinga, da so tam, da nam pomagajo, ampak so se bolj s sabo ukvarjali in se tudi kdaj sončili. Tako sva pač midve doživeli, za druge ne vem.

KAr se hrane tiče, hrane je res ogromno, ampak je fora v tem, da je za zajtrk, kosilo in večerjo 80 % vse isto, in to vsak dan! Samo en dan je bilo drugače, ko so praznovali državnost in so zunaj pekli njihove specialitete. Fora pa je bila v tem, da si moral pol ure čakat, če si hotel dobiti taboljše stvari. Vse je pač ful Evropi prilagojeno in če pač ne ješ ogljikovih hidratov ala krompirja v vseh oblikah, riža v omakah itd, si pač na solati, ki je vedno z nečim zmešana, in na mesu, ki pa je tudi v raznih mokastih omakah. Ampak za večino pa je itak vsega dovolj, gleda na to, da bašejo vsega kot nori in se potem pritožujejo nad drisko, ki jo baje vsak dobi. Midve je nisva 🙂 Za pit je tudi vsega, samo pač tunizijskega.

Tako sva svak več pili njihov liker iz dateljnov, ki je bil super, vode je vedno dovolj. Kadiš lahko povsod, razen na večerji in na plaži se pravijo sosedje budale, češ kako jim smrdi, ampak maknejo se ne.

Vmes se izležavaš na plaži in bazenu, kjer je voda ful klorirana, da ima vonj po vsem mogočem. Ležalniki na plaži so ob bazenu že ob 5 zjutraj zasedeni z brisačami, čeprav jih zvečer vse poberejo, tako da verjetno folk ob treh zjutraj hodi brisače tja nosit. Najboljše je bilo zadnja dva dni, ko je šlo ogromno ljudi domov in si lahko v bazenu celo plaval, na športih smo ostali večinoma Slovenci, Hrvati, skratka Jugoslavija in smo se veliko bolj zabavali. Animatorji po drugi strani pa so hodili celi poklapani naokoli in potem celo do naju skoz hodili in spraševali, kako smo in valda smo bili potem super, pa jim ni bilo nič jasno … dokler nismo povedali, da je končno manj ljudi in je zabavno. Nikjer nisi rabil čakat, noben ti pri obrokih ni hodil po petah, se zaletaval vate kot v Lidlu itd.

Z mojega vidika je vse v smislu šole v naravi, vse skupaj bi ocenila z 2-3 od 5. ČE si športni navdušenec in rad zdravo ješ, poslušaš dobro glasbo, nisi ravno za kričanje otrok in otroške animacije, ampak imaš bolj rad zadeve na nivoju, možnost surfanja, mesto poleg hotela, da lahko šetaš, šopingiraš, se družiuš z domačini, potem to ni zate. Vse skupaj je kot gostilna Jurman v primerjavi z Gostiščem Argentino. Oboje ni slabo, ampak razlika je ogromna. Moj zaključek bi torej bil MALO PARA, MALO MUZIKE. Dobesedno! 🙂 Bi pa priporočala vsem družinam z otroci do 15 let, ki jih ne moti eno in isto.

ja, kaj češ, tako je…tudi pred štirimi leti je bilo nekako tako. Me je že skoraj prijelo, da bi šli še enkrat, pa mi je sedaj vse minilo…sem se spomnila na ta direndaj in negativen odnos do živali. Takrat so pri najmanj 40 st. terali konje po plaži in imeli neko glupo predstavo..mar bi jih nahranili, napojili in dali v senco. Da o ubogih mačkah in psih ne govorimo. Sedaj bodo verjetno napadi, ampak nič ne de. Vsak naj pove svoje, se ne sekiram.
Je pa res, da kjerkoli si v višku sezone, je problem gužva, tudi v Turčiji v najboljših hotelih za veliko denarja. Čakaš na hrano, da ti mine, mize niso pobrisane, pribora ni, za ležalniki pa jutranji tek hahaha
Izven glavne sezone pa zna bit čisto drugače

Jst sem bil dvakrat v tuniziji od tega enkrat v tem menzlu. Nič posebnega, sem pa vsaj na dieti ko sem bil tam ker mi ne odgovarja hrana. Najbolj smešni so slovenci, ki imajo nerealna pričakovanja. Mislijo če so dal 500€ za all inclusiv 7 dni, da jih bodo tunizijci po rokah nosli.
Ko sem prebral zgornji post sem dobil občutek, da niste fasale arabskega tiča. Znano je da 10% žensk ki se jih vsede na brniku na avion, gre dol na sex turizem. 🙂

Pozdravljeni

S fantom sva se prejšni teden vrnila iz zgoraj omenjenega hotela in vam želim samo sporočit, da za naju je bil hotel super..

