Ecuador in Galapaški otoki
Glede decembra nisem popolnoma prepričan ampak januar je definitivno najboljši mesec za potovat na Galapagos. Zakaj?? Cene so nizke, ni problema dobit last minute varianto, ni gužve, voda je zelo topla in se je možno kopat samo v kopalkah (za časa naše zime moraš imeti obleko). Edina slaba stran je, da v tem času albatrosi zapustijo otok in jih ne moreš videti (razen če kakšen izmed njih pozabi odletet – jaz nisem imel te sreče).
Če te zanima še kaj pa vprašaj.
Gori
Glede na to da je tega že nekaj let se cene ne spomnim več. Pač greš na eno od mnogih agencij in rečeš za vse variante do Quita. Potem greš še kam drugam in preveriš še tam….Uglavnem midva sva poskusila zabukirat turo že preko interneta in sva prvotno ceno uspela po internetu zbit na 700$. Seveda nisva nič nakazala!!!! Let sva si uredila, da sva v Quito prišla v četrtek tako, da sva imela petek čez dan čas, da urediva vse za Galapagos (let naprej sva imela v ponedeljek). Seveda vse ni štimal kot bi moral. Zjutraj na agenciji so nama povedal, da je prvotna ladja odpovedana tako da nama ponujajo drugo turo (drugi otoki) – ki pa nama ni bila všeč. Šla sva iskat last minute variante in jih je takrat bilo povsod dovolj. Odločila sva se za 7 dnevno turo ki gre čez večino otokov. Cena je bila 650$ + 300$ letalo + 100$ vstopnina v park. Izbrala sva ladno s 5*. Ceneje kot to ni bilo možno. V petek popoldan sva odpotoval v Otavalo – lepa indijanska tržnica (vsako soboto) in se v nedeljo vrnila v Quito. V ponedeljek pa šla na Galapagos.
Gori
Sama sem zacela potovanje v decembru (lansko leto). Tako je naneslo, da sem sla najprej v Ekvador. Bila sem tudi v Puerto Lopez, kjer gres z agencijo na te otoke. Zal sem imela bolj smolo kot sreco.Tam je kar nekaj agenciji, ki pa te ne bodo peljali, ce ne bo najmanj 8 tursitov. Ce vas bo vec, poskusajte zbijati ceno. Recite, da ste sudenti-malo pojamrajte. :)) Ce potrebujes se kaksne informacije, ti bom poskusala pomagati.
lep popotniski pozdravcek
Heh…. puerto lopez… in bliznja isla de la plata… galapagos za revne… 🙂 Ko sem bil tam pred 3 leti je bila cena (ladjica+vstopnina) okoli 50US$, s tem da je bila samo vstopnina 25US$. No, mi smo uleteli kao last minute (pozno zvecer, ladjica je sla zjutraj) pa nam je gazda znizal skupno ceno na 40US$. Ceneje se ne da!
Aja… podjetniki na cesti ti prodajajo whale watching (junij-avgust) za 20US$ – mnogo prevec in zgledajo obupno – pa se pocasne so. Ce gres na Isla de la plata imas to seveda ze vkljuceno…
morda bi se kaj več našlo tudi na naslovu
http://thorntree.lonelyplanet.com/
lpb
Bil tam lani okt-nov, OK izkusnja, da se videti vse, od jungle do hribov (mal aklimatitzacije prav pride, cotopaxi in chimborazo… ), galapaski otoki so pa vredni svojega denarja (teden dni za suma 1200$, vkljucuje vstopnino (100$), vodeno turo “all inclusive” v rahlo skrti varianti vsaj kar se hrane tice (ok.700$za 8 dni/7 noci) ter let. karto 333 $, pa ce se malo zapravis kje, pa si na 1200 USD za teden dni nepozabnega dozivetja. Zeloooo priporocam. Pa malo gorsko mestece Salinas, obvezno Banjos in Cuenca, pa oni vlak El Diablo del Nariz, lago de Quilotoa, pa Saquisili market in se polno je “must see”jev :)) Okt-nov je OK, za dec. pa ne vem, ampak – jaz bi sel tudi dec.!
Cao, feri
Forum je zaprt za komentiranje.