Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt – Hurghada Hotel Sea Garden

Egipt – Hurghada Hotel Sea Garden

Kitty ta hotel je kr ugoden glede na to kaj ponuja. Midva sva pred 2 leti bila v Hurgadi in za podoben hotel plačala več.
v tem času se da normalno dihat tam, ker ves čas piha veter in tudi vlaga je tolko nizka, da vročine ne čutiš. Jaz ko sem ful občutljiva na visoko temperaturo tam nisem imela problemov, razen ko smo šli na kaki izlet ( Luxor) tam pa je neznosno..
Ja mogoče še bojo septembra cene kaj padle..ampak ne vrjamem, ker že zdaj ni pravih last minute ponudb. Sej sem že rekla, za to kaj hotel ponuja in kakšno ocenitev ima na holidaycheck se ful splača. Midva greva preko agencije Vard. samo če boš hotla iti zdaj na dopust tja pohiti, ker midva sva prejšni teden rezervirala za termin 26.7. in sva dobila zadnjo prosto sobo…tako so nama vsaj rekli…da je vse že povečini zasedeno.

LP

popoldan morje kar ¨izgine¨ja 🙂
AL ponudba je super-en šank je na plaži, en pri bazenu. Posebaj priporočam koktajle 🙂 pijača je na voljo mislim da od 10 ure dopoldan pa do večera. Potem je en bar še v hotelu, kjer je pijača na voljo 24ur na dan.Glede hrane so tiste določene ure za zajtrk, kosilo in večerjo. Popoldan so na plaži tudi pekli pice, na voljo so bili razni prigrizki. Tako da ponudba je več kot dovolj dobra. V sklopu hotela sta dve trgovinici s spominki, in še ena v hotelu, kjer imajo razglednice ipd.-opozarjam, da tam če se le da ne kupovat drugo kot razglednice, ker si z enim ali dvema turistoma znajo dnevno zaslužit njihovo mesečno plačo.midva sva si kupila razglednice, kremo za sončenje (30 faktor-ker nisva imela dovolj močne poleg), dve ustekleničeni vodi in sva plačala okrog 40€! 🙂 glede na to, kak je v Egiptu vse poceni je to ogromno denarja 🙂
Na izlet pa sva šla v Kairo in z ladjo na koralne grebene.

Midva sma danes rezervirala ta hotel. In Marjetica morem ti povedat, da sma zdaj midva tista, ki sma dobila zadnjo sobo, ne več vidva!! 🙂 Nama je rekla, da je še samo ena fraj,… 😀
Grema pa sedaj isti termin kot vi, tak da zgleda da nas bo takrat dosti slovencev tam. 🙂

No, če ima še kdo kakšne informacije, predloge,… se priporočam!

LP

he,he tudi mi bi naj imeli zadnji 2 sobi, pa smo rezervirali že pred 3 tedni…

Še eno vprašanje; kako je z denarjem je boljše nesti dol evre ali US dolarje? Sem zasledil po forumih da je bolj priljubljen dolar oz. celo zgodi se da za ceno v dolarjih hočejo imeti enako vsoto evrov…kar pa ni enako. Trenutno je razmerje 1:1,38 v prid evru…

Boljše dolar, ker evro kar enačijo z dolarji 🙂 je pa tudi v hotelu menjalnica, tak da če vam bo zmanjkalo eurov ni panike 🙂

kitty a res tako so vama rekli..Potem je pa to njihova ˇfintaˇkao ja zadnje sobe so, da čimprej rezerviraš … 26.7. gresta ? Potem nas bo pa res veliko ja 🙂
Kolko jaz izpred 2 let vem…je boljše evre doli v hotelu oz.menjalnici zamenjat v tiste njihove dinarčke..

To so finte tur.agencij. Da se takoj odločiš rečejo da je to zadnja soba ali zadnji prosti sedež na letalu.

Maja so mi rekli, da je to zadnji sedež na letalu za Monastir. Resnica:
zasedeno je bilo samo do polovice.

Očitno imajo res takšne finte, da te privabijo, samo glede na ocene in pripovedovanja drugih je res dober hotel, tak da nam sigurno nebo žal.

Ja, midva greva tudi 26.7. 🙂 Že ve mogoče kdo ob kateri uri je odhod in pol prihod nazaj? Ker midva še nisva dobila teh podatkov, pa sem že malo radovedna. 🙂
Midva bova tudi vzela samo evre in jih pol tam zamenjala, če bo potreba, ker zdaj nevem klko bova porabila in nebi rada, da nama nekaj ostaja, tam pa imajo itak menjalnico.

LP

Kitty če ti je mi napiši email naslov, pa se bova tam dalje pogovarjale kako in kaj glede vsega ok 😉

Marjetica sem ti htela moj mail na zasebno sporočilo poslat pa nimaš tega omogočenega. Daj, te pa ti meni pošlji tvojega (pod mojim postom klikneš odgovor preko ZS pa lahko kar tam).

Zdravo vsi,

mene pa zanima, če je mogoče že bil kdo v hotelu Radisson Sas 5*, je malo južneje od Hurgade, pri mestu El Quseir. Tja odpotujem v nedeljo, 12.7. pa bi prosil za informacije o hotelu, sobah, hrani, plaži, izletih, all inclusive-u.

hvala

Hojla

Ima že kdo podatke o uri za odhod v Golden Beach 26.7?

