Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dvigniti se po Marjanu Ogorevcu

Dvigniti se po Marjanu Ogorevcu

Marjan Ogorevc, bioenergetik:

“Za upiranje sistemu, ukrepom, neumnim in nelogičnim dejanjem porabimo del svoje energije. Sem za to, da se, namesto da bi se borili PROTI nečemu, saj s tem to krepimo, borimo ZA nekaj drugega in krepimo to drugo. Tu pomaga večja ozaveščenost, da imamo svoja stališča, izboljšamo svoje odnose, da smo zdravi in zadovoljni. Ali drugače, da se dvignemo v ‘višje nadstropje’, kjer nam ukrepi zaradi koronavirusa in težnje vlade, da bi nam vladala, ne pridejo do živega, saj oni niso sposobni delovati na tej višini.”

Tako je.

Recimo primer:

1. Boriti se moramo ZA zdravje in ne PROTI bolezni. Če se borimo PROTI bolezni, jo samo še krepimo.

2.Boriti se moramo ZA mir in ne PROTI nasilju.

3. Boriti se moramo ZA obilje in ne PROTI revščini.

Je pa danes en tak dan, da bi z veseljem prebrala še kaj od Ogorevca. Ima mogoče kdo kakšne dobre povezave do njegovih člankov.

Lep dan vsem skupaj.

Srečno!

Hm… tele točke ti pa niso najboljše ratale… :-/

Sem pa Ogorevca tudi jaz včasih kar z zanimanjem prebrala (kakšno malenkost od njega v medijih).

https://www.youtube.com/channel/UC_c9VEr2Cw9ONjg2AMk3EPg

Lahko ga tudi poslušaš.

In takrat ne bo takih klatil, svojega imena kot neke avtoritete zlorabljal za šikaniranje Janševe vlade! Ko bo imel težave z dihanjem, ki jih imamo mi, žrtve kovida, bo pohleven. To, kar bluzi, pa je itak brezplodno filozofiranje, itak se moramo vsi boriti vsaj za golo osnovo in to je, da NE FAŠEMO KOVIDA oziroma, da GA NE FAŠEMO ŠE ENKRAT, ker je to zelo hudo! V oddaji Dobro jutro je bil gost mlad 25 letni fant, ki ima že 2. mesec po prebolelem kovodu kljub močnemu zdravju in tej rani mladosti še danes težave z dihanjem!! Nekaterim se nam kovid spravi na mišice, kondicije ne moreš več pridobiti nikdar, če se pa trudi, nimaš sape, pljučne kondicije ni, srce pumpa in pumpa, mlečna kislina v mišicah pa se ne izloči ven, ampak trpi vnetje še več dni – in tako vsakikrat, ko opraviš daljši priporočeni sprehod, kaj šele, da bi tekel, nemogoče, mišice ne okrevajo !

Kaj pa je konkretno to nekaj za kar naj bi se borili? Kaj točno določeno je tisto ZA?

Ogorevc ima prav, čeprav ni zraslo na njegovem zelniku.

Vedno se borimo ZA, kot je že predhodnica zapisala.
Ker drugače ne moremo zmagati.

Sicer pa, čemu bi se borili proti, kar ti mafiji ravno ustreza?
Treba jo je premagati z njenim lastnim orožjem.
Ja, z višjo frekvenco.

Pravzaprav zelnik ni bistven. Bistveno je, v čem prepoznaš lastno orientacijo.

Nora krona te psihotične Ogorevčeve zablode pa je njegova trditev, da ima vlada težnjo, da bi nam vladala, proti kateri, da se ne smemo boriti) , čeprv nam hoče vlada samo pomagati in ves čas za nas skrbi in dela za naše dobro, pomaga nam s protikoronskimi paketi itn.
Ogoorevc pa bluzi, češ, kot da Janšev vlada zlorablja svojo moč za izživljanje nad prebivalstvom, ma tale dedec je popolnoma zgrešil bistvo! Ni druge pomoči zanj, kot da sam zboli in na lastni koži preizkusi blagodejne učinke korona bolezni, ki jo magari zlahka preživiš, a nato še cele mesece trpiš občutke dušenja vse do 6 mesecev! Kako si sploh dzne kritizirati naše voditelje!! Da ne govorimo o sočasni anksioznosti in depresivnosti, nič mu takrat ne pomaga usmerjena misle in energija itn, ko za vsak delovni dan porabiš vse svoje moči , da zas težko najdeš pravo mero zadostega počitka in gibanja. Ko imaš včasih dobre dni, drugič ob slabem vremenu kot danes, si pa v stiski.

