Dunaj? Pariz? Barcelona? London?
Za nekaj dni med prvomajskimi bi si družinsko ogledalo eno evropsko mesto…odločamo se med naslednjimi….v naslovu: ali Dunaj, ali Barcelona ali London ali Pariz.
Saj vem, da se bomo morali sami odločit…jaz sem bila v študentskih letih že v vseh teh, zdaj se pa kar ne morem odločit….Za tiste, ki imate predvsem družinsko izkušnjo, kje vam je bilo najbolj všeč oz. tudi vašim otrokom. Naši dve sta stari 10 in 12 let in res prav veliko v velikih mestih še nismo bili (ker več hodimo v naravo :-)..zdaj bi pa naredili malo spremembe…:-) Kako bi se vi odločili?
Tale odgovor pa zasluži mesto med najbolj butastimi. Katastrofa, če nekdo reče, da ima London samo po tvoje napisano “madame Tiso” (đizs đizs đizs), vse ostalo pa je kr neki. Tvoj domet za kulturo, zgodovino, arhitekturo, glasbo in še kaj, je v čistem podnu.
Če ne veš, je bolje, da si tiho, ker izpadeš resnično glupa.
Za avtorico pa sledeče. Vsa našteta mesta so enkratna. Pomembno je, nad čim je vaša družina navdušena. Povsod vam bo lepo, ker je vsako mesto zase enkratno in neponovljivo. Vsako ima svoj pridih zgodovine, kulture, svoje umetnike, ki so ga zaznamovali, svoj način življenja, svojo hrano, glasbo, zabavo… težko ti svetujem…meni je povsod super.
Bila sem v vseh mestih, še brez otrok.
London
Zdaj pa, ko otroka rasteta (3 in 5), komaj čakam, da bosta stara toliko kot tvoji dve približno, da jih peljem v London, v oba velika muzeja (narave in tehnike), ki sta:
– zelo primerna za radovedne otroke in tudi njim prilagojena
– vsak zase lahko celodnevni izlet
– brezplačna.
Poleg tega ima London ogromno zanimivosti, Madame Tussaud’s je zame bolj na repu. Vožnja z njihovimi avtobusi, London Eye,.
Dunaj
Prednosti:
– blizu, lahko greste z avtom
– čudovit živalski vrt
– tramvaj
Barcelona
– čudovita arhitektura, slikovito kot le kaj, maja bo super
– bližina morja, pristanišče
– ulično življenje je vau
– dobra hrana
Pariz
– tudi maja čudovito
– disneyland v bližini
– zanimiva zgodovina
Skratka, izbira je težka, ampak sladka:))
Z našima dvema smo bili povsod od naštetega razen v Barceloni (tam sem se potepala sama).
Tak izlet pač prilagodiš otrokom in v vseh teh mestih je miljon stvari za počet z otroki.
In hja, Madame Tussauds ni med top Londonskimi znemenitostmi.
V Londonu je bilo našima všeč najbolj Hyde park z vevericami, vožnja z avtobusi, en musical smo si ogledale, pa scena v Camden townu in zabavljači v Convent gardnu, pa muzej znanosti.
Na Dunaju sta uživali v akvariju, ZOO, parku labirintov, ogledu španske šole jahanja in pa v Pratru :))
Pariz pa je seveda zakon z Disneylandom, Eifflom…
Definitivno pa bomo šle tud v Barcelono si pogledat Gaudijeve umetnine, pa tiste fontane, mal na plažo ipd.
Kamorkoli boste šli, sigurno bo super.
Forum je zaprt za komentiranje.