Najdi forum

Egipt oktobra?

Sem zastavila že enako vprašanje, a na napačnem koncu tegale foruma, zato ga ponavljam še tukaj.

Zelo rada bi šla na dopust na Rdeče morje, pa me zanima, kdaj je za to še primeren čas?! Poleti ne bi šla, saj ekstremne vročine ne maram.
Pa me zanima, če je kdo že bil tam tam nekje konec oktobra, začetek novembra?! Je še dovolj toplo za kopanje v morju?

Če imate izkušnje – kaj bolj priporočate – Sharm ali Hurgado?! Potovala bi s hčerko, ki jo zanima podvodni svet, tako da koralni greben je nujen.

Hvala!

Pozdravljena

Ne oktobra ni prepozno. Temperature so takrat ravno pravšnje ( malo čez
30 C ) in morje zelo toplo. Osebno priporočam Hurgado, ker je boljše in bližje izhodišče za izlete v Luxor in Kairo. Če ne zelita na izlete pa je vseeno. Sharam je novejši in nekoliko lepši ni pa tistega pristnega turističnega vrveža kot v Hurgadi.

Pozdrav

Matjaž

Hvala, Matjaž.
Razmišljam o dopustu tam čez 1.nov.praznike, pa me zanima, če je morje še dovolj toplo – tudi za bolj zmrznjene…?!

Kak izlet bi si privoščili, sploh ker takrat ni več tiste vročine.

Ti si bil v Hurgadi? Kateri hotel?

oktobra sicer nisem bila, se mi pa zdi to čisto primeren čas za dopustovanje v egiptu.
hurghada je prijetno mesto, kjer imaš stik z domačini, je dobro izhodišče za izlete (predvsem v luxor- čeprav vseeno ni tako blizu), po drugi strani pa ima sharm takoooo lepe plaže in prečudovit podvoden svet, ki te očara! jaz sem bila v egiptu dve leti nazaj, pa najprej nisem planirala sharma, ampak mi sploh ni žal, da sem ga obiskala (in tam potem tudi najdlje ostala od celotnega potovanja). tako da greš lahko iz sharma pravtako v cairo, dosti bližje pa je dahab, ki je tudi zelo lep, ampak zeloooo drag- zdi se ti, da cene kar dnevno rastejo! še za naše razmere do nekatere stvari drage, kaj šele za njihov standard…
tretja varianta pa je, da greste vse skupaj v oba kraja- sharm in hurghado; če boste imele dovolj časa (in financ za to namenjenih), greste lahko za teden dni v en kraj, pa nato na “trajekt” ali hidrogliser ali kako se že imenuje, in ste v nekaj urah (3) na drugem koncu (pot traja manj časa, samo moraš biti prej v pristanišču).

Kje pa je lepši podvodni svet – viden tudi običajnemu plavalcu – Sharm ali Hurgada?

Bila sem lani za konec oktobra za počitnice in tudi jaz sem bolj zmrzle narave in sem bila kar dosti časa v vodi. Voda je še vedno topla.
lp

Hej !

Tudi novembra sem bil že doli in vreme je bilo lepo in moje kar pretoplo a to ni nobena garancija. Časi se spreminjajo ! Če bi lahko ugibal bi dejal, da bo največja verjetnost, da bo vreme lepo in toplo. Če preživim večino časa na potapljanju sem v hotelu Seagul, ki je v centru Hurgade, če pa sem
malo več v hotelu pa sem malo ven iz mesta v Desert Rose. Ima tri bazene in
celo plavalnega z 25 metri !
Rdeče morje je zaščiteno in so koralni grebeni izjemno ohrnjeni in bogato poseljeni. Je povsem vseeno kje boš. V Hurgadi ali Sharamu !

Pozdrav

Matjaž

Matjaž in Irencca, hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close