Najdi forum

Prosim za kakšen namig (poceni varianta) za potovanje v Egipt. Katera agencija trži kaj ugodnega?
Hvala
Darja

Cenovno najbolj ugodna agencija za Egipt je Maniana tours, ki pa ni ravno zanesljiva, saj nikoli ne veš, a bodo dogovorjeni dnevi odhoda/prihoda zares držali. Mi smo šli v decembru in so nam najprej prestavili odhod z 17. na 20 december, ko pa bi se morali vrniti iz Hurgade v ponedeljek, 27.12. zjutraj, so nam sporočili, da je let domov prestavljen za cca. 10 ur. Letalski prevoznik je bil Memphis air – egiptovska letalska družba, ki nas je sicer 20.12. 2004 dokaj točno odpeljala z Brnika proti Egiptu.
Potem smo čakali do popoldneva, da nam sporočijo, kdaj zares bo povratek domov. Informacije so bile zelo redke in skope. Ob 23. uri zvečer (20.12. – ko bo morali biti že doma) so po nas prišli z avtobusom in nas peljalali v Kairo (iz Hurgade, pribl. 520 km), češ, da nas tam čaka avion Adrie Airways. Ta vožnja z avtobusom je potem trajala celo noč, v Kairo smo prispeli nekaj pred peto uro zjutraj (čeprav je bilo dogovorjeno in v pogodbi določeno, da priletimo v Hurgado in odletimo prav tako iz Hurgade). Iz Kaira nas je nato “Adrijino” letalo v torek, 28.12., popeljalo na Brnik. Imeli smo torej počitnice podaljšane za en dan (sonca) in eno noč brez spanja (na avtobusu je bilo mrzlo – ogrevanja tam ne poznajo in tudi nimajo gretja v avtobusih).
Torej za bolj avanturistične počitnice, ko nista pomembna točen čas odhoda/prihoda, oz. ko dogovorjeni datumi in urniki ne veljajo, je agencija Maniana tours ravno pravšnja. Je pa verjetno najbolj poceni za Egipt.
Pozdrav in srečno!
Mojca

Poglej ponudbo agencije Oskar. Oni so tudi poceni in se držijo urnika, za Egipt pa imajo kar precej izbire. Sigurno boš našla nekaj zase.
LP
Irena

Predvidevam, da sprašujeta predvsem za agencijske ponudbe. Midva s pratnerjem sva Egipt obiskala pred dobrim letom in pol v lastni režiji. Kar pomeni, da sva imela zgolj karto in Lonly planet, pa če odkrito povem sva za 26 dnevno potovanje po Egiptu s karto in potapljanjem na rdečem morju porabila cca. 200.000,00 sit na osebo.
Midva sva takrat našla najugodnejšo varianto let z madžarsko družbo iz Zg, nato pa iz Budimpešte v Cairo. Vendar je sedaj iz Mb že direkten let mislim, da za cca. 70.000,00 sit, lahko da že manj, sedaj nisem prepričana ali v Cairo ali pa v Sharem El Sheik.
Če bi še enkrat potovala bi vsekakor v svoji režiji, ker je bilo fenomenalno in nepozabno. Ne potrebuješ biti kaj dosti avanturista, kajti knjiga Lonly planet je popolnoma dovolj, ker vsebuje vse potrebne informacije za potovanje.
Morda je dobro le opozorilo, če bosta potovala v Sharem El Sheik je tako, da ti ni potrebno kupiti vize za Egipt, kajti Sinaj je ne potrebuje, vendar pa če bosta želela samo na izlet v vodno zavarovano območje poleg Sherem El Sheika park Ras Mohamed, pa je viza potrebna, kot ravno tako za vse ostale predele Egipta.
Midva sva spala v hotelih, sicer preprostih z zajtrkom vred in potovala z vlakom v prvem razredu, ogledala sva si vse znamenitosti in tudi nudila sva si veliko stvari, nisva bila obremenjena s tem, da si ne bi privoščila.

Prijetno potovanje!

Lp, Teja

Osebno sem bil v Egiptu s turisticno agencijo VARD, tukaj si poiscite njihov program :
http://www.vard.si/slo.php

Mislim da so med cenejsimi kar se tice krizarjenja po nilu, ce pa mislite pocitnikovanje pa mislim da ima najbolj ugodno ponudbo Globtour.

Cao družba!

Midva s fantom imava plan it v Egipt (Sharm el Sheikh) 24. januarja. In sicer z Globturjem.
Me pa zanima kje se naj zavarujeva za primer, da se nama dol kaj naredi?
Pa kakšne nasvet glede Sharma tudi zelo zaželjen.

Hvala, hvala… !!!
Pikica

Sharem je kar precej drag. Najboljše zavarovanje je zavarovanje s Coris asistenco od Slovenike. Če se gresta morda potapljat pojdita v Dahab z avtobusom je ceneje in lepše.