Žal mi je za Ogorevca in njegovo zmoto, ker on misli, da se naši voditelji nad njim izživljajo s položaja moči, pa se naj še sam prijavi v svetovalno skupino (kot strokovnjak za telesno in zdravstveno kondicijo športnikov) ki pomagajo vladi pri sprejemanju odločitev. Ali pa jim naj v pismih svetuje tako, kot sam misli, da je pravilno! Pa ne sme se pri tem pozabiti, da gre za skupinsko in sočasno balansiranje vseh priporočenih vladnih ukrepov – po vsakodnevnih telefonskih pogovorih premierjev med sosednjimi državami med seboj, ker je v eni državi huje in v drugi boljše in da se to vedno spreminja, ker preklet virus mutira! Pa bi potem Ogorevc videl, če bi še dalje take pisal. Manjka mu vpogled v vso težavnost vsega! Nismo mi otoček zase, tudi če je pri nas trenutno boljše, pa bomo morali kar nekaj časa stroge ukrepe zgolj z namenom zato, da zaščitimo sosede v kakem obdobju, ko je pri njih zelo hudo. Enako bodo morali Avtrijci trpeti za njihovo situacijo prestroge ukrepe, namenjene preprečitvi prenašanja virusa k nam v lovenijo v obdobjih, ko je pri nas zelo hudo in okužb veliko!

Tako strokovne kot politične odločitve pri sprejemanju prepovedi, odlokov in vseh ukrepov so vedno v najvišji blagor večine, vse Evrope, vseh nas! Ampak Avstrijec nima problema z nošenjem maske, samo kak norc je nima, zato bo plačal 50 eur. Slovenec pa je zaradi vpliva bivše juge in njihove zaostalosti bolj trdobučen in se rad prepira in pametuje, čeprav je zarukan, zato mu zaleže le stroga policijska kazen 400 eur – zato pa zdaj vsi nosimo maske! Če bi bila pri nas kazen 50 eur, čeprav sem samo delavec, bi tudi sam najbrž izzival in tega odloka o obvezni maski ne bi resno jemal – vse dokler nisem sam fasal korone in zdja razumem, zakaj je to vse potrebno!

Na vrhu zapisa manjka : če bi tudi sam zbolel! Potem ne bi takih klatil. Sicer pa je to njegovo filozofiranje. Nekoristno nam, ki smo kovid preboleli in trpimo posledice več mesecev. Kot reeno, je 25 letni fant bil gost v oddaji Dobro jutro, ki še ima danes dihalno stisko. Takšen je pri pameti kljub mladosti in dobro razume, da ne gre za izživljanje vlad enad nami kot trdi zablodeli Ogorevc.

Sem pa Ogorevca tudi jaz včasih kar z zanimanjem prebrala (kakšno malenkost od njega v medijih).
[/quote]

Meni se zdijo uporabne.

Na vrhu zapisa manjka : če bi tudi sam zbolel! Potem ne bi takih klatil. Sicer pa je to njegovo filozofiranje. Nekoristno nam, ki smo kovid preboleli in trpimo posledice več mesecev. Kot reeno, je 25 letni fant bil gost v oddaji Dobro jutro, ki še ima danes dihalno stisko. Takšen je pri pameti kljub mladosti in dobro razume, da ne gre za izživljanje vlad enad nami kot trdi zablodeli Ogorevc.
[/quote]

..in zakaj nisi naredilo vsega, da ne bi zbolelo? Kdo te je silil, da ga poberes? Samo ne zacet s takimi, da si se drzlao vseh ukrepov in je bil nekdo tretji kriv…

Vsak zase najvec naredi – nihče drug kot sam. Racunati, da bodo vsi ostali zate skrbeli, je enostavno nemogoce in nesmiselno. Zato se nimas kaj nad drugimi hudovati in jim predpisovati, kako in kaj verjamejo in kako zivijo. Dokelr ne posegajo v tvoje pravice.
Po vsem tem casu solidarnosti, dolgo je trajalo, je.ap cas, da se vsak sam odloci, kako izolirano bo še živel…

Na Tubu imaš intervjuje z njim

Res je.
Imaš lastno vizijo, svoja načela in ZA to živiš in po tem deluješ.

