Dunaj
Pozdravljeni,
v mesecu maju (proti koncu meseca) bi rada s fantom obiskala Dunaj za nekaj dni. Zanima me, če ima kdo izkušnje s prenočevanjem tam – kakšna poceni varianta hotela ali penziona, ker so v glavnem hoteli na Dunaju dokaj dragi. Kakšne pretirane udobnosti ne potrebujeva, glavno da je prenočišče, lahko je tudi izven samega centra mesta – do 30 km. Za hostle nisva ravno najbolj navdušena, ker bi rada bila sama v sobi, tam pa so ponavadi sobe za najmanj 4 ljudi.
lp,s
V samem centru Dunaja imaš ful Youth hostlov – poišču po spletu ali pa počakaj, da jaz najdem prospekt z naslovom tistega v katerem sem bila jaz.
Drugače pa ta ni bil drag, imajo tudi dvoposteljne sobe, midve s prijateljico sva pa bile v 4-posteljni. (z dvema Mehičankama – ena je ful smrčala!!!!)
Imajo pa tudi kuhinjo, kjer si lahko kaj skuhata ali pa data v hladilnik.
LP, Jasna (ti napišem naslov, ko ga najdem)
Jasna, pozdravljena,
če boš slučajno našla naslov kakega dobrega hostla, bi te prosila, da sporočiš. Ker izkušenj z hostli še nimava, bi te prosila, če mogoče lahko na kratko opišeš – baje potrebuješ neko mednarodno (študentsko?) kartico…Midva namreč nisva več študenta, vendar pa sva prilagodljiva glede na situacijo.
Lp, samy
Zdravo,
midva sva bila septembra v spodnjem Youth Hostl in je bilo cisto OK – dobre povezave s centrom, parkirni prostor, lahek dostop iz “ringa”. Cena je zelo zmerna, mogoce manjka malo komforta ampak za to ceno, ne mores pricakovati kaj drugega. Splaca se kupiti karto za javni prevoz za nekaj dni.
Mozna rezervacija prek e-maila.
http://www.info.wien.at/index_e.html
gres na site map > Y > Youth hostle Brigittenau
Veliko uzitkov,
MM
Pozdravljeni
Tudi midva s fantom sva bila lani v hostlu Brigittenau, ki ti ga opisuje tudi MM. Imela sva sobo za 2 osebi, samo da so bile postelje pač dvonadstropne, kar pa naju ni motilo. Sam hostel je lepo urejen, velik parkirni prostor, solidni zajtrki.
Pred hostlom so postaje za tramvaj s katerimi se da v kakšnih 15 minutah priti do mesta.Potrebuješ pa kartico “hosteling international Slovenije” s katero imaš popust v hostlu, če pa teh kartic nimata jih lahko kupita tudi tam v hostlu, vendar vama priporočam, da jih kupita v Slo. Dobita jih lahko na večih mestih, ja sem jih kupila na Kersnikovi 6 v Ljubljani na “Zavodu za mladinski turizem”. Starostnih omejitev za pridobitev kartice ni, je pa za različno starost različna cena, torej mlajši si, manj plačaš.Kartica je potem veljavna eno leto in jo lahko uporabljaš v vseh hostlih po Evropi.
Prijetno potovanje in lep pozdrav
Fipy
Samy, kot zakleto ne najdem tega prospekta (čeprav si vse, ampak res čisto vse – še vstopnice od muzejev in parkirne listke- šparam), bom še pogledala kje bi se lahko skrival:o))
Za ta hostel midve nisva potrebovale izkaznice (sva jo pa imeli zraven za vsak slučaj), rezervirali pa sva kar preko telefona.
LP, Jasna
Forum je zaprt za komentiranje.