Dvodnevni izlet na gorenjsko
Če se želite malo razgibati vam predlagam naslednje
obisk Jezerskega ( luštna turca za razmiganje do Česke koče malo nad 1500 m, , pot si oglejte na hribi.net) pogled na mogočne gore je neprecenljiv ( glede prenočišč – na Jezerskem sta hotel in prenočišče… )
– obisk Dolžanove soteske relacija Tržič – Jelendol ( ogled samega mestnega jedra v Tržiču, če imate s seboj otroke jih nujno peljite na sladoled v slaščičarno Bistrica v Bistrici pri Tržiču najboljši sladoled daleč naokoli), kot sem že dejala, če se želite še malo razmigati, potem vam priporočam obisk planine Preval, (na kislo mleko in masovnek) ( start iz Zelenice, pri Kompasu ali Oazi miru, pustite avto, se napotite priti planini Preval skozi Bornov tunel, tu priporočam vsaj majhno svetilko, da vidite tudi zgradbo tunela…, pot je opisanan na hribi.net) ( glede prenočišč vprašajte v gostišču leja v Podljubelju, ali gostišče Korer, ravno tako relacija Tržič- Ljubelj poleg taboriška ( seveda si oglejte tudi tega, ni veliko videti ampak…)
-luštna hoja je tudi do starega Ljubelja, kjer se še vedno vidi stari prehod.
če vam ostaja energija in volja vam priporočam,da si podaljšate izlet do bljižnega Celovca in si ogledate Mini mondus mogoče še Vrbsko jezero….
-ogled Škofje loke, mestno jedro, grad…..
To je to, da ni samo Bled in Bohinj……saj sta čudovita,ampak gorenjska je tako lepa,samo nekdo ti mora dati idejo, upam ,da sem vsaj malo lahko pomagala.
Sicer pa dobrodošli
Lp M
minimundos celovec, vrbsko jezero smo obiskali že prejšnje leto. Dolžanova soteska je super za geografa, saj imaš tam celo geološko zgradbo, res fantastično. Ja, ne zdi se mi slaba ideje obisk kake gore oz. planote z lepi razgledom, katere? Otrok več ni, smo vsi že odrasli.
Sem pa študiral, da bi morda obiskali Planico…hm…lepa je naša slovenija, ki ni skopa s svojimi lepotami…
lep pogled na jezero je iz hribčka nad Zako, imenuje se Osojnica, najlepši pogled je iz Male Osojnice. tako, če boste imeli slučajno čas.
če vam ni škod €€ je iz Lesc možen panoramski ogled Zgornje Gorenjske, najlepše je iti preko Blejskega in Bohinjskega čez Triglav, cenovno je 200 € za 3 odrasle, traja pa slabo uro.
če boste šli v Planico … predlagam, da greste s kolesom iz Kranjske Gore (lahko tam rentate), je lepa kolesarska pot, mimogrede si ogledate še Zelence. do Planice je minimalno v breg, še vsak je zmogel.
To nedeljo lahko obiščete še Tržič. Na vrsti je že 49. Šuštarska nedelja. (ugodni nakupi, šuštarska veselica, festival v kuhanju tržiških bržol, plezanje na mlaj …) Več lahko preberete na http://www.trzic.info/49-sustarska-nedelja/#program. Vabljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.