Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ekstremno suhe oči

Ekstremno suhe oči

Pozdravljeni.

Zanima me, če je še kdo tu s podobnimi težavami. V letošnjem letu sem tekom noči zbolel in dobil zelo suhe oči, tako da mi je pri test merjenja solz zmeril 0 solz, poleg tega so mi še diagnosticirali blefaritis. Nimam več oljnega in solznega filma. Ko jočem, te solze še tečejo.

Ves čas moram vkapavati kapljice, težko se gibam na prostem zaradi suhosti. Syogren še ni potrjen, le obravnava sicca simptomatika, saj imam še zmerno suha usta.

Še obstaja kdo, ki se vsakodnevno prebija s temi težavami? Življenje se ti obrne dobesedno na glavo, ko oči nimajo več nikakršne vlažnosti.

Prosim za povratne info koga, ki se najde v tej objavi.

lp

Imam enak problem. Od vseh “dobrohotnih” nasvetov mi še najbolj pomaga uživanje večjih količin tekočin,  vode, še bolje brezalkoholno pivo, lahko tudi alkoholno, čeprav idealnega izboljšanja ni.

Življenje pa postane neznosno težje, kajne? Sploh ne vem, kako s tem živet dalje?

Jaz uporabljam Refresh kapljice, ki mi edine omilijo težavo. Seveda pa pri meni ni tako resno.

Pred nekaj dnevi sem v 1.5 litersko plastenko natočil skoraj do vrha navadno vodo. Notri sem dodal 0.5 dcl morske vode. Večkrat dnevno popijem kozarec te močno razredčene slanice in problem z občasno pekočimi očmi je izginil. Mogoče bi pomagal tudi ščepec soli v nekaj vode. Ne vem, nisem preizkusil. Nekdo ki pa uživa veliko soli bi bilo pa najbolje brez dodatka soli.

Si že bil pri okulistu?

Pred leti sem imela isto težavo, ne sicer tako kompleksno kot ti, zgolj suhost oči. Okulist mi je predpisal mazilo, ki je v osnovi hialuronska kislina. Trenutno teh težav že nekaj časa nimam, nimam pojma, kaj mi je pomagalo ali se spremenilo, da je do izboljšanja prišlo.

Res je zoprn občutek. Sočustvujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close