Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt – možnost izletov !

Egipt – možnost izletov !

20. avgusta se s fantom odpravljava prvič v Egipt. Izbrala sva 7 dnene počitnice v Hurghadi. Ker pa sva po duši avanturista, si ponavadi vedno privoščiva še kakšne izlete, preko katerih spoznava tamkajšnjo kulturo, navade, znamenitosi, itd.

Ker se Egipta izjemno veselim, prosim tiste, ki ste v tej državi že bili, da mi svetujete, kaj se splača pogledat. Poleg piramid, mimo katerih res ne smeva iti :)).

Če se morda spomnite, bi vas še okvirno prosila za cene teh izletov, da malce preračunava, koliko denarja vzeti s seboj.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Tudi vam želim prijeten dopust.

Koralia

22.07.2007 smo se vrnili iz Sharm el Shejka. Cene izletov se mi niso zdele pretirane npr. izlet v Kairo 85$, poldnevni izlet do samostana sv.Katarine 45$, Ras Muhamed 45$ in podobno. navedene cene so bile za izlete v organizaciji Kompasa in lokalne turistične agencije in vodene v slovenskem jeziku. Sami smo se podali v Sinajsko puščavo s 4kolesnimi motorji v lastni organizaciji (preko lokalne turistične agencije) in se je dalo o ceni barantati, tako, da je iz prvotnih 40 evrov po osebi na koncu cena padla na 20 evrov. Kako je sicer v Hurgadi ne vem, dvomim pa, da je kaj dosti razlike. Na voljo so še tudi nekateri letalski izleti npr. Luxor, so pa dragi( prbl. 250 – 300$). Je pa izlet v Kairo naporen saj je bil odhod iz hotela ob 24.00 uri in vrnitev ob 24.00 naslednjega dne, vmes pa kakšnih 1400 km vožnje z busom. Ponujali so še tudi nočni vzpon na Mojzesovo goro (približno 4 ure nočnega vzpona po 3000 stopnicah) za 70$.
Upam, da se boste imeli v Egiptu tudi tako super kot mi!!!!!!

Hmmm a zate to ni drago? Sharm – Kairo avtobus stane (apirla) 7 EUR. Prepotovala sem celoten Egipt 3 tedne,potrosila 500EUR z vsemi vstopninami. Tako da… agencije.. cist mimo.

Hmmm a zate to ni drago? Sharm – Kairo avtobus stane (aprila) 7 EUR. Prepotovala sem celoten Egipt 3 tedne,potrosila 500EUR z vsemi vstopninami. Tako da… agencije.. cist mimo.

Bonja – kar je za nekoga drago je za drugega poceni.

Ker si potovala 3 tedne si verjetno študenta brez družine.

Ko boš doštudirala in dobila delo, ter ti bo delodajalec krojil čas, ki ga boš preživela kot dopustnik, popotnik ali raziskovalec, boš mogoče malo drugače razmišljala.

Tudi jaz bi rada šla v……………pa ne morem, ker so otroci šoloobvezni takrat ko bi bilo idealno tja potovati.

3 tedne dopusta skupaj je pa dandanes le še pobožna želja.

Poslužujem se agencij, da mi organizirajo in časovno olajšajo zadevo. Kam in na kakšen način si bom pa kasneje organizirala oglede ekstra je pa drugo.

Vsi smo doživeli svoje ” zlate ” čase z spalko na rami in zobno ščetko v zadnjem žepu.

Zato te lepo prosim, da nas ne pitaš z nasveti glede cen – saj nismo več stari 20 let.
Ja in tudi takrat smo se znali lagati kako fajn smo se imeli, pa čeprav smo tri dni staro pašteto jedli z kruhom, ki so ga eni pozabili na plaži.

Uživaj dokler lahko.

Worms, hvala za odgovor.

Hja, res je. Dokler nimaš službe, lahko greš (če imaš dovolj denarja, seveda), kamorkoli in ujameš najugodnejšo last minute ponudbo. Sama vem, kako je to, ker zelo rada potujem. Zdaj, ko sem v službi (delam v medijih od ponedeljka do ponedeljka), pa je težje. Vsekakor pa se vsaka stvar da zorganizirati, tako da ustreza vsem.

Res se veselim počitnic v Egiptu in s fantom se bova prav gotovo udeležila najzanimivejših izletov.

Koralia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close