Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dvig gotovine na Hrvašlem,na kaj treba biti pozoren?

Dvig gotovine na Hrvašlem,na kaj treba biti pozoren?

Kot sam naslov pove,kateri bankomati so najbolj varni za dvig gotovine in a je treba biti na kaj posebej pozoren?Sprašujem za Hrvaško primorje.Hvala.

Najboljš ti je plačevanje s kartico al pa dvig gotovine na lokalnih bankomatih in ZMER izbereš BREZ KONVERZIJE.

Sama če že dvignem, skor zmer na bankomatu Zagrebačke banke.

1. Na dopust se gre v normalno državo s pravim denarjem, ki se imenuje Euro

2. Če se pa že gre v odpadniške države, potem so tudi tam že najbrž vstopili v 21. stoletje. Plačujte torej s kartico. Je bolj varno in manj te oberejo, ker ima Mastercard ali pa Visa najnižje menjalne provizije. Če te POS terminal kaj vpraša izbereš plačilo v lokalni valuti. Za vsak slučaj imejte varžetu cca. 100 € za nujne primere. V odpadniških državah namreč jemljejo “devize” povsod, ker so njihove odpadniške lokalne valute bolj malo vredne. Tudi če preplačate tisto kepico sladoleda z Euri, vas bo še vedno prišlo ceneje, kot da menjate velike vsote denarja v in iz lokalne valute nazaj v Eure. Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Dve pravili, 28.07.2021 ob 17:02

1. Na dopust se gre v normalno državo s pravim denarjem, ki se imenuje Euro

2. Če se pa že gre v odpadniške države, potem so tudi tam že najbrž vstopili v 21. stoletje. Plačujte torej s kartico. Je bolj varno in manj te oberejo, ker ima Mastercard ali pa Visa najnižje menjalne provizije. Če te POS terminal kaj vpraša izbereš plačilo v lokalni valuti. Za vsak slučaj imejte varžetu cca. 100 € za nujne primere. V odpadniških državah namreč jemljejo “devize” povsod, ker so njihove odpadniške lokalne valute bolj malo vredne. Tudi če preplačate tisto kepico sladoleda z Euri, vas bo še vedno prišlo ceneje, kot da menjate velike vsote denarja v in iz lokalne valute nazaj v Eure. Lp

Amen. Jaz sem preživel 1 leto v tujini brez da bi menjal v lokalni denar. Kar je bilo nujnega sem dal kar Eure, vse ostalo s kartico. Edino za javni prevoz sem moral dvignit tistih njihovih nekaj usranih fičnkov.

Na Hrvaškem bankomati sploh ne delajo. Sem hotel dvignuti milijon kun, pa ni šlo, de.

Pa tud če ga oklofotate kot ženo, se v tem primeru nič ne spremeni, de.

Na Hrvaškem je treba biti zelo pozoren pri dvigovanju gotovine, ker so se goljufivi bankomati nasrali kot gobe po dežju. Izogibajte se vsega živega, na čemer na veliko piše ATM.

Na nic ni treba biti pozoren.  Mislim da njihove banke po novem ne zaracunavajo vec provizije. Vsaj tako so pred kratkim objavili njihovi mediji.

Kapetan, 28.07.2021 ob 17:38

Na nic ni treba biti pozoren.  Mislim da njihove banke po novem ne zaracunavajo vec provizije. Vsaj tako so pred kratkim objavili njihovi mediji.

Ampak jih z lupo iščeš.

Samo beži od rumeno modrih Euronet bankomatov. Nateg stoletja in rop ob belem dnevu.

Kot so rekli zgoraj, vedno izberi možnost brez konverzije. Nekatere slovenske banke nimajo  provizije za dvig na določenih bankomatih, recimo moja Unicredit je lastnik Zagrebške banke, in na njihovih bankomatih je dvig  zame zastonj. Vprašaj v svoji banki, če ponujajo kaj podobnega.

Kot zgoraj že piše, bejži stran od EuroNet bankomatov.

Kot drugo, večina bankomatov je uvedla provizijo, ki je tudi do 10% vrednosti. Edini ki sem ga jaz našel, da te ne odere so od banke Erste.

Večji kot je napis ATM, večja je provizija.

Še najboljše je plačevanje s kartico, kune pa kupiš pri nas.

Na CORONO.

Markop, 29.07.2021 ob 07:06

Kot zgoraj že piše, bejži stran od EuroNet bankomatov.

Kot drugo, večina bankomatov je uvedla provizijo, ki je tudi do 10% vrednosti. Edini ki sem ga jaz našel, da te ne odere so od banke Erste.

Večji kot je napis ATM, večja je provizija.

Še najboljše je plačevanje s kartico, kune pa kupiš pri nas.

Se bojim, da ni samo EuroNet problem  – dvig na bankomatu Privredne banke – provizija 5 evrov in obupen tečaj. Dobro je samo, da se izpiše provizija vnaprej, da bežiš stran. Erste je odlična izbira.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close