E asistent
A napoved testov in spraševanja vidim samo, če plačam? Ker moj otrok v 2. razredu ne pove vsega doma kdaj je kak test. Beležko kdaj pokaže, jo pa tudi v šoli pozabi in podobno.
Tako ne vemo kdaj so preverjanja. Niti ocenjevanja.
Zanimivo, da glasbena šola teče kot po maslu. Mogoče zato, ker jo plačamo.
Zveni zelo znano. 🙂
Mi smo v 2. razredu še hodili ponj v šolo. Kdorkoli je prišel ponj, je vprašal, če ima beležko in če je vse zapisal vanjo. Če jo je pozabil, je šel takoj nazaj v razred ponjo. Če se je spomnil, da je kaj pozabil zapisat, se je poskušal spomnit kaj in je potem doma zapisal. To ni bilo vedno uspešno, a se je še vedno spomnil več kot, če smo ga isto spraševali šele doma. Doma sva jaz ali mož vsak dan (ampak res vsak dan) beležko pregledala.
V drugem je vso nalogo naredil v podaljšanem bivanju, v tretjem pa ne, tako da smo se dogovorili, da je v beležko zapisoval tudi vso nalogo. Ko je posamezno nalogo naredil, jo je odkljukal. Še vedno je eden od naju vsak dan pogledal beležko in preveril, če se drži dogovora.
Na ta način je bil v 5. razredu eden od tistih, ki so zanesljivo vedeli, kaj je za nalogo, kdaj kaj pisejo, do kdaj je treba kaj prinest v šolo ipd.
Kot srednješolec še vedno vse zapisuje, del v zvezke in del v koledar v telefon.
Še to. E-asistenta nikoli nismo uporabljali za to, da njemu ne bi bilo treba skrbeti za svoje obveznosti. Ko se je zgodilo, da se česa ni spomnil, je poklical sošolca in se pozanimal. Sprva z mojega telefona sošolčevo mamo in jo prosil, če lahko govori s sošolcem. Kasneje pa preko lastnih kanalov ali klic ali tipkanje.
Tole temo sem imel sigurno odprto pol ure in ves čas tuhtal in mozgal kako bi se dalo rešiti problem. Jst, če bi bil učitelj bi uporabil ciklostil. Za trideset učencev trideset kopij, pa svojim učencem bi rekel naj dajo to staršem. Lahko bi se pa tudi na govorilnih urah, ali pa kakšnem sestanku kaj pametnega dogovorili.
Mi pa takole, 18.01.2022 ob 11:30
Za napovedano spraševanje ali pisno ocenjevanje ne rabite paketa plus. Je vidno, vendar ga mora učitelj vpisati. Če ne vpiše, ga ne morete videti.
Za OŠ ne vem, v srednjih šolah pa mislim, da je obvezno vpisovanje vseh preverjanj in ocenevanj… učitelj mora vse vpisati.
Vse podrobnosti o vpisanih vsebinah (ocene, izostanki, napovedana ocenjevanja znanja,…) so vidne v Popolni elektronski komunikaciji. Pri dokončni aktivaciji poravnate letno naročnino in nemoteno uporabljate Popolno elektronsko komunikacijo čez celo šolsko leto.
Brezplačno preizkusi PLUS
meni tole prikaže
Pri nas je bilo rečeno da e asistenta ne bodo uporabljali za ta namen ampak izključno za komunikacijo ravnatelja, pomočnice ravnatelja itd… Sedaj v času korone je mogoče kakšen mail več sploh pri starejši v 5 razredu, pri sinu 2 razred pa edino če ravnatelj pošlje kaj v zvezi z ukrepi ali pomočnica kakšno predavanje za starše.
Pri starejši je šlo do 3 razreda vse preko maila enako pri mlajšem že 2 leto. Veliko pa res zapišejo v zvezek, beležko ali pa prinese list, ki ga seveda v 90% pozabi dat iz torbe 😀
Mogoče sedaj v 5 razredu je malo več preko e asistenta pa še to je večinoma angleščina, karantena pa zele je blo za šolo v naravi vse preko e asistenta…. Verjetno zato ker je šla cela generacija in je bilo lažje.
Jaz ju za šolo ne spominjam in opominjam ničesar.
Če to pomeni, da bosta šla brez torbe/peresnice/naloge/plakata v šolo pa bosta pač šla.
Ne sprašujem, če sta vse prinesla domov.
Ne sprašujem, če je naloga.
Če se ob 21:00, ko je treba it spat, spomni, da ima še nalogo/za ponavadlja, ups sedaj gremo spat več sreče prihodnjič – lahko te pa eno uro prej zbudim in greš z atijem v šolo ob 7:10 in imaš 50 min časa za (pre)pisat.
Doma ima vsak svoj riši briši stenski koledar, učitelji pošljejo seznam za cel mesec kdaj so preverjanja in kdaj testi/spraševanja in si vsak sam vpiše gor.
Zaenkrat imata same 5ke. Še noben ni prinesel nižje ocene.
V šolo se ne petljam.
LEtos še nisem šla na govorilne.
moja sta 3. in 4. razred, 18.01.2022 ob 15:03
Jaz ju za šolo ne spominjam in opominjam ničesar.
Če to pomeni, da bosta šla brez torbe/peresnice/naloge/plakata v šolo pa bosta pač šla.
Ne sprašujem, če sta vse prinesla domov.
Ne sprašujem, če je naloga.
Če se ob 21:00, ko je treba it spat, spomni, da ima še nalogo/za ponavadlja, ups sedaj gremo spat več sreče prihodnjič – lahko te pa eno uro prej zbudim in greš z atijem v šolo ob 7:10 in imaš 50 min časa za (pre)pisat.
Doma ima vsak svoj riši briši stenski koledar, učitelji pošljejo seznam za cel mesec kdaj so preverjanja in kdaj testi/spraševanja in si vsak sam vpiše gor.
Zaenkrat imata same 5ke. Še noben ni prinesel nižje ocene.
V šolo se ne petljam.
LEtos še nisem šla na govorilne.
Tvoj Otrok hodi torej v 2 razred?
Forum je zaprt za komentiranje.