dve idejici
Nadev za pitulice (količine so “od oka”):
dve konzervi sardelic
velika konzerva tune
tri v trdo kuhana jajca
zmlete kumarice
zmleti ostri feferoni (za pikantno verzijo)
surovo jajce
kisla smetana
malo masla
Jajce, smetano in maslo dobro zmešaš. Dodaš na zelo drobno narezano ali zmleto v trdo kuhana jajca. Na koncu vmešaš še z vilicami pretlačene ribe. Naprej je postopek enak kot pri pitulicah.
Nam so takšne pitulice čudovite.
Če nimaš sira za olive v testu:
Pogledala sem na lonček, kaj vsebuje ta liptovski sirni namaz (vedno umijem in shranim vse lončke, saj so vedno koristni ) in naredila “svojega”. Torej maslo, smetano, sol. Jaz sem dodala še malo skute in eno jajce. Vse zmešala z moko (spet vse od oka). Nastalo je krasno testo in krasno se je speklo. Ker sem imela premalo oliv, sem namesto le-teh uporabila še koščke sira in povrtninske posebne.
No, toliko o teh idejicah 🙂
Lep dan vsem!
Hej, Barby!
Tvoje ideje so res domiselne:)
Zanima me:
Je testo pri pitulicah s tem nadevom dovolj socno, ker ni v nadevu skute ( delam razne variante…a vedno je zraven skuta);
jih po vrhu tudi premazes z zmesjo smetane in malo jajcka?
V spodnje testo pomakas olive in drugo ter ocvres? Ali speces v pecici?
Ali speces vse skupaj kot neko pogaco?
Oprosti, ni mi cisto jasno. Hvala in lep vecer:)
Testo in nadev pri teh pitulicah je zelo sočno, saj je v nadevu smetana in jajce, ribe same pa vsebujejo tudi dovolj vlage, čeprav so predtem dobro odcejene.
Po vrhu nisem mazala tako kot pri pitulicah, pa je bilo vseeno njami.
To smo vzeli s sabo na ribičijo in vsi so pohvalili. Sem hitro povedala, da sem osnovni recept pobrala od “naše” babi s foruma, da sem samo nadev spremenila 🙂
Olive in ostalo dam na malo testa (testo je čvrsto kot npr. za kruh), ki ga z rokami oblikujem v male kroglice. Kroglice med peko malo narastejo. Pečem na 180°C tako dolgo, da so rahlo rjavkaste. Tako pridejo na zunaj hrustljave, notri pa sočne. Tudi to je bilo na ribičiji pohvaljeno 🙂
Podoben recept je napisala nekoč ena s foruma (ne vem več katera), jaz sem samo podoben sirni namaz naredila sama.
Lep pozdrav!
Dobro je toplo kot tudi hladno.
Mi se ravnokar spet odpravljamo na ribičijo! Jupiiii! :)))))
Lep dan želim vsem!!
PS: Včeraj sem, ker mi je ostalo še nekaj vlečenega testa, dala na tanke male kvadratke po en rakov repek (ravno je akcija v Intersparu – 1.250 sit/kg), gor tržaško omako, zavila v obliko “darila”, premazala s stepenim jajcem in v pečico. Nebeško dobro!
Česen, kljub strahu, med peko ni postal grenak. Zunanja skorjica je zelo hrustljava, notranjost pa super sočna.
Mi lahko poveste, ali je bilo smiselno, da sem repke pred peko pustila vreti par minut v slanem kropu? Strah me je namreč bilo, da bodo med peko spustili svojo vodo, to pa ne bi bilo vredu, saj so zaviti v testo…
Mislite, da so dejansko med kuhanjem izgubili vodo, da je bilo med peko vse ok, ali dejansko sploh ne spustijo vode?
Barby, havla:)
Dobro odmrznjeni, odcejeni in osuseni v papr. brisacki bi bili po moje dovolj dehidrirani. Za vecjo sigurnost bi pa jih namesto v vodo, dala samo v sirso posodo, da sami spustijo odvecno vodo in pikico olja na koncu. Toda iz izkusenj vem, da se ti repki zelo radi skrcijo.
Imejte lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.