Najdi forum

Ekvador poleti

Poleti (verjetno junija) se odpravljam za 4 tedne v Ekvador. Bi šel kdo zraven oziroma ali bo kdo ta čas v tem delu J. Amerike ? Kaj je vredno ogleda, trekingi , kolesarski spusti… ? Cena letalske karte ? Kupim LP Ekvador VI. izdaja.

Lp Stein

Junija je cisto kul cas, ce ne bo kaksnega dolgotrajnega dezevja.

Vredno ogleda? Amazonija obvezno, Galapagos ce imas dovolj denarja (drugace Isla de la Plata – galapagos za revne – iz Puerto Lopeza). Kolesarski spust od Banosa proti Puyu (ceprav je na koncu kar nekaj km ravnine), voznja na strehi vlaka (npr. od Riobambe), Otavalo na soboto (lahko pa kaksen manj turisticen sejem) , po moznosti kaksen treking tam okoli. Vzpon na kaksen vulkan, …

Jaz bi si na tvojem mestu ogledala dzunglo. Tam sem mela ful velko sreco in videla celo 8 m anakondo. Res je noro in tam ni malarije. Zanimivo je tudi videti Otavalo…. Ce zelis kaj vec o tem zvedeti, mi lahko pises na plavooka_levinja@yahoo.com.

lp

Kdaj pa greš? Z eno kolegico se nekaj pogovarjava, da bi šli..

Hola

Grem 26.maja vračam se 20.junija. Pa vidve ?

Chau

Smer spremenjena:) Greva v Caracas. Lepo potovanje!

Lani poleti sem bila 1 mesec v Ekvadorju. Na Galapagos sicer nisem šla, če ti ostaja kaj denarja pa se definitivno splača.
Veliko časa sem preživela v Cuenci in okolici – samo mestece me je fasciniralo – kolonialno zaspano, tlakovane ulice … prijazni ljudje. Sicer so se mi zdeli Ekvadorci precej “zaprti” ljudje – kar se tiče fotografiranja, drugače pa maxi prijazni – še posebno, če znaš kaj špansko. Blizu Cuence je tudi nekaj manjših vasi, do katerih prideš z nabitimi busi in so znane po semanjih dneh – zelo barvito, etno, poskusiš lahko cuy (morskega prašička …).
V Cuenci deluje tudi organizacija, misim, da se imenuje Mama Kinua, ki zrihta izlete k domačinom višje v Ande. Imaš vodiča in en dan preživiš med Indijanci, spoznaš njihove navade, vsakdanje življenje, hrano, malo se sprehodiš … Luštno.
Zraven Cuence je narodni park, kjer lahko izbereš krajše ali daljše ture …
Obveszen ogled državnega muzeja.
Južneje od Cuence sta še Loja in vilcabamba – slednjo imenujejo tudi dolina stoletnikov. Fajn klima, za relaksiranje.
Vlak El Nariz del Diablo – Riobamba-Alausi – priporočam, vožnja na strehi vlaka, ki sicer v Ekvadorju ni običajno prevozno sredstvo.
Guayaquil – pristaniško mesto, največje v državi me ni prepričal. Edino omembe vreden je hribček nad njim s starimi hišami (pozabila ime, santa Ana ali nekaj podobnega), nekater od starih hiš obovljene, lep razgled.
Riobamba – mestece, iz katerega se lahko odpraviš na Chimborazo — vulkan. Šla sem z agencijo na downhill (v andskih razmerah) – pripeljejo te na 4800 metrov, nato se sprehodiš na 5000 metrov, pa nazaj, sedeš na kolo in oddrviš po široki andski cesti dogodivščinam naproti. če se boš odločil za to varianto, priporočam firmo proBici, imajo dobra kolesa, poskrbijo za varnost, so prijazni.
Na poti do Chimbota je na cca 3900 metrov ena vasica, skupnost, kjer lahko za malo denarja prenočiš. Vaščani so prijazni, za nekaj denarja te popelejjo naokoli, ti skuhajo ali kaj podobnega. zelo priporočam.
Latacunga – mesto samo b.p. je pa izhodiščna točka za
1. Laguna Quilotoa – prekrasno jezero v vulkanskem kraterju
2. Saquisili – znan po sejmu – je manj turističen (če lahko temu tako rečemo) od Otavala – živina, pohištvo in vse kar si lahko zamisliš … – je pa tudi neka Otavalenjov, ki prodajajo volnene stvari, ceneje kot v Otavalu – preverjeno
Pa še kaj bi se našlo.
Sicer pa prepusti se občutkom – poslušaj ljudi – domačine, ki ti bodo zagotovo znali prav svetovali.
Aja – pa še toplice – v Banos nisem bila, je pa menda ful lepo. Sem bila pa v manjših, blizu Quita, imenujejo se Papallacta in so mi bile všeč.
Guito sam mi je tudi bil všeč.
Če te zanima še kaj, lahko vprašaš tudi na petruska@travel.over.net,
LP
Petra

Koliko te je prišla letalska karta in kje si jo kupila?

Hvala za odgovor.

LP

Karto sem kupila pri STA, praktično tik pred zdajci, cena: 220.000 sit z Iberio (mislim, da je večina kart za Quito precej draga.drago). Letela sem Minhen-Madrid-Caracas/ tu sem tri dni vandrala po glavnem mestu Venezuele)-postanek v bogoti-Quito. Nazaj pa ravno tako. Relacija Caracas-Quito sem letela z domačim prevoznikom.
Karta je bila draga tudi zaradi sezone, pa še ful pozno sem jo dobila.
LP
Petruška

No, karte so trenutno precej dražje.

Najcenejša (trenutno smo štirje na čakalni listi) pride 233.000 SIT z Iberio preko Madrida v Quito in nazaj iz Lime.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close