Ja, če ne bo kakšne spremembe gremo ob 21.10 iz Brnika. Škoda da tako pozno, samo na to pač nimamo vpliva.

Še samo teden dni. 🙂

LP

Tako pozno???

To pomeni da nam en dan gre v maloro ali kako?

Tako je, let bo po vrjetnosti res ob 21.10 iz Brnika. Tudi prejšno nedeljo so tako leteli..In v hotel prideš ob 1, 2 ponoči…Tako da 26.7. ne moreš koristit AL ponudbe…Važno,da ti na agenciji ta dan zračunajo, koda da koristiš..čeprav ti v Hurgado oz.v hotel prideš šele 27.6.

Evo danes dobil voucher, letimo 26.7.: 21.20. Torej imamo:
27,28,29,30,31,1, in odhod 2.8.ob 20.30 zvečer. Se pravi zadnji dan odpade samo večerja če jaz prav zastopim…? Torej 7 nočitev…

Oj!

Prav voucher si dobil? Ker meni so rekli, da ga na letališču dvignem. :S
Saj, če je odhod iz Hurgade tako pozno, pol še maš res celi zadnji dan, samo sobo pa moreš verjetno že zjutraj sprazniti.

digg od kje tebi,da je odhod 2.8. ob 20.30 zvečer..A ni odhod ob 17.20..s tem,da boš sobo vrjetno moral sprazniti do 10,11 ure zjutraj in da boš na letališču moral biti 2 uri prej + čas ki te pride avtobus iskat pred hotel..Tako,da zadnji dan se še bo ravno 1x za v morje namočit in konec 🙂

@kitty: mislim da je pravi, poslali so mi ga iz agencije…

@marjetica
: malo sem narobe pogledal ja, let je 17.30, prihod v LJ pa 20.30.
Tak da imaš prav, od zadnjega dne imamo samo pakiranje in poslavljanje…:)

Naj še jaz malo napišem…
V Egiptu sem bila letos že v 4. in moram pohvaliti agencijo Vard, s katero potujemo, saj je vsako potovanje z njimi res super organizirano in jim gre zaupati.
Bili smo v Hurgadi in enkrat v Sharm El Sheikhu. Vsi hoteli so bili 5* in all inclusive. Povsod hrana super, morje…nikoli nobenih prebavnih težav ali kaj podobnega.

Hoteli: MIRABEL BEACH – v sharmu
SERENITY MAKADI BAY – super hotel, kot iz pravljice
CARRIBEAN WORLD – super hotel, animacija, odlično za družine z otroki
INTERCONTINENTAL ABU SOMA – vrhunski hotel, poln šejkov, super hrana, čisto morje, najlepša plaža do sedaj (ni koralnega grebena, hitro globoka voda), mir, veliko možnosti za šport (jahanje, surfanje…)

Če ima kdo kako vprašanje pa me lahko vpraša.

LP P.

Zdaj ste se verjetno že vrnili iz Calimere, kako je bilo? 🙂

jaz sem se vrnila iz calimere 26.7., in morem reči da sem bla nadpovprečno zadovoljna, glede na ceno ki smo jo plačali. tak kot je že zgoraj napisano: vedno na razpolago vse alkoholne in brezalkoholne pijače, hrana mi je bla super in tudi na voljo ves dan (dopoldanska in popoldanska malica na plaži, pa tudi kosilo si lahko mel na plaži), osebje zelo prijazno, urejenost kompleksa odlična (štirje bazeni, “reka Nil”, ogromno zelenja). tak da jaz res priporočam ta hotel 🙂
edino do globoke vode se je potrebno malo sprehoditi, ampak ni sile ker je prav prijetno po tisti mivki hoditi 🙂
v nedeljo je potrebno sobo zapustiti do 12:00, vendar ni problema s prtljago. kovčke pustiš v sobi, pa ti jih oni dostavijo v avlo.
vse pohvale calimeri, bi kar spakirala in kar nazaj šla :))

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem bi že več kje tudi nekaj krat v Egiptu. Vsak, ki gre tja se mora zavedati, da ne bo hodil po Evropi temveč, da gre v tako imenovani “tretji svet”. Normalno, da ne more biti take čistoče kot pri nas, saj tam sploh skoraj nimajo vode…Poskusite enkrat doma zapreti vodo za kakteden pa boste videli, kakšna bo vaša hiša ali stanovanje že po tednu ko ne boste mogli ničesar počistit? Tam pa je vedno tako.
Sicer pa je res, da so hoteli 3 zvezdice ponavadi precej slabši od hotelov 4 ali 5 zvezdic, le ti so ponavadi na precej visokem nivoju. Vendar tudi pri teh se najdejo napake in imazanija…Pa smo zopet pri prej opisanem. Vsak ki potuje se pač mora zavedat, kam potuje in se mora prilagodit deželi v katero potuje. Sicer pa vam bodo vsi turistični predstavniki znali povedati, da smo slovenci itak najbolj zakomplicirani in “zakompleksirani” gostje ki ponavadi samo iščemo napake in slabosti. To pač izhaja iz naše narave in kulture….Takšni žal smo… (No ja jaz nisem, zato pa mi je povsod lepo…)
Pa lepa potovanja vsem ki imate veselje do tega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close