Easyjet – torbica in ročna prtljaga
Na letu iz Ljubljane v London ni nihče kompliciral, sem imela s sabo žensko torbico (in večina ostalih, kot sem videla tudi). Ko pa sem se vračala, so pa zahtevali, da torbico dam v ročno prtljago. Sem jo nekako zgužvala notri, toliko da sem šla mimo. Ven sem jo vzela še med hojo na letalo.
Šminka pa je lahko v ročni prtljagi, ampak v zip vrečki.
Jah, takole je – vse je odvisno, kakšno karto imaš kupljeno, oziroma, kaj doplačaš pri nizkocenovcu: jaz doplačujem rpiority bording in seat reservation in imam lahko dva kosa ptrljage – to me stane v popvprešju 25-30 eur na osebo več, amapk je priceless, ko grem lahko med prvimi gor in dol z letala, pa nad glavo imam prostor za rtljago ( prvih 5 vrst)…..
Šminka ni več pod strogi liquids – pa če je trda ali lip gloss – meni nikoli niso rekli, da jo moram v vrečko pospravit Ne pri nas, ne pri letih iz Italije, Avstrije, Švice,…..
Jaz sem lani 7x z nizkocenovcema Ryanair in Easyjet – noben problem. En kos ročne prtljage ( v dimenziji srednje velike ročne ženske torbice) in en kos kabinsko dovoljene prtljage-kovček, potovalka.
je pa res, da potujem tako, da imam priority bording in doplačano rezervacijo sedežev v sprednjih vrstah ( to pomeni Up Front ali Plus postavka)….
Tukaj maš pa še uradno:
http://www.easyjet.com/en/help/baggage/cabin-bag-and-hold-luggage
You can bring an ADDITIONAL under seat bag if you’re an easyJet Plus cardholder, FLEXI fare, Up Front or Extra Legroom customer, or if you’re travelling with an infant (under 2) on your lap.
Za navadno karto, brez doplačanih rezervacij oz. statusov Up Front in Plus se zna zgodit, da ti bodo komplicirali ja, če imaš eno torbo ( tudi ročno torbico, da ni mala, kot “peder tašna” ). Sploh če je let poln in imajo težave z basanjem preveč prtljage v kasete nad glavo.
Pač – nizkocenvoci služijo z doplačevanjem, prodajo dodatnih storitev 🙂
Zato, ker je bilo verjetno letalo nabutano polno in se jim je tudi malo mudilo – največ časa se izgubi ravno pri krcanju polnega letala , kjer ima vsak še ročno ptrljago sam za spakirat za nad glavo – pa vsi se tako počasi devajo. Ne znajo zlagat, tako na komot zlagajo, da bi vmes šla še ena torba- a ne pustijo, ker se bo kaj zmećkalo 🙂
in potem se kabinsko osebje s tem ne pregovarja, raje odredijo, da se da v bunker in je hitro, ekonomično in mir med potniki…. 🙂
Sicer v prvih 5ih vrstah in na zasilnih izhodih ( 1. vrsta na letalu in zasilni izhodi so leg room sedeži, so posebej doplačljivi – pač lahko kupi vsak – kdro prej rezervira in kupi) , pri nikocenovcih je nekako tihi “business class” nizkocenovca – torej to so vrste, kjer z doplačilom lahko spraviš prtljago ( 2 kosa gor tudi v takem primeru, kot ste ga imeli vi, ki ste morali vso prtljago oddat…).
Če piše en kos, je, kot ti jih je že nekaj povedalo, en kos. Če mogoče kje niso tako striktni, še ne pomeni, da to ne velja.
Šminke jaz že vsa leta prenašam v ročni prtljagi, v nobenih vrečkah, in nikoli mi nihče ni nič rekel.
Pa še to: je res hecno, koliko nekaterim pomeni, da pridejo taprvi na avion in taprvi dol. Še celo plačat so pripravljeni za to 🙂 Meni se ne da drenjat, lepo počakam, da ni več gneče in grem v miru na letalo. In po pristanku, ko 90% folka takoj vstane in začne rinit proti izhodu, tudi lepo obsedim in grem v miru dol med zadnjimi. Zastonj.
Če želiš kupiti ugodno letalsko karto jo najlažje najdeš na https://search.jetradar.com potem pa jo kupiš preko posrednika, ki ponudi najugodnejšo varianto.
Forum je zaprt za komentiranje.