e-čitalnik oz. e-bralnik
Jaz sem si lani nabavila biblosov e-bralnik, čeprav sem se prej zeeeelo upirala temu. Ampak ker nisem izpolnjevala PCT in nisem tako butasta, da se bom šla testirat za trgovino ali knjižnico, sem si pač za rojstni dan kupila bralnik.
Vzela sem večjega in ugotovila, da ima zadeva tudi svoje pluse (čeprav še vedno prisegam na papir:)). Lahko berem brez očal, ker za branje moram drugače imeti očala. Lahko berem tudi pri slabi svetlobi in mi zato ni treba prižgati luči. Lahko berem na soncu, se ne blešči. Aja, pa na majhnem prostoru imaš lahko veliko knjig, kar pa je priročno za dopust in potovanja.
Ni mi pa všeč, ker si pri slovenskih knjigah omejen na biblos, ki bi lahko imel bogatejšo zbirko. Mislim pa, da imaš sedaj možnost brati tudi iz drugih platform.
Imamo že tretjega. E-bralnik je super za brat, vendar sta nam že pri dveh v cca 4 letih šla falit zaslona.
Bi pa svetovala, da je bralnik majhen (ga je laže držati v roki), da ima osvetlitev (lahko bereš v temi), da ima možnost spreminjanja iz pdf v epub (reflow), da ima wi-fi (verjetno imajo dandanes vsi?), da ni zaklenjen. Z E-bralniki se da brati tudi na soncu, kar je npr. na telefonu dosti težje, saj se ne vidi.
Forum je zaprt za komentiranje.