dve vprašanji za moške
Zdravo!
Že nekaj časa imam intimnega prijatelja, s katerim se dobro razumeva. Pred kratkim sva imela pogovor, ki ni bil prijeten in je med nama nastala napetost. Po tem sva se slišala, se o vsem skupaj pogovorila ampak ni pa še čisto uredu.
Pogovarjala sva se o najinem odnosu in povedal mi je nekaj stvari, ki so me šokirale ampak sem jih sprejela. Problem je v tem, da eno so besede in drugo dejanja in pri njemu so to dvoje malo bije. In ne vem več kaj je moja intuicija in kaj iluzije.
Uglavnem zanima me dvoje: kot prvo me zanima, ko se s punco skregata in je situacija malo napeta… kdaj rabite čas zase, pa tudi, da jo začnete pogrešat in jo hočete videt? Ne govorim o prepiru ampak že bolj resnem, neprijetnem pogovoru. In ali želite (če ste bili jezni), da vas punca pusti pri miru, da jo vi pokličete ali naj se ona trudi okoli vas?
Kot drugo me pa zanima, če se ustrašite, da je veza precej napredovala in se poglobila – ali kdaj reagirate ravno nasprotno od pričakovanega? V smisli, da ji ne kažete pozornost ampak se umaknete ali pa ji začnete govorit stvari, ki bi jo prej odrinile od vas kot pa približale?
Lp, K
Vsaj upam, da si že preden si vse vprašala, vedela, da nekega točnega odgovora ne boš dobila. Moj je, 100 ljudi, 100 čudi.
Se mi zdi, da nisi zastavila samo dve vprašanji.
Mislim pa, da ni preprostega odgovora na tvoja vprašanja niti za posameznika, kaj šele ob upoštevanju, da smo ljudje zelo različni (npr. včasih si želim, da ona ukrepa in reši spor, včasih pa rabim malo časa, da uredim misli, in potem jaz ukrepam).
Moški se pogosto ustrašimo, sploh če ženske ne znate zadeve predstaviti na pravi način. Recimo vprašanja kot so “Kaj ko bi se preselila skupaj?”, “Kaj ko bi se poročila?”, “Kaj ko bi imela otroka?” so za moške precej prelomne zadeve in če jih postaviš pred zid in hočeš imeti takojšen odgovor, ga seveda ne dobiš in si potem užaljena ter se zapreš vase. Tudi če je moški prej resno sam pri sebi razmišljal o tem in ima take načrte s tabo, bo za odgovor rabil čas.
Vsekakor velja biti pri vprašanjih, ki zadevajo vajino prihodnost, precej takten in pravilno izbirati čas in besede.
Hudo vprašanje.
tko kot je reku Marko: 100 ljudi, 100 čudi. Ampak zdej moreš premislit, kaj ti hočeš…. iz tvojga pisanja je razvidno, da bi ga ti rada mela in da si zaljubljena vanj. če ni to tko, pol itak da nimaš kaj razmišljat, ampak ga samo pusti…..če pa to je tko, pol gre razmišljanje naprej. Em…. tipa moraš vedno naredit ljubosumnega (razumno ljubosumnega, seveda). Naslednja stvar: nam (moškim) gre blazno na živce (vsaj večini), če nam punca neprestano gleda pod prste. Pa sej to, če on hoče it ven s prijatelji, še ne pomeni, da te nima rad. Je pa res, da je razlika, a gre ven zato, da bi vidu prijatelje, ki jih že dolgo ni videl, ali gre ven zato, ker si mu ti “dopi*dila”. To morš sama ugotovit. Kako? Tko, da gre tut ti kdaj pa kdaj ven s svojimi prijatlcami, pa ga ne pokličeš, ampak ga šele naslednji dan pokličeš, pa rečeš da ga nisi hotela budit. Če ga bo v takem primeru začelo dajat ljubosumje (RAZUMNO!!!), pol bo tut on sam pomislil, kaj bo delal v prihodnje. Če ne bo nobene reakcije, pol ga pusti. Če ti bo pa začel težit, da tko pa ne bo šlo naprej in da ti nimaš kaj za počet sama zunaj, pol pa sploh ne razmišljaj, ampak samo odjebi…….
LP
Remedy
Imaš prav. Imava veliko svobode in mene sicer kdaj pa kdaj daje ljubosumnost, njega pa tudi, samo da to zelo dobro skriva. Ampak ni problem v tem.
Kar me je zanimalo je naslednje: ko je vaša punca naredila kaj kar vam ni bilo všeč in sta se potem skregala – ali imate raje, da se potrudi in vas večkrat pokliče ali da vas pusti pri miru, dokler jo sami ne pokličete? Pa ne govorim o varanju ali blatenju vašega imena pred drugimi. V mojem primeru je bilo to, da sem mu rekla, da nočem da mi daje nasvete ali me analizira ampak da rabim spodbudo.
Lp, K
No, če bi moja punca naredila nekaj kar meni ne bi bilo všeč, bi od nje pričakoval, da me pokliče, se opraviči in pove kaj bo naredila naslednjič ob podobni situaciji, da se bo bolje izteklo. Seveda, samo v primeru, če bi ona res mislila, da to, kar je storila, ni bilo prav.
heh……. ok….. ti dam primer.
(sicer ne vem, kaksna punca si, ampak vseeno)
mas tipa, ki je blazno zaljubljen v tebe. stalno “caplja” za tabo, kamor gres ti, gre on, itd. …….. zdej itak, da je n zacektu tak odnos fajn, pa lustn. AMPAK! ne grede na to, al si tip, al si zenska, tako neprestano “tezenje” ti prej ali slej dopizdi. Kar pomeni, da ce se skregata, da te on takoj poklice, pa se pogovorita, pa te poklice cez 5 minut, pa cez 1 uro, pa cez 1,5 ure…… lepo te prosim…..(vsaj pri meni) jst bi se ubou! Vsak clovek po mojem rabi cas zase. Pa to ne pomeni (tko kot sem ti ze v prvem komentarju napisal), da se gre naokoli kurbarit, ampak da se malo sprosti.
Sicer ne vem, kaj so ti svetovali drugi, ampak jst ti svetujem, da ga malo pustis, da se ohladi, pa da te on poklice. Ni nic narobe, ce se tut ti kdaj uzaljeno naredis, pa naj se on potrudi, ce te hoce se met! Ker ce bo pa on videl, da ti priletis nazaj, kadar se kaj sprickata, potem mi pa lahko verjames, da bo slej ali prej zacel to izkoriscat………. vsi smo taki…… pa ce priznamo, al pa ne…….
Ajdi, fajn zrihtaj!
LP
Remedy
Forum je zaprt za komentiranje.