Najdi forum

Zivjo!

Zanima me ce je kdo letel v Egipt v lastni varianti in ce mi lahko da kaksno informacijo o tem kaj je vredno pogledati, kako je z vizo, prevozi, nastanitve…

Lep pozdravcek,
Urska

Živjo,

iz Egipta sem se vrnil pred tednom dni, tako da informacije niso ravno stare.

Največ koristnih informacij sem dobil v Lonely Planet-u. Tudi kaj se splača pogledati. Kaj boš šla obiskat je odvisno tudi od časa, ki ga imaš na voljo, in želja – ali želiš pogledati tisto, kar je nujno (hm, kaj je nujno? mogoče Ležanje na plaži…) oziroma še kaj več.

Osnova za običajne turiste je Kairo, Luxor (dolina kraljev, Karnak…) in Asuan (jez, Philea tempelj, Abu Simbel…). Če je časa več še Sinai, potapljanje ob rdečem morju, obisk oaz…

Vizo lahko dobiš na letališču – plačal sem 20 EUR. Stroški prevozov so nizki: 12 ur z vlakom 1 razreda od Asuana do Kaira je stalo cca 4.000 SIT, 2 razred od Asuana do Luxorja (cca 4 ure) stane 1000 SIT, avtobus Horgada Kairo cca 2500 SIT. rana je tudi poceni, saj se lahko v restavraciji kar dobro naješ za cca 700 SIT. Če si ljubiteljica alkoholnih pijač pa si vzemi kakšno zalogo s sabo.

Nastanitve: v kolikor ti bolhe ne povzročajo prevelikih skrbi boš lahko spala že za 700 SIT v sobi z lastno kopalnico, drugače pa dobiš zelo solidno sobo z zajtrkom že za 1500 SIT. Se pa vedno splača pogajati za ceno, vsaj do zneska, ki je zapisan v vodničku.

LP

Rob

Hojla!

Kar se latalske karte tiče sem prišel do cene 79.600. Letela bova iz Zageba preko Budimpešte v Cairo. Vsekakor pa Lonely Planet v roke oz. žep.

Če pa kdo ve za še boljšo varianto pa kar nad z njo. 🙂

LP Aleš

zivjo,

sam neki bi povedu, pred enim letom sem sedel konec novembra na studentski agenciji, kjer sem urejal stvari za svoje potovanje in je na sosednjem salterju dobil tip karto za 2 osebi zagreb,kairo za 40 jurjev/osebo z taxami vred. samo toliko, da opomnem na ceno takrat,mogoce se da kaj nizje dobit. pa poglej tudi na odklop.com, tam je veliko egipta :))

lp, miha

Najceneje prideš do letalske karte na http://www.lastminute.de ali http://www.lastminute.at-
cena cca 200 Euro

pozdrav
Piki

Bom se malo pobrskala, ker sem tudi jaz slisala da so karte cenejse. ne vem kdo bi dal 80.000 za tako kratko pot??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close