Dvojna merila, dvojna morala?
Situacija 1:
Vsak dan gledate novi avto na sosedovem dvorišču. Stroj, da dol padeš. Ima vse. In predvsem ima vse, kar vaš nima. Z muko se zjutraj spet spravljate v svoj avto, saj veste, da vam bo spet vroče, ker stara škatla nima niti klime… Vam pride kdaj na misel, da bi si sposodile sosedov avto za par uric, da bi skočile s kolegico na pijačko, če bi sosed po nerodnem pozabil ključe v avtu, saj ne bi niti opazil? Ali pa bi si avto kar prisvojile, saj sosed itak ne skrbi dovolj dobro za njega?
Situacija 2:
Vsak dan opazujete sodelavca. Tip, da dol padeš. Ima preprosto vse. In predvsem ima vse, česar vaš nima. Z muko greste vsak popoldan domov, saj veste, da bo spet isto… Vam pride kdaj na misel, da bi si ga “sposodile” za par uric, tako za popestritev, saj žena ne bo niti opazila? Ali pa bi si ga kar trajno prisvojile, saj žena itak ne skrbi dovolj dobro za njega?
Poštene odgovore prosim. Potem pa lahko nadaljujemo razpravo o tem, ali smo tisti, ki nam varanje ne pride na misel, marsovci, ali pa je zanka kje drugje.
Pošlji oblikovano (29-08-04 22:36)
Hm, Jožica, jaz še nisem srečala avta, ki bi iz sosedinega dvorišča pridirkal na mojega, mi tožil, kako slabo ga vozi soseda in kako si na smrt želi, da jaz vzamem volan v roke nekajkrat na teden za kakšno urico. Seveda pa ga moram potem peljati v avtopralnico, da soseda ne bo jezna nanj, saj jo ima vseeno rad in tudi kakšno nenehno stiskanje sklopke je zaradi rednega servisa pripravljen potrpeti. Pa na sosedine otroke, ki mu sicer redno pomažejo vse sedeže z Lumpijevo čokolado, je tako navezan in noče, da bi trpeli, ko bi njihova mama njega prodala in si ubodla kakšnega terenca.
Sama se z varanjem ne strinjam, vendar “tretja oseba” ni ničesar kriva, kajti ta oseba ne vara nikogar. Vara tisti, ki je v zvezi, pa ga serje naokoli. Zato tudi ne maram razmišljanja na način, da je moj partner lastnina, ki se je morajo drugi izogibati, če ne, oškodujejo mene. “Tretja oseba” ni meni ničesar dolžna. Dolžan mi je moj partner.
Tam , kjer živim, je okoli mene ..na sosednjih dvoriščih precej boljših avtomobilov…..še nikoli mi ni kaj zgoraj nevedenega prišlo na misel…morda enostavno zaradi tega, ker mi avto pomeni predvsem prevozno sredstvo, po drugi strani pa …škoda se mi zdi denarja za avto, saj preveč izgubiš…..morda me “potegne ” edino kakšna huda makina glede motorja….to pa na srečo lahko probam, saj delam v takem poklicum kjer mi je to omogočeno….
Imam tudi “dobre sosede “, ki so boljši od mojega partnerja….v nekaterih pogledih….v drugih slabši. Da bi mi kakšen izmed teh sosedov tako popoln, da bi kar odkorakala k njemu…kje pa !
Ženska vara …zaradi srca , po moje, ne zaradi materialnih dobrin in dobrega izgleda…..da da srce drugemu, ima pa razlog….saj za normalno zensko, ki je zraven mati, hodi v službo…skratka je polno zaposlena ni preprosto živeti dvojnega življenja…..mora biti nekaj hudo narobe v njenem odnosu, da jo potegne drugam…
Tole kar si napisala…in povezala z varanjem…je brez veze, vsaj meni se zdi..
lep začetek tedna..
Men tole dvoje nima nobene logične povezave, če bom kdaj imela svoj sanjski avto pol bo to izključno iz mojega žepa, če ne bom pač imela nekaj kar si bom lahko privoščila..mogoče ne bo ooohuauuu, ampak bo moj. Kar se pa druge situacije tiče je pa tko, da sem tak tip človeka, da bi najprej probala spremenit stvari pri sebi doma…sicer pa nikoli ne veš kaj se skriva za lepo fasado poplnega sodelavca.
Forum je zaprt za komentiranje.