Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dva leva zakonca

Dva leva zakonca

En od njiju si je pred dnevi pomencal oci s strupom za mravlje. Iz dneva v dan ima oko bolj grozno, zateceno in vijolicasto proti licnici. Drugi ga ne more prepricat da gre k zdravniku, na urgenco. Ker mu odgovori da si bo oko ven vzel. Drugi je ustrasen. Niti toliko ni sposoben zdravnico poklicat in povedat situacijo. Pomagat osebi ce ne uvidi svoje tezave. Ki niso samo oko, ampak izkrivljena presoja. Ce zgubi vid, bo hudic pri hisi.Dva leva zakonca. Kaj bi vi naredili?

Odgovor na objavo uporabnika
Dva leva, 11.06.2021 ob 14:36

En od njiju si je pred dnevi pomencal oci s strupom za mravlje. Iz dneva v dan ima oko bolj grozno, zateceno in vijolicasto proti licnici. Drugi ga ne more prepricat da gre k zdravniku, na urgenco. Ker mu odgovori da si bo oko ven vzel. Drugi je ustrasen. Niti toliko ni sposoben zdravnico poklicat in povedat situacijo. Pomagat osebi ce ne uvidi svoje tezave. Ki niso samo oko, ampak izkrivljena presoja. Ce zgubi vid, bo hudic pri hisi.Dva leva zakonca. Kaj bi vi naredili?

Ne vem ali sta leva ali desna ali pa smo izmišljena. Če jih poznaš, jima pomagaj, ne pa da se norčuješ iz njiju.

Zavracata pomoc. Bi ju peljala z zdravniku, okulistu pa se ne data. Spodbujam ze ves teden enega od njiju da poklice osebno zdravnico in pove problem. Oko je videt grozno. Traje 2 tedna in vceraj je bilo rdece, zateceno kot bi pik od ose bil. Notri krvavo oko. Ter se oko zapira. Oseba sama ne more vec ocesa odpret. Strah me je poslat resevalce k njimi, bojim se da ne bojo vrat odprli. Tako mislim da bo clovek oko in vid izgubil. :(Kaj lahko naredim?

Dva leva, 11.06.2021 ob 15:18

Zavracata pomoc. Bi ju peljala z zdravniku, okulistu pa se ne data. Spodbujam ze ves teden enega od njiju da poklice osebno zdravnico in pove problem. Oko je videt grozno. Traje 2 tedna in vceraj je bilo rdece, zateceno kot bi pik od ose bil. Notri krvavo oko. Ter se oko zapira. Oseba sama ne more vec ocesa odpret. Strah me je poslat resevalce k njimi, bojim se da ne bojo vrat odprli. Tako mislim da bo clovek oko in vid izgubil. :(Kaj lahko naredim?

Ali pokliči rešilca ali pa se brigaj zase.

tako, 11.06.2021 ob 16:15

Ali pokliči rešilca ali pa se brigaj zase.

Povej mi, da se ne osmesim. Ali pridejo na dom za oko? Tak clovek prej rabi v okulisticno ambulanto. Ali imam lahko probleme ce jim ne odprejo vrat in mene kaznujejo za izgubo casa. Bi slikala oko in jim nesla pokazat, pa bi se clovek burno odzval. Zelo sta oba tezka. Oko je strasno za videt. Zdaj je veka dol, zaprta in je ne dvigne, edino z roko en del.

Da se clovek ne boji slepote, izgube ocesa ne morem razumet.

In kdo je njun skrbnik? Očitno nista opravilno sposobna. Gre za starejši par? Kaj pa kakšna druga inštitucija? Csd ali Srebrna nit?

Neprijavljena, 11.06.2021 ob 19:45

In kdo je njun skrbnik? Očitno nista opravilno sposobna. Gre za starejši par? Kaj pa kakšna druga inštitucija? Csd ali Srebrna nit?

Ne. Nista toliko niti stara, pod 70 let.

Ravno nekaj dni nazaj sem prebrala :

Tvrdoglavost i glupost brata rođena!

Pokliči na urgenco in njih vprašaj, kaj lahko storiš. Ne vem če je kdo tukaj že imel  s tako trmastimi ljudmi opravka.

Sem ju uspela prepričat danes. Naslišala sem se vsega, da sem se skoraj stran pobrala. Clovek živčen, usran od strahu. Doktoriral dokler se je stusiral, oblekel. Grozil in ustrahoval da bo nevem kaj vse naredil. V bolnico je šel sam notri. Zdravnik mu je rekel da ima tujek in da se mu dela jecmen. Jutri gre k oftalmologu. Medicinska sestra je namignila “ne mu povedat kaj ga jutri čaka”, samo pripeljite ga.  Naporen clovek. Pred ocmi sem imela le bolno oko. Drugace bi ga poslal vsak na Luno. Tako obnasanje je tezko tolerirat, da stresa bes in jezo na nic krive ljudi. Drzite pesti za jutri. 😉

Kako se je izšlo?

Sem ga peljala k dezurnemu oftalmolgu. Ga je najprej nadrl in mu zatezil. Odstranil mu je tujek in mu dal mazilo, kapljice za grd jecmen. Oko ima se vedno zaprto in vijolicasto, nagubano kot bi ga osa picila.

Je pa vsaj tiho, ker ga je zdravnik nadrl kako je lahko malomaren do svojega ocesa in da je samo zaradi njega moral v nedeljo prit dezurat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close