EGIPT
Ko sem malo prebirala tale forum, sem prebrala tudi odgovore od Vita in nekega samoimenovanega “refosk”.
Kot prvič bi rada povedala, da se hudo motita, saj “last minute” ponudba ni nobena razprodaja ostankov. Ponudba “last minute” je lepo opisana na straneh Ilirike turizem, kjer citiram:”Nizke cene počitnic v zadnjem hipu izvirajo iz prizadevanj organizatorjev potovanj, da zapolnijo še zadnja prosta mesta na letalu ali v hotelu. Ob tem je sedež na letalu ali soba v hotelu popolnoma iste kakovosti, kot je bil na voljo po redni ceni.”
Kot drugič je pa sramotno pisat in se na takle način delat pametne. Če greš na počitnice preko agencije, je dolžnost predstavnika, da v čimkrajšem roku poda vse pomembne informacije svojim gostom. Zato jih pa plačujemo in njihova plača je vključena v ceno našega aranžmaja.Kako se kdo odloči, da bo šel na počitnice(sam ali z agencijo), je pa popolnoma odločitev vsakega posameznika.
V Egiptu sem bila že nekajkrat in vem kako policijska država je to.Tam pač ne moreš vsega delati, kar hočeš, predvsem pa menjati denar, saj te hitro lahko prijavijo.Lahko bi menjali denar v hotelu, je pa sicer bistveno slabša menjava.Menja se denar v menjalnicah, kjer dobiš potrdilo!!
Petra prav ti dam, da poveš svojo slabo izkušnjo z Globtourjem, ker sem imela tudi sama primer slabega ravnanja z gosti ravno pri Globtourju.Namestitve so bile bistveno slabše od opisanega v katalogu in tudi predstavnica(neka Helena) se je obnašala ignorantsko in kot da smo ji popolnoma v breme.
bok notranjec!
zajtrk smo ponavadi jedli v hotelih, čez dan smo si kupovali v trgovini, zvečer pa nas je vodič vedno peljal v boljše restavracije, da bi bilo čimmanj prebavnih motenj med udeleženci potovanja. čeprav smo jedli bolj v fensi lokalih je bil zajeten obrok okoli 20 do 40 egipčanskih funtov, to je nekje od 700 do 1200 sit.
še en nasvet glede količine denarja, jaz sem imel za celo potovanje s seboj 200 evro, ker ima evro boljši menjalni tečaj. ta denar sm porabil za hrano, vodo, vstopnine, spominke, šišo,….
lp
Forum je zaprt za komentiranje.