Najdi forum

Egipt, Nil…

Živjo,

prosim za mnenje potovanja v Egipt, križarjenje po Nilu v tem času. Ali Hurgada in Nil. Kakšno je vreme? Kateri je dober hotel? Kaj se splača in kaj ne v tem času?
Kako je s križarjenjem?

Thx.

Pozdravljen/a

Upam, da bom uspel zadovoljivo odgovorit na vaše vprašanje !
Temperature, ki jih lahko pričakujete v januarju so nekje med 20-25C podnevi in zvečer med 12-15 v Hurgadi. Kairo je zmeraj nekaj stopinj hladnejši ! Morje ima okoli 22 stopinj le v globinah je izjemno hladno !
Če se odpravljate na potapljanje.Vreme …… zmeraj sonce 🙂 !
Za križarjenje ne potrebujete Hotela v Hurgadi pa je Hotelov ….uuuuu…
Jaz sem zmeraj nastanjen v Hotelu Desert Rose, ker ima potapljaški center, olimpijski bazen…..pač zadeve, ki jih potrebujem/želim. Vse je v vaših željah ostalo pa se, da uredit vse po internetu !
Če vas zanima še kaj ……

Lep popotniški pozdrav

Hvala za info. Kaj pa menite o tej krizi, ki je trenutno v tistem delu sveta oz. v bližini? Ali je nevarno takšno potovanje?
In kako je s kopanjem? Je kakšna varianta ali prej ne kot ja?

Sicer pa imamo namen iti v režiji agenciji, ki organizira križarjenje.

Lp!

Osebno menim, da ni nobene bojazni glede varnosti potovanja ! Egipt je že pred leti uvedel skoraj ekstremne varnostne ukrepe, ki so vidni na vsakem koraku. Imaš tri vrste policije, vsi hoteli, ladje,znamenitosti…. zastraženi z oboroženimi varnostniki tako da…… Za mene je to že bolj moteče kot zaželjeno. Vsa potovanja ( križarjenje, transferji …. ) so prav tako zavarovana. Med kraji se potuje v spremstvu oboroženih varnostnikov v konvoju !
Skratka – nobene bojazni glede potovanja !!!
Kopanje ?! Stvar posameznika ! Temperture se bodo počasi začele dvigat ! Tako zraka kot vode ! Malo pač odvisno od leta……. Mi se zmeraj kopamo !
Voda ima sedaj še zmeraj prijetnih 22 – 24 C in po vremenski napovedi za prihajajoče dni se bodo temperatura v Hurgadi dvignile na 25 in več stopinj !

Torej kopalke v potovalko in veselo na pot 🙂 !

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close