dvopasovno krožišče na Duplici pri Kamniku
Dopoldne se peljem iz Kamnika proti Domžalam skozi novo dvopasovno krožišče na Duplici. Ko sem se bližal izvozu za Domžale, je na tem priključku ena zmedena voznica hotela zaviti levo namesto desno v krožišče. Ustavila se je in zapeljala nazaj na priključek. V ogledalu sem potem videl, da je kar čakala in se ni upala zapeljati v krožišče.
Ko sem se čez slabo uro vračal iz Domžal sem zopet naletel na eno voznico, ki ji vožnja v krožišču dela probleme. Pred menoj je po levem priključnem pasu zavila na notranji pas v krožišče, jaz za njo pa po desnem na zunanji pas. Takoj je ostro zavila pred mano na zunanji pas, da sem moral zavirati, da me ni oplazila. Mislil sem, da bo potem zavila desno v Hoffer. Kje pa. Tudi na naslednjem izvozu za Duplico ni šla ven, ampak počasi naprej čez polno črto in desno na Mengeš.
Dobro, da sem za danes končal na tem koncu.
Ali je vožnja skozi dvopasovno krožišče res tak problem?
Moje mnenje je, da bi morali za krožna križišča že zdavnaj narediti in po TV predvajati kakšno kratko izobraževalno oddajo, mogoče samo par minutno. Ker je veliko voznikov, ki so delali izpit, ko krožnih še sploh ni bilo, sploh, če so malo starejši, ne vejo, kaj bi sploh storili, ko pridejo v krožno križišče. Včasih kar obstanejo in čakajo, da je frej pred njimi in za njimi in delajo kolono za seboj. Potem pa se še najde kakšen, ki mu začne trobit za ritjo in rata res katastrofa. Pa ne obsojam nikogar, da ne bo narobe razumljeno.
Je pa vse skup tolk majhno, da je po moje sploh brezveze dva pasova, ker komaj skočiš na notranjega, moraš že spet nazaj. Tko, da tud jaz ponavad ko grem iz Mengša na Duplico, grem na notranjega pol pa kar mal po domače dol. Mi je mal čudn, tam za dol za Hoferja, mal slabo pregledno, tolk odcepov. Je pa res, da sem šla samo 2x do zdaj in se še nisem udomačila.