..me moti ker ljudje pišejo tako, kot da bi takšen hotel pri nas komaj zaslužil 1* in mu s tem delajo sramoto, ki je ne zasluži..vse je bilo fino, edino sobe so res bolj starinsko opremljene, ampak verjetno ne greš na dopust zato, da ga boš preživel v lepi in fini sobi..
hotel sem rezervirala zelo na hitro in ko sem nato odšla pogledat komentarje od ljudi, ki so že bivali v njem in sem naletela na zgoraj omenjen komentar me je kar prijelo, da bi odpovedala vse skupaj..
pa sva se s fantom kljub temu odločila iti pogledati kako je tam in bom na kratko bom rekla, da če si ti prijazen do domačinov, so tudi oni do tebe..in če greš na dopust, da si spočiješ, si to definitivno lahko..vse je na nivoju 4* – pa da povem, da sem do sedaj vsako leto bivala v hotelu 5*, tako v egiptu kot v tuniziji, da ne bo kdo pomislim, da mi je bilo pač všeč ker sem prvič nekam šla v tujino..

kot so omenili že v prejšniih prispevkih je veliko dogajanja, skrbi za otroke, hrane na pretek,..tako da brez skrbi:)

smo si pa tudi v lastni režiji organizirali izlet z gusarsko ladjo, na otok flamingov, s kapitanom MOMO-tom, ki zna slovensko..bilo je odlično ..

vsem pa sporoča:
da vse slovenske turistične agencije organizirajo izlet s piratsko ladjo na ta otok in obljubljajo, da bodo turisti potovali s sedaj že poznanim kapitanom MOMO-tom, ampak da jih v bistvu peljejo na drugo ladjo, kjer je kapetan nekdo, ki deluje pod lažnim imenom MOMO in ne zna slovensko.
poleg tega pa je še dražji – to lahko povem iz izkušenj, saj nas bi izlet s turistično agencijo stal 28€/ osebo, tako kot pa smo šli s pravim Momo-tom in njegovo ladjo Coralia, pa nas je izlet stal 20€/osebo..

skratka hotel priporočam vsem, tako družinam kot parom, saj je dogajanja dost in se za vsakega nekaj najde..prav tako pa če greste na djerbo in se odločite za obisk otoka flamingov, kontaktirajte kapitana MOMO – ta in ne bo vam žal..vse razloži v slovenščini in se vam veliko posveti, saj ve ogromno o Sloveniji

Pa lep pozdrav

Pozdravljeni … tudi sama sem bila v omenjenem hotelu, tri leta nazaj …
Plačala sem malo manj kot 600 eur/os za teden dni ALLinclusive … in nimam
nobene pripombe! Hotel je, kakršen je … ampak saj le spiš tam?! Zdi se mi
smešno in žalostno, da nekateri tako grdo spljuvajo VSAKO STVAR in
mislim, da če si tako neprilagodljiv in v vsaki stvari iščeš le slabo… ostani doma.

Pa lepo pozdrav!

Ps, ne more te na dopustu zmotiti vsaka malenkost, ljudje božji no!!!!! DOPUST 😉
In mislim da za 580 eur (karta, taksa, hrana, sladoledi, pijača, prevoz, spanje… hm,
kaj pa bi vi radi?????)

A kapitan MOMO je bil taprav, un, ki zna slovensko…?
Ker to je zgleda ena bistvenih postavk, hahaha!

