Egipt – topli oddih sredi zime
Če se nameravate pogret, se ne boste ne v Egiptu ne na Kanarskih. Je treba iti malo dlje … Dve leti nazaj sem bila februarja v Kairu in so rekli vsi, da je nenavadno vroče za tisti čas. Na Kanarcih pa vedno nekaj piha, niso to neki tropi.
Tudi jaz imam take želje, ampak da se pogreješ, je treba pa do Karibov 🙂
Na Kanarcih je voda vedno mrzla, februarja pa je ledena. V Egiptu ima morje tam okoli 20 ali kakšno stopinjo manj. Pri vetru, ki tam piha, pa te seveda fajn zebe. Kopaš se seveda lahko. Ampak to se lahko tudi pri 7 stopinjah v Izoli ali pri -15 v Moskvi.
Februarja je primerno samo na dveh koncih sveta – Karibi ali Azija. Drugje je prevelika nevarnost dežja.
jaz bi Egipt pozimi odsvetovala – in to iz preprostega razloga ker je pri njih tudi zima pa čeprav so nam temperature “prijazne”.
Voda je topla – okoli 26 stopinj, ker manj sploh ne more biti za obstanek koralnega življa. Zna pa biti zunaj kar mrzlo in vetrovno. Pa še dan se zaključi z temo ob 16 uri. Zjutraj pa tudi ne moreš na plažo pred 10, ker še ni sonca.
Pa sneg tudi ni neka fantastika v Sharmu da boste vedeli.
Skratka škoda denarja da se ti Egipt pokaže v taki luči – ker to sploh ni to.
Kanarci so pa itak destinacija za artritične upokojene angleže in se v zimskem času zelo malo dogaja.
In iz lastnih letošnjih poletnih izkušenj je tudi bilo precej mrtvo – kriza rullll.
Sploh bise pa za kopanje v bazenu odločila mogoče za manj znane kakšne Češke terme ali Madžarske.
Razmišljam v tej smeri – ima kdo izkušnje?
Moja družina je bila že šestkrat v sharmu med zimskimi počitnicami in samo enkrat smo imeli malo hladnejše vreme,ampak še zmeraj je bilo za na plažo. Zvečer se je ohladilo na 18-20stopinj, tako da sem bil zmeraj v tričetrt hlačah, pa majici ali zelo tanek pulover. Februarja je idealno za ogled Kaira, Dahaba, sv. katarine itd… Očitno ti tukaj svetujejo takšni ki niso šli dlje od Dubrovnika. Kanarci so pa v tem mesecu dosti hladnejši. Svetujem ti da greš v zaliv naama bay, kjer pozimi najmanj piha, pa tudi dogaja se največ v tem zalivu. Ne hodi severno od letališča, tam je bolj odprto in zna kar močno zapihat. Lep dopust ti želim Maruška, več pa imaš na forumu moj sharm.
Forum je zaprt za komentiranje.