Najdi forum

DVD-včasih ni glasu

Občasno želim na računalniku pogledat kak DVD in se včasih naredi, da slika teče, glasu pa od nikoder- DVD je vedno original, ne kakšen presnet.

Ko potem preverjam, kaj bi bilo narobe in dam noter preizkušen DVD (tak, ki ima vedno glas) mi le-ta vedno dela.

Kaj bi bilo lahko vzrok temu ?
Kakšne nastavitve ?
Za vsak nasvet hvala.

Orla

Kakšen program pa uporabljaš za gledanje DVD-jev?

Lp, Max

Windows Media Player.

Orla

Probaj ta program inporočaj

Lp, Max

Programa nisem mogla inštalirat: Nsis error

Kaj sedaj ?

Orla

Probaj še enkrat download-at, drugače pa probaj tale program:

Lp, Max

CDvd sem inštalirala, ampak mi, če ga hočem odpret spet piše Nsis Error.

Tegale drugega programa, za katerega si mi dal naslov, še nisem probala inštalirat, sem pa danes ugotovila še nekaj drugega: Imam tudi BS Player ( tega prej nisem vedela, ker se mi je vedno, ko sem gledala DVD, avtomatsko odprl Media Player).

Ko sem poskusila na BS Playerju gledat DVD, ki mu pri predvajanju z Media Player ni bilo slišati glasu, sem ugotovila, da pri BS Playerju glas sicer je (torej tako sigurno vem, da z DVD-jem ni nič narobe) , vendar sem lahko zagnala le posamezen file iz DVD-ja (npr. VTS_01_1.VOB)…zdi se mi, kot da BS Player ne bi dobro deloval (nimam sicer pojma, kako bi moral pravilno delovat, ampak zdi se mi, da izbor posameznega fajla, sigurno ni prav način…)….

Kako naprej ?

Oprosti, ker moja potreba po tvoji pomoči še kar traja…. nismo pač vsi za vse.

Orla

A gledaš originalne DVD filme, ali divx-e? Za DVD-je lahko uporabiš tudi program PowerDVD

Glede BSplayer-ja, pa to: Izbriši že naloženo verzijo (če ti seveda ne dela pravilno) in inštaliraj novo

Tukaj imaš še en player (za VOB):

In še nekaj playerjev:

Ali pa si inštaliraj K-Lite Mega Codec Pack ki vsebuje že BSplayer in vse potrebne codece. Še prej pa izbriši bsplayer.

Lp, Max

Windows Media Player ni najbolj primeren predvajalnik za DVD filme. Poišči kaj boljšega. Kadar se pojavijo problemi z zvokom, je itak treba poskusiti druge predvajalnike, včasih že druga verzija dela čudeže. Tudi samo predvajanje lahko poteka povsem drugače, zlasti na počasnejših mlinčkih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close