Ja.. za nekatere, ki ne obladamo nemsko ali francosko, je znanje slovenskega jezika pomembna okoliscina, ki ti polepsa ali pa izpopolni dan na izletu..
Kot lahko razberem iz tvojega stavka je dejstvo, da se nikoli nisi sel z gusarsko ladjo na otok flamingov, saj tam prezivis 3 ure v barakici, kjer pripravijo kosilo, animacije, skece, itd. In zagotovo ti ni zabavno 3 ure samo gledati kaj pocnejo, ce ne razumes nicesar. Saj se trudijo z nemscino in francoscino ampak je le ta tako polomljena da jih nisem razumela cisto nic..in momo je poskrbel da smo se tudi Slovenci zabavali in smejali njihovim predstavam..
Pa lp

Bili v tem hotelu preteklih 7 dni, se danes vrnili domov in se podpišem pod prvi post. Bili smo z 4-letnim otrokom in za vse v zvezi s tem hotelom lahko povzamem v eni besedi:katastrofa. Mogoce animacija in mini disco za otroke ok, vse ostalo pa minus.

Mi pa smo prišli nazaj iz Djerbe 14 dni nazaj in se imeli enkratno in vse je bilo tako kot smo si želeli.Sicer pa glupi Slovenčki,ki iščejo dlako v jajcu naj gredo na počitnice na Hrvaško in uživajo v hladnem morju 🙂 Mi smo bili že drugič v tem hotelu in že komaj čakamo da gremo nazaj.Juhej!!!!

Pa kaj je z vami, a ste normalni? Za en teden v tem hotelu sem plačala 400 €, vrnila sem se včeraj. Za ta denar je vse več kot odlično. Ne razumem, kaj ljudje pričakujejo za tako malo denarja. Vodička je bila super, sobe velike in čiste, hrane (okusne!) in pijače kolikor ti srce poželi, animatorji me pa itak ne zanimajo,… Če vas res vsaka malenkost moti, plačajte hotel s petimi zvezdicami, 800 €, potem se pa preseravajte. Tudi, če bi imela namen kritizirat, ni ene stvari, ki bi me motila.
Je pa pomanjkljivost plaža – ampak to nima nobene veze s hotelom. Pač se obala ne more primerjati z npr. egipčansko.

Ne, nikol nisem šla na gusarsko ladjo in ždet 3 ure v barakico, ker me take stvari niti slučajno ne zanimajo. Še manj, če nekdo klati neke vice v slovenščini. Na počitnicah nikol ne rabimo nobenih animacij, v kateremkoli jeziku že, se znamo sami čist fajn zabavat. Ampak na drugačnih destinacijah kot Djerba in brez hotelov AI z ne vem kolk zvezdicami…
Pač vsak po svoje. Ampak če bi že šla nekam v tujino na take počitnice, se pa res ne bi pritoževala, če ne bi blo vicev v slovenščini…

Pozdravljeni,
v tem hotelu smo bili pred štirimi leti, midva z možem in 16 letni sin. Rezervirala sem ga slučajno, ker je bilo vse “boljše” že zasedeno. Ko sem doma gledala slike me je bilo kar strah kaj sem izbrala. Ampak izkazalo se je za fantastično. Sence dovolj, čeprav nismo vstajali ob 5h, odbojke na plaži sta se mož in sin redno udeleževala, medtem sem uživala s knjigo. Glasba na plaži je pač poletna, dopustniška, kar pač odgovarja večini in nam je bila čisto prijetna. Hrane je bilo res v izobilju in vsak lahko najde nekaj dobrega zase. Hrana je tudi lepo servirana in aranžirana na pladnjih. Jedli smo vse, tudi sadje in sladoled in nismo imeli nobenih prebavnih težav. Ker smo dopustovali 14 dni smo se udeležili kar nekaj izletov: v Saharo, na krokodiljo farmo, najvišje točke otoka in nekaj muzejev… S taksijem smo se odpeljali v mesto in sami obiskali tržnico, sin je kar sam barantal z domačini v angleščini. Nihče nam ni bil vsiljiv, nihče ni bil nesramen, vsi so bili prijazni, nasmejani, meni izgledajo dobrosrčni.
Nekajkrat in v različnih krajih smo bili tudi v Turčiji, Egiptu in Grčiji. Povsod smo se imeli lepo, povsod smo srečali in spoznali prijazne in prijetne ljudi. Pravijo, da dobiš, kar iščeš.
To je bil naš drugi dopust na Djerbi in jaz upam, da se bomo tja še vrnili. To je res otok nasmeha in srečnih obrazov.
Lep pozdrav iz Ptuja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close