Najdi forum

No končno ga imam tudi jaz. Sedaj me pa zanima, kako na en CD spraviš več filmov divX? Ali je DVD-CD tako velik ali jih moram prej posebej obdelat, da jih spravim na en CD več?

Upam, da sem razumljivo napisala.
lp

petra napisal:

>
> Upam, da sem razumljivo napisala.
>

No ja, ne čist 🙂

Najprej se boš mogla odločit o čem govoriš, o cdjih ali dvdjih. To sta namreč 2 različni stvari, čeprav zgledata skoraj enako in delujeta na podobnem principu. Glavna razlika, pomembna zate, je kapaciteta oz. količina podatkov, ki jih lahko zapišeš na en prazen medij.

Na cd spraviš normalno 650 ali 700 mega bajtov (MB) podatkov (z posebnimi ploščki tja do 900), na enoslojni DVD pa 4482 MB.

Kolko filmov boš spravila na cd ali dvd je pa čisto odvisno od same dolžine filma. Ponavadi so standardni filmi narejeni na velikost 1 ali 2 cdjev, se pravi 700 ali 2x po 700 MB. Če imaš take filme, potem jih ni potrebno nič obdelovat, preprosto jih zapečeš kot Data DVD, gor pa bo šlo 6 filmov pa še malo placa bo ostalo.

Sicer pa najbolje, da prazen dvd vstaviš v tvoj najnovejši pekač, zaženeš program za peko (npr. Nero), narediš nov Data DVD in vlečeš filme v prostor, kjer poveš kaj boš pekla. Ko bo filmov preveč, boš to v spodnjem delu okna opazila in zadnji film vržeš ven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close