Najdi forum

dvd-cd enota

Dvd in cd enota mi ne zapisuje dvd in ga tudi ne bere.
Ali je kaj narobe z gonilniki, ali z enoto.

Hvala za pomoč.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

dvd enote nimajo gonilnikov, razen če imaš kako svetovno čudo v računalniku.

nisi povedal, ali je enota nova ali rabljena. Je že kdaj snemala ali še nikoli? Ali si kaj spreminjal, pretikal kable? dodajal v računalnik drug hardver?

si poskusil snemanje na drugem mediju? kaj pa cd-je, ali tudi teh ne zapeče?

malo malo podatkov.
Možnosti je namreč več:
– DVD enota ni priklopljena. To se sicer sliši kao “ah dej nehi ga srat2 ampak se pogosto zgodi. So vsi kabli vtaknjeni kot je treba?
– je gosopodar ali sluga? Je torej omogočen masater ali slave – to se naštela z jumperji (mostički, v praksi zgledajo kot kvadraste kapice na kontaktih zadaj nekje med taširoko žico za podatke in napajanjem), Običajno je nad njimi MA ali SL ali CSL in če je Master (sam na kablu) je potreba mostiček natakniti na MA, sicer na SL. Če ti ni jasno pač poizkušaj, dokler ne bo delalo.
– je omogočen v BIOSu?
– Mogoče je starejši model in spozna samo pluse minusov pa ne?? Obstajajo namreč DVD-R, DVD+R ša DVD-RW pa DVD+RW pa ROM pa…
– so se s tvojim DVDjem, ki ga želiš brati/popisati prej igrala deca?? Praske in zamaščenost seveda ne pripomorejo k kakovosti
– je tvoj plošček že star? V nasprotju s splošnim mnenjem so zapisi ne teh medijih še manj trajni kot obljube politikov.

Pa še kaj se da napisati ampak če bi le vedel recimo -a se prižge lučka, a melje pa neha, a sploh ne trza, a čudno ropota, a je delal pa ne več….
Ampak ne. S besedami je potrrebno varčevati, ker internet plačujemo tako kot včasih telegrame: DVD ne dela STOP Pomoč STOP

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ja okoli te moje težave je tako:

DVD RW enota ni najmlajša, pa tudi zavidljive staristi ne šteje.
V Biosu je vse ok.
Z Nerotom mi lepo posname in tudi odpre CD, DVD pa ne, zato me čudi.
Enemu kolegu sem posnel na DVDfilm, pa no bilo nič.
Tudi kupljene revije (mislim, da ne smemdelati reklame) z priloženim DVD le tega ne odpre. Prav zato ne vem, kaj bo lahko bilo narobe.
Prej je zadeva brala in pisala na DVD in CD, poizkusil sem kar nekaj zgoščenk pa nič.

Toliko, ker res ne vem kaj storiti.

Hvala za pomoč.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Verjetno bo čas, da razbiješ prašička in si omisliš novo enoto.
Druga opcija je ta, da napišeš pismo božičku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close