Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice egipt – alkohol

egipt – alkohol

Zanima me, če lahko neseš v Egipt kaj alkohola.
So morda težave na meji?
Ima kdo kašne izkušnje?. Hvala za odgovor.

V Egiptu je možno kupiti alkohol v vseh

večjih krajih in turističnih predelih. Gre

za posebne trgovine, kjer prodajajo

le alkohol.

Krištof

Lahko neseš, vendar ga daj v potovalko ki gre v trup letala. Na letalo tako ali tako ne smeš nesti nič pijače, niti vode. Seveda pa lahko kupiš tudi po prehodu meje oz. po kontroli v brezcarinski proodajalni in neseš s sabo v osebni prtljagi.
LP, T

na letalo lahko neseš pijačo, ki jo kupiš v duty free shopu, in je še originalno zaprta (na letalo ne smeš nositi alkoholnih pijač, od doma, če presegajo 60ml).

v egiptu v hotelih dobiš tudi alko, vendar po astronomskih cenah… dobro je vino (rdeče), piva pa lahko spiješ na litre, če hočeš, da se te bo kaj prijelo .))

lp

Imam vprasanje na temo Egipt. V lastni reziji se odpravljam v Kairo, letalsko karto imam, zanima me pa kje dobim vizo, letim iz Benetk v Rim in od tam v Kairo.Na agenciji kjer sem karto dobila so mi rekli da se vizo dobi na letaliscu. Je to res ali jo najdem kje drugje?
Ker bom v Kairu precej prepuscena svoji lastni iznajdljivosti me zanima ali je kaj na kar moram biti tam pozorna, se cesa izogibat, kaj se splaca v samem Kairu pogledat,…???

Sem samo eden. Pa vendar eden.Vsega ne zmorem, pa vendar nekaj zmorem. In ker ne zmorem vsega, ne bom odklonil, da storim tisto, kar zmorem.

vizo dobiš na letališču…v obliki 2 znamk ki ti jih pripopajo v potni list (upam da se ni kaj spremenilo od zanjič ko sem bila tam)…

lp, katja

čau!
v egiptu sem bila pred 3 leti, takrat se je vizo dobilo na letališču, kot je že nekdo pred mano povedal.
no, v kairu sem bila le 2 dni, seveda so obvezne piramide (če hočeš iti v notranjost, moraš biti tam takoj, ko odprejo, ker je število vstopnic omejeno in ko pridejo avtobusi turistov, je to takoj razgrabljeno). sicer ni v notranjosti nič kaj posebnega za videti, je pa zelo dober občutek in jaz sem bila čist navdušena.
priporočam ti tudi tržnico (kan-el-kalili). imajo svega i svašta.
za egipčanski muzej mi je zmanjkalo časa, saj je tam (baje) toliko robe, da si dober cel dan. no, midve s prijateljico toliko časa nisva imeli, tako da me to čaka za naslednjič 🙂
šli sva tudi v nekaj mošej. zanimivo, predvsem pa ful umirjeno.

česa se paziti?? no, meni se je kairo zdel dokaj varno mesto. seveda ob nekoliko poostrennih varnostnih ukrepih (v gužvi nahrbtnik spredaj, denar in dokumenti čisto ob telesu…)
predvsem se pazi “prijaznih lokalcev” ki so polni dobronamernih nasvetov – in na koncu pristaneš v trgovinici njegovega strica ali pa pod minaretom, iz vrha katerega naj bi bil neverjeten razgled na cel kairo – seveda če plačaš vstopnino (kar ti seveda pove šele, ko prideš že do minareta). ampak to spada v “lokalno ponudbo”, tako da je to najbolje sprejeti z obilo dobre volje. nama se je že prvi dan to zgodilo 3x, čeprav sva o tem brali v vseh vodičih 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close