..in zakaj nisi naredilo vsega, da ne bi zbolelo? Kdo te je silil, da ga poberes? Samo ne zacet s takimi, da si se drzlao vseh ukrepov in je bil nekdo tretji kriv…

Vsak zase najvec naredi – nihče drug kot sam. Racunati, da bodo vsi ostali zate skrbeli, je enostavno nemogoce in nesmiselno. Zato se nimas kaj nad drugimi hudovati in jim predpisovati, kako in kaj verjamejo in kako zivijo. Dokelr ne posegajo v tvoje pravice.
Po vsem tem casu solidarnosti, dolgo je trajalo, je.ap cas, da se vsak sam odloci, kako izolirano bo še živel…
[/quote]

Saj ne bos verjelo, dejansko smo se vsi doma strogo drzali vseh ukrepov in ziveli brez vsakrsnih stikov z zlahto. Pa kupovali prek spleta. Vsi smo zaposleni – tudi v sluzbi maske in varnost itn. Vendar nas je – na dovoljena 2 dni okrog novega leta lani – obiskala sorodnica iz tujine, ocitno v casu njene inkubacijske dobe (5 d 6 dni, brez znakov bolezni), torej prisla je za cestitat praznike, bila je zdrava. In naslednji dan je pa doma fasala vrocino, mi doma smo vedeli, kaj bo, ker je bila dve uri pri nas z nami za isto mizo in smo se zase drzali. Ampak prepozno, ker smo dobili hudica tudi mi cez 5 dni po njenem odhodu. En, tisti dan na srecanju manjkajoci clan druzine, pa je zbolel cez 7 dni. Sorodnica pravi, da ne ve, kje je staknila okuzbo. Zato pravim, da je vlada pri ukrepih premalo stroga ! Ne razumem te jeze vseh zdravih ljudi na peciklih, ki zmerjajo in grozijo, saj mogoce ne vejo, kaj govorijo. Ne znam si predstavljati, kako bi bilo z mojim telesom in pocutjem, ce bi bilo treba
korono prebolevati vsako leto veckrat?? Vsekakor se mislim cepit takoj, ko bo mogoce, pa ceprav me skrbi morebitni negativni vpliv, vendar sem zdaj ze v letih in daljnosezni ni tako vazen, meni je vazno le to, da virusa ne dobim vec in da lahko svobodno diham in se normalno gibam brez te utrudljivosti in zadihanosti, pa nimam debelosti, imam 10 kil manj, ker ne okusam dobro hrane vec!!

Saj ne bos verjelo, dejansko smo se vsi doma strogo drzali vseh ukrepov in ziveli brez vsakrsnih stikov z zlahto. Pa kupovali prek spleta. Vsi smo zaposleni – tudi v sluzbi maske in varnost itn. Vendar nas je – na dovoljena 2 dni okrog novega leta lani – obiskala sorodnica iz tujine, ocitno v casu njene inkubacijske dobe (5 d 6 dni, brez znakov bolezni), torej prisla je za cestitat praznike, bila je zdrava. In naslednji dan je pa doma fasala vrocino, mi doma smo vedeli, kaj bo, ker je bila dve uri pri nas z nami za isto mizo in smo se zase drzali. Ampak prepozno, ker smo dobili hudica tudi mi cez 5 dni po njenem odhodu. En, tisti dan na srecanju manjkajoci clan druzine, pa je zbolel cez 7 dni. Sorodnica pravi, da ne ve, kje je staknila okuzbo. Zato pravim, da je vlada pri ukrepih premalo stroga ! Ne razumem te jeze vseh zdravih ljudi na peciklih, ki zmerjajo in grozijo, saj mogoce ne vejo, kaj govorijo. Ne znam si predstavljati, kako bi bilo z mojim telesom in pocutjem, ce bi bilo treba
korono prebolevati vsako leto veckrat?? Vsekakor se mislim cepit takoj, ko bo mogoce, pa ceprav me skrbi morebitni negativni vpliv, vendar sem zdaj ze v letih in daljnosezni ni tako vazen, meni je vazno le to, da virusa ne dobim vec in da lahko svobodno diham in se normalno gibam brez te utrudljivosti in zadihanosti, pa nimam debelosti, imam 10 kil manj, ker ne okusam dobro hrane vec!!
[/quote]
Pa ravno cepivo ti bo dalo virus.