Drugače pa sem že v prejšnjem mojem pisanju povedala kako je glede vize, tako da premislita kje se mislita gibati. Če mislita delati in se gibati le po Sinaju ni potrebna viza v vsakem drugem primeru pa je. Kupiš jo na letališču in je kot znamkica.

Drugače pa si omislita šnorklanje….ful noro in zelo zelo lepo. Če sta potapljača pa sploh vesta, da je to raj za potapljače.

Kar se pa izletov tiče, če gresta na Sinaj bosta rekla ko prideta dol, da sta bila trikrat gor, kajti po možnosti se velikrat naredi, da je megleno in potem nimata nič od sončnega vzhoda.
Če pa načrtujeta pa je tko, cca. 3 ure hoje v eno stran, vzemita TOPLO obleko, ker je ponoči mraz, obvezno baterijo, ker drugače hodiš v temi, lahko pa greš gor tudi s kamelo in prihraniš nekaj hoje, seveda plačaš.

Zelo priporočam hojo po puščavi na sinaju kjer vidiš dve dolini in seveda belo ter barvno. Voda je izdobla strugo (pred tolk in tolk leti) in seveda so sedaj neverjetni ostanki. Morda edino problem, da ni za debele ljudi, ker so ponekod ozki prehodi. Samo rečem ZELOOOO čudovito, obvezno imejte dober fotoaparat.

Skratka veliko se da videti in je zelo lepo. Ne pustita da vaju nategujejo. Včasih so lokalne agencije cenejše!!!!

Lepo se imejta ter veliko lepih spominov!!!!

Ojla. Jaz osebno ti priporocam agencijo T A O, vendar pa ne bi delala reklame za nobeno posebno agencijo. Mislm, da vecinoma za enake programe postavljajo kar precej podobne cene, mogoca so odstopanja okrog 5tisoc sit.
Jaz sem bila lani dol z TA TAO in sem bila presenecena in na koncu navdusena nad vodicem, organizacijo, samimi hoteli,.. krizarjenje po Nili je le bolj nobel varianta.. Prav tako nikjer se nisem ujela nobene kritike na njihov racun. Baje so tudi Oskarjevci fajni, samo imajo pa precej bolj popotniski nacin potovanja kot Tao, ki se vseno prisega na urejene in v bistvu “fensi” hotele.. Z Oskarjevci prezivis kar nekaj dni v puscavi, kjer sam postavljas in podiras sotore… V koncni fazi, zakaj bi potem placeval agenciji, ce lahko sam vse to porihtas..
Resnicno, priporocam ti Tao, ce mislis z agencijo..
Uzivaj.. papa

Teja in ostali, jaz sem bila v Egiptu, Sharm decembra … ko praviš, da viza ni potrebna za določeno območje … šla sem z globtourjem, nastanitev v Coral Bay in nihče ni nič vprašal, kje se bomo gibali. Znamkico – vizo – smo dobili ob prevzemu letalskih kart na Brniku. Tako da očitno viza je potrebna!
Lep pozdrav!

Akrobatka

akrobatka: so te pa okol prnesl. Če greš res samo v Sharm in okolico (Dahab, Nuweiba, samostan Sv. Katarine) dobiš samo ”znamko” v pasoš. Zastonj. Moraš pa uradnikom na letališču SAM povedati, da se ne boš gibal izven tega območja.
Obstaja pa še posebna viza samo za Sinajski polotok.

Pa Teja je msilila na goro Sinaj (tudi Mojzesova gora). Štartna točka je pri samostanu Sv. Katerine. S kolegom pršla do vrha v dobri uri. Je drugače 700 m nadmorske višine. Pa mi smo šli gor po sončnem vzhodu, da bi se izognil gužvi. Ne vem kam se je ves tist narod dal, ki smo ga na poti srečal. Mi smo imeli pa cel vrh samo zase.

Pa tisti dve dolini, ki jih omenja Teja: Beli in Mavrični kanjon.

Zadnja sprememba (13-01-05 12:10)

Jaz sem potovala z Maniana Tours v lanskem letu. Ker sem bila z njihovimi storitvami zadovoljna se zopet vračam tja in sicer konec tega meseca. Kar se tiče cene so zelo ugodni (primerni marsikateremu žepu) in tudi kvaliteta je bila na nivoju (hoteli, vodenje). Sem pa slišala za njihove majhne težave z letali. Pa sem jih kontaktirala in so mi zagotovili, da so sedaj težave minile. Tako, da bom verjetno že prihodnji teden vplačala aranžma pri njih in sicer Sharm ali Hurgado..

Nika

Jaz sem bil tudi eden izmed tistih potnikov, ki so se vrnili z nekajurno zamudo. Pa kaj… Ljudje a vi veste koliko časa se čaka po drugih letališčih (Francija, Anglija). Se vidi da bolj malo potujete. Sicer pa so bili predstavniki prijazni in mislim, da so naredili vse kar je bilo v njihovi moči. Letalske družbe so pač letalske družbe. Avion je al ga pa ni..

