Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt solo varianta

Egipt solo varianta

A je že kdo potoval samostojno po Egiptu?

Rad bi šel tja za dva tedna v decembru s punco.

Zanima me vse – varnost, možnost transporta, spanje, itd. itd. itd.

Hvala,

Luka

halo!
jaz sem bila lani s prijateljico 2 tedna doli. v lasti režiji sva prepotovali sinaj (obmorski del), kairo, puščavo, luxor. bile so moje najboljše počitnice do zdaj.
varnost sploh ni vprašanje. najbolj turistične destinacije so ful zavarovane (po letošnjih napadih na sinaju verjetno še bolj), tudi drugje sem se počutila povsem varno.
ljudje so prijazni (čeprav v turističnih krajih morda malo preveč vsiljivi).
s prenočišči ni problem, najbolje si je nabaviti lonely planet. tam piše vse, cene so v glavenm zelo točne.
potovali sva v glavnem z busi, najbolj se splača vzeti nočni bus (velike razdalje, velik prihranek na času).
če te zanima kaj bolj natančno, vprašaj. (ker jaz bi se lahko tu ful razpisala…)

se splača iti, definitivno! jaz komaj čakam, da grem spet dol, seveda spet v lasni režiji.
lp

ANA ŽIVJO!

Mene pa zanima če se mogoče spomniš po katerih hotelih oz hostlih sta spale ( Luksor, Kairo, …)- IMENA in pa kakšne so ble cene!hvala
sama letim 22.11 v Marsa Alam

Ciao vsem skupaj!

Jaz sem bil dol dva tedna v aprilu in skratka fuul dobro in ful poceni. Naredil sem turo Sharm el Sheikh-
Kairo-Asuan-Abu Simbel-Asuan-Luxor-Hurgada-Dahab-Sharm in domov. Kar nisem mogel verjet, da so cene tako nizke, saj spis ze za 6-10 EGP (cca 190-320 SIT/osebo). Tudi prevozi tako z busom kot z vlakom so zelo poceni. Splaca se imet ISIC card, saj imas popust pri vstopninah kot tudi na vlakih npr. Kairo-Asuan. Na busih pa ti nocejo upostevat popusta, ampak so tako skoraj zastonj.
Kot ti je ze Ana napisala so ljudje zelo prijazni, vcasih morda ze vsiljivi. Kar sem pa zelo uzival je to, da se da ful barantat za vse. Od npr. 20 EUR-ov za doloceno stvar ti ceno spustijo tudi na 20 EGP, ce vztrajas dobis tudi za manj, odvisno je bilo od mojega filinga. Ce si dovolj vztrajen, ti da ze skoraj zastonj. Jaz sem dol porabil za vso pot (ki ni bila glih majhna), prenocisca, hrano, vstopnine, darila in se vse ostale drobnarije zraven (sparal glih nisem) 60.000 SIT. Letalska karta + viza je posebej.
Tudi jaz komaj cakam spet it malcek dol in sicer v Marsa Alam, kjer so mi rekli, da ni se tako turisticno. Nameravam pa enkrat v decembru ali januarju. Pocakam, da pade let.karta nekje okrog 15.000-20.000 SIT. Do Munchena pa je povratna zel. karta 15.000 SIT.
Ano pa sprasujem, ce ima kaksne lepe fotke za pokazat.

Soncen pozdrav z obale,

Frenk

Kaj marca je primerno za potepanje po Egiptu?

lp
furbi

Predvidevam, da te to zanima zaradi vremena. Dnevne temperature so nekje me 20 in 30°C ((nocne ene 10 manj). Dezja nej ne bi blo (mogoče kje ob mediteranu).
Marca in aprila pa piha veter iz puščave in prinaša pesek. Ne vem kolk je to kej moteče in ali je vsak dan enako, sam je ravno prejšni teden profesor na faxu razlagal, da se je zaradi peska v zraku tako stemnilo, da so se prižgale luči na cestah. Pa da sploh ne omenim, da imaš pesek povsod.

Ciao!

Odvisno kje mislis potovat ali bolj okrog Sredozemlja ali imas namen tudi na jug v Asuan in Abu Simbel. Jaz sem bil dol letos od 28.03-11.04, vendar je bilo vsaj zame ze posteno toplo. Na jugu je bilo cez dan nekje okrog 35-38C. Na sreco pa je dokaj suh zrak, tako da se da prezivet, ampak ko sem prisel domov, me je se kar nekaj dni posteno zeblo na nekje 17-20C.
Ce se odpravljas v Egipt, ti zagotovo ne bo zal, saj je dol zelo, zelo dobro in poceni.

Lepo se imej, Frenk

kako je kaj s vizo? nisem na tekočem.

Viza je, stane okol 15$, urediš ko prideš na letališče, traja en mesec.
Razen če greš samo v Sharm in okolico. Za tja je pa dost samo dovolilnica. Nej bi bla zastonj, vela za 14 dni.

Živjo,

jest sem bla oktobra na potovanju po Egiptu in absolutno pojdi v Zahodne oaze Egipta. Malo turizma in zelo prvinsko.

Lp,

Jelka

Se strinjam. Oaza Siwa je zakon. Pa od tam lahko greš na sfari čez puščavo. Je tudi super doživetje (spanje na prostem).

Hoj,

ne sam Siwa, Siwa je bla še najbolj turistična. Ampaj je vseen zelo lepa. Pa Veliko peščeno morje, pa Bela in Črna puščava, pa ljudje, pa beduini,… res je lepo in je čist drug Egipt.

Lp,

Jelka

Žijo!

Tudi jaz letim decembra s punco na solo varianto v Egipt. Zanima me, kaj je bolj ugodno euro ali dolar. Sicer pa letim v Marsa Alam. Ker je nekdo spraševal, viza se dobi tudi na tem letališču.
Hvala za info in prijetna potepanja!

Sprejemajo oboje, za evro pač dobiš toliko več kolikor več je vreden.. Se ti pa verjetno bolj splača vzeti evre, ker če bo dolar še naprej padal lahko dosti izgubiš. Evro je vsaj stabilen.

Ja, ja se strinjam! hvala za informacijo! Konc koncev, smo pa Evropejci!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close