Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek e-študij na Dobi

e-študij na Dobi

Zanima me ali je kdo na Dobi delal podiplomca na daljavo – e-študij? Izkušnje?

Tega tukaj ne smeš spraševati – te bodo takoj popljuvali, ker to ni študij:(

Sorry! imaš prav. Tu samo monovke z doktorati, dobrimi službani, ljubečimi dedci in pridnimi sončki, ki ne kupujejo v Lidlu in Hoferju, imajo 2000 eur neto in so oh in sploh eko, bio pa kaj vem kaj še. Pa da ne omenim brisač!:-)

Ojla
Jaz študiram na Dobi – 2 letnik visokošolskega študija – e študij. Izkušnje so SUPER! Sem zaposlena mamica dveh otrok, ki si predavanj popoldan ne morem privoščiti. Tu pa so tedenske naloge, katerih rokov se moraš nujno držati, drugače padeš na klasični izpit. VSe naloge so zasnovane tako, da najprej predelaš teorijo, potem pa pišeš praktične primere. Jaz sem se ogromno naučila in veliko pridobljenega znanja že zdaj koristim v službi. Tudi izpiti potekajo on-line, razen za tuje jezike, – te opravljaš v študijskem središču. Kot sem že rekla za nekoga, ki nima časa viseti popoldan na predavanjih in se piflati – je idealno. Je pa treba veliko delati, predvsem seminarskih. Brez nič pa nič ni. Kar odloči se, ne bo ti žal!

Sploh ni študij ampak voda na mlin tistim, ki so preko VIP DOBILI SUPER SLUŽBE, brez ustrezne izobrazbe, sedaj pa delajo te večerne easy fakse. Pa ne mi prosim, da imate veliko seminarskih nalog, še otroci v osnovni šoli jih morajo več narediti na predmetni stopnji.

prosim pojasni mi, kako se dela izpit on-line? A tako, da imaš knjigo zraven in iz nje prepisuješ odgovore? Meni to sploh ni jasno.

Zavist, ker tebi ni uspelo ??

Zavist, ker tebi ni uspelo ??[/quote]

O ja meni je uspelo v rednem izobraževanju z bistveno več vloženega truda !

prosim pojasni mi, kako se dela izpit on-line? A tako, da imaš knjigo zraven in iz nje prepisuješ odgovore? Meni to sploh ni jasno.[/quote]

Ne zraven rabiš še prijateljico, da išče odgovore, ker sam ne utegneš.

se je hvalila kako dela faks, izpite ji pomaga njen pisat. In to naj bi bil faks hahaha seveda

Moja kolegica je tudi tuji jezik delala one line,preko kamere
Moram reči da jaz o tej fakulteti slišim samo dobre strani in tudi jaz sem zadovoljna z študijem, glede znanja pa takole, odneseš ga kolikor si zainteresiran tako kot po vseh drugih fakultetah

čemu tak negativizem? stopnja je stopnja. Tudi jaz imam redno fakulteto (sedma stopnja), brez skrbi! Ne razumem zakaj je treba takoj popljuvat. Jaz bi prej rekla da svaka čast tistim, ki jim z majhnimi otroci uspe diplomirat. Ne bom rekla da nisem vložila veliko truda v faks, ker bi lagala. Ampak ko pa včasih poslušam samohvalo tebi podobnim, ki so redno diplomirali…tako hudo pa ni blo no.

Zavist, ker tebi ni uspelo ??[/quote]

O ja meni je uspelo v rednem izobraževanju z bistveno več vloženega truda ![/quote]

Aja, potem je pa to tisto. Zavidaš, ker si morala vložiti bistveno več truda, drugi pa so dosegli enak cilj z bistveno manj truda.
Ja, draga moja, to je pač tako. Če imaš denar in lahko plačaš, gre vse lažje. Tudi šola. Tako pač je…

O ja meni je uspelo v rednem izobraževanju z bistveno več vloženega truda ![/quote]

Aja, potem je pa to tisto. Zavidaš, ker si morala vložiti bistveno več truda, drugi pa so dosegli enak cilj z bistveno manj truda.
Ja, draga moja, to je pač tako. Če imaš denar in lahko plačaš, gre vse lažje. Tudi šola. Tako pač je…[/quote]

Ti se kar tolaži. Saj stopnjo imaš, znanja pa ne. In na to verjemi mi, delodajalci zelo gledajo. Ko boš iskala službo in se boš znašla va konkurenci med 100 kadnidati, ki imajo končano pravno, ekonomsko fakulteto itd. boš gladko izvisela. Pol si pa ti to svojo diplomo iz dobe nekam zatakni.