[/quote]

Hm … in zakaj ne?

Nikola Tesla:
“Višja, kot je vaša frekvenca lažje živite in si uresničujete vaše želje in sanje,
višja kot je vaša zavest, lažje vidite resnico sebe, drugih ljudi in sveta v katerem živite.
Visoka zavest nam odstira tančico matrice uma, da lažje vidimo resnico.

Aha, ful višja frekvenca in višja zavest! Posebno ko vsako minuto v celem dnevu od jutra do večera komaj komaj dviguješ ošibljene dihalne prsne mišice in trebušno prepno in trpiš to nelagodje in lahk cel dan misliš samo to in drugo nič. Pa kje živite taki filozofi, da vas ne ukradejo!

[/quote]

Tudi meni se zdi, da je s točkami vse v redu. Razen seveda, da ima vsakdo svoje prioritete.

Dodam še to, da če bi se pomena delovanja ZA bolj zavedali in ne bi padali na finte tistih, ki izzivajo borbo PROTI (njihovim stališčem, odločitvam, dejanjem), bi nam bilo veliko bolje. Ne le kot posameznikom, tudi kot skupnosti.

Dokler bo Slovenec Slovenca zmerjal s “Slovencljem”, dokler bomo pozorni na to, kaj (po naše) drugi delajo narobe, namesto bi se osredotočili na to, kaj je NAŠ cilj … Nas z lahkoto razdeli in skrega vsak prvošolček.

Tudi meni se zdi, da je s točkami vse v redu. Razen seveda, da ima vsakdo svoje prioritete.

Dodam še to, da če bi se pomena delovanja ZA bolj zavedali in ne bi padali na finte tistih, ki izzivajo borbo PROTI (njihovim stališčem, odločitvam, dejanjem), bi nam bilo veliko bolje. Ne le kot posameznikom, tudi kot skupnosti.

Dokler bo Slovenec Slovenca zmerjal s “Slovencljem”, dokler bomo pozorni na to, kaj (po naše) drugi delajo narobe, namesto bi se osredotočili na to, kaj je NAŠ cilj … Nas z lahkoto razdeli in skrega vsak prvošolček.
[/quote]

👍

[/quote]

Kaj je narobe s točkami? Tudi jaz se običajno grem pozitivne in ne negativne reakcije, ampak pri tem, kar je našteto (nasilje, revščina) običajno ne pomaga le delati nekaj ZA drugega, ampak se je treba hkrati boriti tudi proti. Ker gre za tako hude odklone.

Slovenceljni so pa ena zelo posebna vrsta ljudi…. Niti ni nujno, da so Slovenci po narodnosti. 😉

Kaj je narobe s točkami? Tudi jaz se običajno grem pozitivne in ne negativne reakcije, ampak pri tem, kar je našteto (nasilje, revščina) običajno ne pomaga le delati nekaj ZA drugega, ampak se je treba hkrati boriti tudi proti. Ker gre za tako hude odklone.

Slovenceljni so pa ena zelo posebna vrsta ljudi…. Niti ni nujno, da so Slovenci po narodnosti. 😉
[/quote]

Če upoštevaš, da vsakdo s svojo naravnanostjo soustvarja skupno klimo, energija sojenja (stališče, da nekdo nekaj ne dela prav) dodatno “greje” že razgreto.
Če soustvarjaš tisto, za kar presodiš, da je dobro, doprinašaš svoj “ZA”, če namenjaš energijo tistemu, kar ti gre na jetra, doprinašaš “PROTI”. Včasih je težko, a velika večina nas je sposobna prijaznosti, spoštovanja, sprejemanja in ljubezni.

Fino bi se bilo nekako otresti mišljenja “kaj pa lahko jaz proti (njim, svetu, oblasti, sistemu …)?”. Lahko – tako, da delujemo ZA.

Glede Slovencljev, ja, se vprašam vsakokrat. 😉

Ko so mater Terezo povabili na shod proti vojni, je rekla: “Ko me boste povabili na shod ZA mir, pridem.”

S takim razmišljanjem pride do spremembe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close