Najdi forum

Ali je že bil kdo v Egiptu / Sharm El Sheikh? Tja naj bi šla zadnji teden v oktobru. Prosim za vaša mnenja in nasvete. Hvala.

Egipt je fantastičen. Torej, ne oklevaj, pojdi…..Vendar pa moraš zelo zelo paziti pri hrani. Zelo hitro namreč lahko pride do zastrupitve.

lp

Tina

Sharm el Sheikh je obmorsko mestece na jugu sinajskega polotoka. Sama sem prebivala v hotelu Falcon hills in tako s hrano kot čistočo nisem imela nobenih težav. Egipt sicer ni najčistejša država, sem pa sama recimo v Pragi videla veliko več umazanije.

Sharm je podobno mestece kot recimo Moščeniška draga na Hrvaškem ali morebiti Izola pri nas.

Majhno mestece, s prijaznimi domačini, veliko plaž in možnosti za potapljanje v Rdečem morju (v bližini imajo tudi narodni park), skratka – pestro. Vsekakor ne zamudi izleta tudi na Sinajski vrh – Mojzesov (Gebel Musa) in samostana Svete Katarine. Vzpon na Sinaj ni zelo zahteven, malce kondicije pa vendarle potrebujes. Predvsem pa je pomembno, da imas dovolj toplih oblačil.

Vsekakor – glede čistoče – bodi previdna tako kot na vseh potovanjih, kaj posebnega pa vsaj v Sharmu ni potrebno. Sama sem med drugim jedla zelenjavo in slaščice, pila čaj in kavo in nisem imela nobenih težav. Kakšen požirek grenčiče na dan pa res ne škodi.

Klara, najlepša hvala za izčrpen odgovor. Ali kdo ve kakšna je temperatura tam konec oktobra?

za temperaturo nevem mislim pa da je še vedno zelo toplo-vroče.samo tam v tem času zelo rado piha tako da je klub vročini lahko zelo hladno.no odvisno na katerem koncu egipta si
si pa prava lucky girl jz bi šla tud v egipt pa čez saharo ker to mi je nekaj najlepšega upam da se mi bo želja kdaj uresničla.
a me vzameš sabo :))))))) ???
hecm se
oživaj

Klara, prosim te še za ostale podatke, npr. preko katere naše agencije si potovala, koliko stane zadeva za en teden,…..
me namreč izredno zanima.
Vnaprej se ti zahvaljujem za trud!

Sama sem z agencijo potovala samo nekaj dni, in sicer je program zajemal obisk Kaira, Asuana in Luksorja ter krizarjenje po Nilu. Standardna tura, pac. Tja sem potovala z agencijo Thalatta (tel. 01/ 426 18 00, vprasaj za g. Miho Ahcana, mu lahko tudi omenis, da sem te napotila k njim, ce zelis)

drugo sem si nekako organizirala sama. Kolikor vem je zdaj pri nas kar nekaj agencij, ki pripravljajo potovanja po Egiptu (glede na izkusnje mnogih pa Kompas ni najboljsa izbira, ker so recimo najdrazji in najmanj ponudijo). Pravi hit zimske sezone bo med Slovenci menda postalo tudi letovanje v Sharm el Sheikhu, kamor bodo iz trzaskega letalisca leteli celo carterski leti.

Cene potovanja se verjetno kar precej razlikujejo, odvisno pac od tega kaj zelis videti oziroma poceti; verjetno pa lahko racunas nekje med 160.000 – 200.000 (za teden dni); pri tem upostevaj, da te dodatni teden vsekakor ne pride veliko vec od kaksnih 30. -50.000.

Ce mene vprasas se da v Egiptu res dobro preziveti cas, malce rabis pa tudi iznajdljivosti.
Najbolje je, da malce pogledas po agencijah, zberes programe, ce zelis mi napisi pa ti bom povedala kaj se ti najboj izplaca. Morda bi ti bila dobra knjiga za spoznavanje dezele tudi vodnik EGIPT (iz zbirke Svetovni popotnik, ki jo je v slovenscini izdala Mladinska knjiga). V njej je res veliko dobrih nasvetov, med drugim le v tej knjigi pise, da je samostan sv. Katarine pod Sinajem ob petkih zaprt (celo Lonely planet tega nima!!).

Kakorkoli se bos odlocila, uzivaj!

Klara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close