Drage moje, moja kolegica je dobila super službo, prav noben delodajalec jo ni vprašal, od kje ji diploma. Prav tako je fakulteta Doba kot pa Ljubljanska Ekonomska in tudi na diplomi piše fakulteta. Da ustanova pride o tega naziva je kar potrebno nekaj dokazat.
Glede znanja pa kot sem že napisala, jaz sem hodila tudi na Ekonomsko v Ljubljano in tam pa res lahko rečem , da prevladuje denar in ne znanje. ( izredni študij)Vsekakor pa če ti je v interesu da boš nekaj znal boš to tudi dosegel, v nasprotnem primeru pa po čimlažji poti do uspeha

Ko sem danes odprla tale post – toliko negativizma! Treba je poskusti, potem pa nekaj govorit.
Kako se dela on – line izpit? Čas je omejen, odgovori so zaprtega ali odprtega tipa, in verjemi, da jih je za tisti čas (45 min, 60 min) veliko, in če nič ne znaš, tudi v knigi ne boš našel. SPloh so pa velikokrat vprašanja zavita, tako da moraš zadevo razumet. Ampka če delaš sproti, ti nekako uspe. Ja, lahko iščeš po knjigi, samo ti časa zmanjka. Brezveze obsojat nekaj, če ne poznaš stvari. Sploh pa mislim, da si tudi redni študenti pomagajo z raznimi pripomočki, kajne?
Seminarske naloge.. s tem sem pa mislila tedenske naloge, ki jih moraš oddati v roku. In ne, nikakr se ne morejo primerjati z OŠ, halo? Naloge oddajaš v posebnem programu, kjer se preveri plagiatizem, in če je preveč kopirana od drugje, se ti lahko zavrne. Profesor ocenjuje izvirnost naloge, razumevanje snovi v praksi itd.
e- študij na Dobi in redni/izredni študij lahko primerja le nekdo, ki je poskusil obe stvari. Tako, da že naprej obsojat, kako je zanič, je bedasto. Ni pa ta študij podarjen, brez truda ni nič. Zase vem, da sem se ogromno naučila in veliko stvari uporabljam že v svojem življenju, in če bi se še enkrat odločala, bi se definitivno za DObo. Znanje pa… kolikor imaš interes, toliko ga odneseš
Lep pozdrav

Ja, draga moja, to je pač tako. Če imaš denar in lahko plačaš, gre vse lažje. Tudi šola. Tako pač je…[/quote]

Ti se kar tolaži. Saj stopnjo imaš, znanja pa ne. In na to verjemi mi, delodajalci zelo gledajo. Ko boš iskala službo in se boš znašla va konkurenci med 100 kadnidati, ki imajo končano pravno, ekonomsko fakulteto itd. boš gladko izvisela. Pol si pa ti to svojo diplomo iz dobe nekam zatakni.[/quote]

Ojej, kdo pa pravi, da moja izobrazba izvira z Dobe? Se je pa ne bi prav nič sramovala, izobrazba je izobrazba, pa če je tebi to všeč ali ne. Ne prenesem pa ljudi, ki vse ostalo in ostale dajejo v nič, samo oni in njihovi dosežki so nekaj vredni. To je zame, vsaj glede Dobe, čista zavist.
Drugače pa, delodajalci, ja hmmm, pametni delodajalci že dolgo vedo, da sama izobrazba kot taka, ni vredna nič. Pomembna je pridnost, sposobnost…. kar pa z izobrazbo nima nič skupnega. Delodajalec, ki se ozira samo in zgolj na izobrazbo, ponavadi zaposli popolnega bebca. Tako pač je!

Aja, pa še to. Predvidevam, da tvoja diploma ni od Dobe (mimogrede, Doba se piše z veliko začetnico)
Samo poglej svoje izražanje “diplomo si nekam zatakni”m takšno izražanje pove povsem dovolj o tvoji izobraženosti. Če bi bila jaz tvoja delodajalka, te ne bi zaposlila niti za čiščenje WC-jev.

Se strinjam z zgoraj napisanim
Probala sem obe oblike študija in vam povem, da imam iz študija na Dobi dosti več znanja vsaj uporabnega. Pri klasičnem študiju so bili glavni plonkci in pa iskanje že pisanih izpitov, ki so potem krožili naokrog.
Mislim pa da smo ljudje različni in nekaterim ustreza eno drugim pa drugo in to res ne pomeni, da kar ti nisi opravljal je pa vse brez veze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close