Egipt – lastna režija
Lansko leto marca sva bila s fantom v Sharmu el Sheikhu. Potovala sva z Globtourjem in bila v Noria Resort hotelu. Vse je bilo super, imela sva se prav fajn. Najela sva tut avto, šla v puščavo in Dahab…
Marca 2005 greva spet v Egipt, tokrat v lastni režiji. Zopet bo potovanje namenjeno lenarjenju, s tem, da bova na različnih mestih.
Vprašanja se predvsem nanašajo na tiste, ki ste sami potovali po sinajskem polotoku. Prebrala sem potopis Mateja Vrenka, ki v zadnejm delu omenja tudi Sinajski polotok. Predvsem me zanimajo cene nočitev, kje ste spali (kakšen podatek v tej smeri), kakšna so ta prenočišča, ali je to pri zasebikih al v hotelih, itd.
Zelo bom vesela, če mi bo kdo poslal čim več podatkov o Dahabu, Nuweibi, Mizeri, vasici Ras Abugalum, beduinskih naseljih.
Hvala za odgovore.
Zdravo!
Na Sinaju sva bla s fantom 2 tedna nazaj, spala sva pa v Penguin hotelu ( Dahab). To je tak luštn, mejhn popotniški hotel, kjer so predvsem mladi. Cena sobe je bla 50 funtov ( za dve osebe brez zajtrka), to je cca 1500 sit. Sobe zelo čiste, s tušem in wc-jem. zraven je pa tud fin kafič za obalo, kjer je super hrana, pa velik muh in mačkov ha ha ha.
Eno noč sva pa prespala v Venus campu, to so take slamnate hiške brez oken.. ( skupni tuši, wc, ta kepm je bl v razsulu)stane 20 funtov za dva. Sam tle nama ni blo všeč, ampak če nimaš več velik dnarja se da prežvet.
Drgač so pa cene zlo različne, samo ko sva bla midva dol so bli skor vsi hotelčki ( v Dahabu) čist prazni, folka skor ni blo, razen v Penguinu, ki je bil poln in je očitno zlo priljubljen.
No tolk o Dahabu! lp
Zijo!
Glih vceraj sva se s punco vrnila iz Egipta. Tudi midva sva v Dahabu spala pri Penguinu. Je kar v redu in so zelo prijazni. Po Sinaju nisva kaj veliko potovala ( sva se vračala v Dahab ), sva pa po celem ostalem Egiptu in nikjer ni bilo problem najti prenočišče. Za dva je ponavadi od 20 – 60 njihovih funtov. ( 1 funt = cca 32 sit ).
Če boš v Dahabu lačna ti toplo priporočam restavracijo Sea stop, s krasno streho in enkratno hrano ter zelo prijaznim osebjem.
Ziv!
Tudi mi (dva para) planiramo potovati v Egipt, predvidoma v mesecu marcu. Najprej smo se ogledovali po agencijah, a je vse predrago. Zato nameravamo rajzati individualno.
Prosim te, če ti ni pretežko, če mi lahko kar na zgornji E-mail napišeš čim več podatkov o tem, kje sta potovala, kaj sta si ogledala, kje sta spala, jedla, od kod do kod sta letela in predvsem cene.
Pa še malo me zanima okoli vremena: kakšno je vreme, tmeperatura zraka, vode…
Thanks..
Jure
Forum je zaprt za komentiranje.