Hojla,

jaz sem bil v Egiptu z agencijo TAO v mesecu oktobru in bilo je super (vse je bilo všteto v ceno in ni bilo dodatnih doplačil)

Sem pa bla z agencijo Maniana v Sharmu, je blo zelo lepo organiziaro. Sm plačala hotel 3* in so mi dali v hotel 5* brezdoplačila. In res vse je bilo ful dober.

Lp
Dragica

Na čem pa misliš, da agencije služijo?!?!?! Na turistih, ki pri njih vplačajo več kot morajo……

Tko bom rekla, ker sva s fantom potovala izključno v lastni režiji, verjemi, da sva se za vse stvari dobro pozanimala. Je pa vsekakor drugače, če plačaš nekomu, da te nekje pobere te dostavi drugam in si tam nekaj časa in nato povratek. Mislim, da z glavo “naj ne bi” potnik ki vplača aranžma pri agenciji mislil nič, temveč se prepustil drugim roka.

Za denar je vse mogoče in tudi VSE POTREBNO!!

Nič nimam proti, da se ljudje odločajo za agencijska potovanja, kajti vsi nismo enaki in tudi vsi nismo avanturisti…….

Kar se pa Sinaja tiče, Enzyme_X lahko da ste šli po drugi poti, da obstaja več poti, vem da je ena same stopnice druga pa bolj vijuga.
In kam je šel ves folk…..dobro vprašanje, na vrhu gore se je gnetel, kot sardelce. Je pa res, da je po sončnem vzhodu mnogo bolj vroče. Ampak pač to je odločitev vsakega posameznika.

Vsem ki boste potovali v Egipt želim lepo in nepozabno potovanje!!!!

Cao Akrobatka!

Dej mi mal povej na kakšne izlete vse se splača it? Midva greva isto z Globturjem in tudi v Coral Bay. Kakšen je bil pa kej hotel, pa postrežba…?
Čimveč info please!!!

Hvala, hvala, hvala…!!!!
Pikica

Teja, mi smo šli gor po ta vijugasti, dol pa po stopnicah. Jest sem hotu samo povedat razliko v času hoje ponoč in podnev, ko ne izgubljaš časa z iskanjem poti. Bolj počasani iz naše skupine so pa rabili dobri dve uri. Pa ja, pol je že bolj toplo. Dol so hodili oblečeni v ne vem kakšne debele bunde, s kapami rokavicami, jest sem bil pa v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Je blo kar zabavno, ker so me vsi čudn gledal. Gor smo mel pa okol 30°C.

Pikica, kot sem že v enem od prejšnjih odgovorov napisala si poglej kaj se splača videti. To ponujajo vse agencije, tudi Globtour.
Splača in toplo priporočam beli ter mavrični kanjon. Je celodnevni izlet. Hodi se po puščavi in je fenomenalno za vidt. Kamen lahko zdrobiš v roki tolk je krhek. Priporočam pa pohodne čevlje ter kakšno ruto ker rado piha in nosi pesek naokoli.
Snorkljanje je tako ali tako zakon, potapljanje še bolj, pa tudi z tistimi tricikel motorji po puščavi ni tako slabo!!!

Se splača it!!! Uživajte!

Živjo Pikica… malce z zamudo, upam, da nisem prepozna.
Na izlete midva nisva šla. V bistvu čisto splet okoliščin: namreč za Kairo nama je bilo zelozelo predaleč, z ostalimi izleti je bilo pa tako, da sva rekla, da prve dva dni se ne premakneva nikamor – samo uživava. No, pa se je zgodilo, da najprej sem jaz dobila prebavne motnje, potem še on in tako se nisva mogla premakniti iz dometa wc-jev. 😀 Pa nama ravno tako ni bilo hudega.
Za naselje pa tako: ne vem kakega standarda si ti navajena. Midva sva sedaj vsa leta hodila na Hrvaško v bolj poceni hotele. No, v primerjavi s tem je tam doli pravi luksuz. Že to, da te do sobe odpeljejo in nosijo kufre za tabo se nama je zdelo zelo šik. No, kot veš soba ni v hotelu ampak so take depandanse okoli recepcije. Vse je bilo zelo zelo čisto, tudi soba, velika, čista, lepa, ohranjena. Presenetilo me je da imajo klime tudi funkcijo ogrevanja, tako da naju ni zeblo, saj so bile noči kar hladne. Do restavracije sva imela cca. 5 min peš, ampak itak ti skos vozi taftaf. Hrana dokaj užitna, predvsem če imaš rada ribe, koromač. Malo eksotičen okus, a se vse da preživeti. Čeprav priznam, da so mi zadnji dan šle kocine pokonci ob piščancu in rižu hahahah. Ne pozabita na masko za plavanje, ker ribe so “ubijalske”! Hmmm, kaj te še zanima?

LpAkrobatka

Full, fulll hvala za vse info.

Lp, 🙂 Pikica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close