Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt za novo leto

Egipt za novo leto

Vem, da vas je bilo že veliko v Egiptu za novo letne praznike.

Zanima me, kakšne so temparature takrat v Egiptu?

lp

Niko

smo bli pred 2 letoma. temperature zraka okrog 25 (max), temp. vode okrog 20, pa še kakšno stopinjo zravne, ne vem točno. smo se kopali vsak dan, razen prvi dan, ko je blo oblačno in je blo ful mrzlo in smo mislili, da bo skoz tako mrzlo.je pa dan ful kratek, okrog 5 -6 se stemni in takrat zahladi, tao da moraš imet tud tople stvari za oblečt.smo bli tud na kanarskih tak čas in so tud tam ble temp. zraka okrog 25, samo voda je bla pa bolj mrzla.
glede na vse to segrevanje, bi znalo bit zdaj še kaj topleje. mi jo bomo letos mahnili verjetno na fuerteventuro

Pred leti sem bila na potovanju po Egiptu (Aleksandrija do Abu Simbla ter Sinaj) v novoletnem času in je bilo kar prijetno hladno (največ 22 stopinj, razen v obmorskih krajih, kjer je bilo topleje). Glede na to, da v muslimanskih krajih ni primerno razkazovati preveč golih nog in rok, te omejitve sploh nisem opazila in mi v dolgih hlačah ter kratkih rokavih ni bilo čisto nič prevroče. Zjutraj in zvečer pa obvezen pulover in nogavice.

V Hurgadi zelooo piha, tak da je priporočljiva topla jakna. Pa cene so dosti višje okrog novega leta (sredina decembra do sredina januarja) kot sicer.

Mi nsmo bili letos za novo leto v Sharmu , prijetnih 25C samo je bilo skozi malo vetrovno , morje pa je bilo tudi zelo toplo.

Ampak kar se pa tiče novoletnega vzdušja pa nimaš niti malo občutka da je veseli december, tko da če vam je vseeno kdaj greste počakajte kakšen teden in pojdite v januarju pa še mnogo ceneje je.

LP M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close