egipt in nastanitev
Torej slamnate hišice najdeš na jugo vzhodni obali Egipta/polotok Sinaj. Od Sharm el Sheika (turist resort) greš navzgor proti Dahabu. Tam že lahko najameš hišice. Še boljše pa so v kraju Nuweiba, vas oddaljena nekaj 10 km severno od Dahaba. Cena za 2 osebi je zelo ugodna, okol 5 $ na noč. Gre za to da lahko pri teh hišicah naročaš hrano, kjer vsak obrok stane več kot tvoje prenočišče. V Nuweibi imaš palmo, spodaj hišico, zraven valove in peščeno sipino. Dobro je, da ima hišica čim manj lukenj, zaradi komarjev, ki so res nadležni.
Super, hvala.
Če si tam že bil, mi verjetno veš povedat ali se splača?
Greva s punco…
Verjetno z letalom do SESka in potem naprej…
Kako je pravzaprav s prevozom do tega mesteca Nuweiba?
Zanima me še ali je okolica tega mesta in samo mesto osamljeno ali je pozimi tudi kaj nočnega življenja (greva za novo leto)
Najlepše se zahvaljujem za vse informacije in nasvete! Vsi bodo prišli prav – tudi dodatni 🙂
Ja se splača, mene tudi punca kuri da bi šla še 1x. Torej v Sharmu vzames bus do Dahaba in naprej do Nuweibe. Mi smo se vozili s kolesom, lahko pa gresta iz Caira direktno z busom v Nuweibo, ene 15 ur, ne vem pa kam letita.
Nekaj let nazaj sta bila Dahab in Nuweiba raj za hipije. Torej hipiji so že nekaj let iz mode, raj za predvsem tiste, ki so želeli kaj dobrega pokaditi. V zadnjem času je tudi Egipt napovedal vojno uživalcem in preprodajalcem mamil, tako da predvsem zaradi tega vse skupaj precej sameva. Kazen je povezana s posteljo v afriških zaporih, kar ni najbolj prijetna zadeva.
Na Sinaju je nekaj atrakcij, ki jim je Nuweiba relativno blizu. Lahko se odpravita na goro, kjer se je Mojzesu razodelo 10 zapovedi, lahko se odpravita v soteske, ki jih je izdolbla hudourniška voda. V skalo vklesana v kamniti puščavi, izlet z jeepi bi bil primeren. V zalivu v vasi pa imata možnost videti delfina, ki naj bi vsak dan prihajal tja. Če ga ne bo vam rečejo, da je šel jest in da pride kmalu, ja valjda. No nekateri ga čakajo tudi več dni, vmes pa vam nadobudni trgovci prodajajo coca colo in ostale pijače okupacijskih sil.
Seveda potapljanje oz. če sta začetnika, samo snorkljanje. To je malo bolje v Dahabu, kjer je voda globoka meter in imate pod vodo tako norijo, da se ne da povedat. Torej korale, školjke, ribe, vse v živih barvah. Velikokrat je precej vetrovno, kar pomeni valove, kar pomeni da ni najbolj pametno snorklati po površini, ker te lahko odnese v kot beton trdo koralo.
Torej kar se tiče ostalih turistov/obiskovalcev. Mi smo bili tam marca 2001 in smo bili skoraj edini v celi Nuweibi, obalni bari so res enkratni, imate jih postavljene po skoraj celotni vzhodni obali Sinaja. V tistih lepših časih je bilo turistov z vseh vetrov, dandanes pa kdaj pride večja skupina iz bližnjega Izraela, ne vem pa kaj bodo delali čez novo leto. Verjetno ne bi bilo slabo da vzameta kak liter, dva našega domačega žganja ali pa kaj bolj prijetnega -žganega napitka. Tisti, ki se ne ravnajo 100% po Koranu se vam bodo z veseljem pridružili in skupaj boste pijani lajali v luno.
Za še kakšna bolj podrobna vprašanja sem še vedno na voljo.
lp Gene
Forum je zaprt za komentiranje.