Egipt-Luxor
Živjo. Z družino smo na počitnicah v hurgadi. Razmišljamo, da bi šli jutri na izlet v luxor. Bili smo v lokalni agenciji kjer pravijo, da je vožnje do luxorja iz hurgade dobre 4 ure. Meni pa se zdi, da jo bo kar 5,6 ur. Je kdo, ki je bil v hurgadi šel na enodnevni izlet v luxor in kako dolgo je trajala vožnja v eno smer? Ali se sploh splača tja vozit na ogled? Ceno so nam postavili zelo ugodno. 100€ za 4 osebe.
Lep , vroč pozdrav iz egipta
Koliko je vožnje se ne spominjam več, mi smo pred leti potovali v konvoju, s policisti spredaj in zadaj.
Luksor je vsekakor vreden ogleda in večurne poti predvsem Karnak in Luksor tempelj.
Ali ste razmišljali, da bi šli še čez Nil v Dolino kraljev na ogled grobnic in Hačepsutinega templja? Iz Luksorja ste hitro tam.
Bili smo v Luxorju,Dolini kraljev…ampak to je bil v sklopu križarjenja po Nilu pred 3 leti.vse je bilo v organizaciji slovenske agencije. Pot nazaj pa je bila iz Luxorja do Hurgade organizirana z mini busom.Zelo zanimiva vožnja skozi puščavo,vasi ob manjših rokavih Nila z obdelovalno površino…Mi nismo imeli več vojaškega spremstva,ampak je vsakih nekaj km mitnica z vojaki,ki ustavijo avtobus in preverijo seznam potnikov.Tudi v vseh templjih je turistična policija v civilu in oborožene straže.Mini bus je bil prijetno klimatiziran,tudi ustavljal je na poti v gostiščih za wc in pijačo,sladoled.Moj občutek varnosti je bil odličen od Asuana,vseh templjev,na ladji si pa tako ali tako kralj.September Asuan 41stop. Obvezna zaščita za glavo!
Forum je zaprt za komentiranje.