Najdi forum

Egipt-Luxor

Živjo. Z družino smo na počitnicah v hurgadi. Razmišljamo, da bi šli jutri na izlet v luxor. Bili smo v lokalni agenciji kjer pravijo, da je vožnje do luxorja iz hurgade dobre 4 ure. Meni pa se zdi, da jo bo kar 5,6 ur. Je kdo, ki je bil v hurgadi šel na enodnevni izlet v luxor in kako dolgo je trajala vožnja v eno smer? Ali se sploh splača tja vozit na ogled? Ceno so nam postavili zelo ugodno. 100€ za 4 osebe.
Lep , vroč pozdrav iz egipta

Koliko je vožnje se ne spominjam več, mi smo pred leti potovali v konvoju, s policisti spredaj in zadaj.

Luksor je vsekakor vreden ogleda in večurne poti predvsem Karnak in Luksor tempelj.

Ali ste razmišljali, da bi šli še čez Nil v Dolino kraljev na ogled grobnic in Hačepsutinega templja? Iz Luksorja ste hitro tam.

Možje v oranžnem vas preepeljejo zastonj, vendar samo v eno smer.

Po moje bo 4 ure kar prav.
Ja, na vsak način je Luxor vreden ogleda. Za mene je Egipt bolj kot ne slaba destinacija, ni mi preveč všeč, ogled piramid pa res naredi vtis.
Uživajte!

In kaj imajo piramide veze z Luxorjem?

Če ste že tam, potem definitivno pojdite. Tudi v dolino kraljev če je opcija.

Tudi dolina kraljev je všteta v ceno. Nisem omenjala,ker vem, da je to zelo blizu luxorja. Zanima me samo koliko traja vožnja in če je vredno se vozit do tja.
Hvala vseeno za namig. Lp

Tudi dolina kraljev je všteta v ceno. Nisem omenjala,ker vem, da je to zelo blizu luxorja. Zanima me samo koliko traja vožnja in če je vredno se vozit do tja.
Hvala vseeno za namig. Lp
[/quote]

Greste z busom, minibusom? Ampak kar računaj 5 + ur…..

In kaj imajo piramide veze z Luxorjem?

Če ste že tam, potem definitivno pojdite. Tudi v dolino kraljev če je opcija.
[/quote]

Ojoj, ja seveda, zamenjala sem s Gizo. Tam pa si iz Hurgade v štirih urah, če se parav spomnim.
Hvala za popravek.

Mislim, da je res 4, 5 ur, ampak, če ste že tam pojdite, se splača ogledat. Pa tudi cena je ok, jaz sem šla preko naše agencije in sem dala 150 eur za 2, bilo pa je všteto tudi kosilo.

Ne morem verjeti, da nekdo, ki je nastanjen v letovišču, sprašuje ALI JE VREDNO ogledati si svetovna čudesa? Ali pa je morda bolje še poležati in se pražiti na enem mestu v neki državi? To so torej tisti, ki rečejo, da so bili v Egiptu, videli pa so 1 km plaže v Hurgadi?

Se dobro, da fausija ne gori, ker bi ti ze zdavnaj zgorela

Bili smo v Luxorju,Dolini kraljev…ampak to je bil v sklopu križarjenja po Nilu pred 3 leti.vse je bilo v organizaciji slovenske agencije. Pot nazaj pa je bila iz Luxorja do Hurgade organizirana z mini busom.Zelo zanimiva vožnja skozi puščavo,vasi ob manjših rokavih Nila z obdelovalno površino…Mi nismo imeli več vojaškega spremstva,ampak je vsakih nekaj km mitnica z vojaki,ki ustavijo avtobus in preverijo seznam potnikov.Tudi v vseh templjih je turistična policija v civilu in oborožene straže.Mini bus je bil prijetno klimatiziran,tudi ustavljal je na poti v gostiščih za wc in pijačo,sladoled.Moj občutek varnosti je bil odličen od Asuana,vseh templjev,na ladji si pa tako ali tako kralj.September Asuan 41stop. Obvezna zaščita za glavo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close