Dunaj, kje pustiti avto?
Kje ste vi pustili avto, če ste šli na Dunaj z avtom za več dni? Gledala sem tiste P&R garaže, če prav razumem, dnevno parkiranje ni tako drago, če pa avto tam pustiš čez noč je cena ogromna. Sem jaz gledla narobe? Potem sem gledala tudi možnost, da pustim avto na letališču, za 60 ur parkiranja bi bila cena okoli 40€, poleg tega pa imaš še dobro povezavo s centorm mesta.
Še eno vprašanje glede teh kart za javni prevoz. Obstaja tale 3 dnevna karta, s katero se lahko voziš z U-Bahn, S-Bahn, … z vsemi javnimi prevoznimi sredstvi, ki so znotraj te cone, to je celoten Dunaj. V primeru, da prečkaš tole cono pa moraš doplačati. Če sem prav razumela, na poti iz letališča prečkaš dve coni, zato moraš doplačati 3.6€. Kakšne karte moraš kupiti, da se lahko pelješ preko tiste cone in ti potem velja tista 3 dnevna karta? Ne bi rada plačala kakšne kazni v višini 70€. 🙂
Lahko bi avto pustila tudi pri hotelu, če imajo to možnost, ampak bi se nekako rada izognila vožnji po Dunaju, ker pravijo, da je kar težavno voziti po Dunaju.
Prvo se pozanimaj pri hotelu, če je kakšna možnost parkinga in kolikšna je cena. Je zelo odvisno od hotela do hotela, nekateri imajo svoje garaže oz. parkinge, drugi imajo pogodbe z bližnjimi garažami … Praktično vsak hotel ima neko možnost parkiranja.
Vožnja po Dunaju ni noben bav-bav, so vsi zelo uvidevni in ti noben ne trobi, če malce bluziš.
Vsekakor je fino, da imaš avto čim bolj zraven hotela, da ti ni treba z vsemi kufri in vsem čez celo mesto.
Ne vem, zakaj bi avtomobil puščala na letališču, razen če imaš tam kakšne opravke.
No pol pa super, večinoma sem brala, da je promet po Dunaju zelo kaotičen, da se hitro zmedeš, veliko cest enosmernih pa pe tramvaji … :)))
Potem bom pa najprej povprašala v hotelu, če imajo možnost parkinga in cena. Nato pa še v eno izmed teh P&R hiš, ker zdaj sem našla podatek, da je tedensko plačilo parkirnine 14€, torej že ne more biti tako zelo drago za 3 dni.
Hvala za odgovore.
Našla natančnejše info :
Super opcija parkiranja je v garažni hiši P+R Erdberg, 3 eure za 24 ur parkiranja. Naslov garaže kot tudi spisek drugih park opcij najdeš tu:
[www.wien.info]
Iz garaže greš direktno na podzemno, v centru mesta si v parih minutah. Karte za mestni prevoz lahko kupiš na avtomatu za karte, kupuješ posamezne karte,dnevne, 48 urne, 72 urne, tedenske,…
Ne štekam, kaj to pomeni???
“Lahko bi pustila avto pri hotelu, ampak bi se rada izognila vožnji po Dunaju” ?! Pa ljuba duša, če boš pustila avto na parkirišču se pač ne boš vozila po Dunaju. Če pa si ne upaš peljati niti do hotela, ja potem pa pejt z vlakom ali Flixbusom.
Jaz običajno pustim avto na parkirišču hotečla Airo tower, tudi če bivam drugje. 😉
Glede 3 dnevne karte – pač za pot na letališče kupiš enosmerno karto, za potepanje po Dunaju pa 3 dnevno karto. pa saj menda ne boš parkrat na dan romala na letališče in nazaj??
Kakšen hotel!?
Prek airbnb rezerviraš apartma …. izbereš si lokaciji apartmaja, ki ima na razpolago zastonj parkiranje (zasebno ali free na ulici) v bližini postaje za Metro ali Tramvaja, potem si v centru itak v nekaj minutah, to je to. Najceneje in brez problemov. Mi smo v božičnem času imeli avto parkiranega vse dni zunaj na ulici.
Podrobnosti pa najdeš itak vse na netu od vozovnic, con, cen parkiranja recimo…. pa jedilnike od raznih restavracij…
Vožnja po Dunaju je umirjena in nikakor kaotična. Pač v teh velikih mestih je dobro vedet par stvari, če mesta ne poznaš.
Na več pasovnicah se vedno drži na sredini, ker če moraš kam zavit in ti si skrajno na enem koncu povzročiš res kaos v prometu, če si pa na sredini se hitro razvrstiš v pravo smer.
Glede parkiranja je pa različno. Nekje dobiš brezplačno tudi v centru, v kakem nakupovalnem središču ali pa greš v garažo in plačaš. Spet niso take cifre. Mal poglej, ko iščeš hotel kako je s parkingom, ker dvomim, da imajo vsi hoteli za plačat.
Mi je pa totalno nesmiselno, kar si pisala, da bi avto pustila na letališču.
Ne vem, kaka je cena parkinga za več dni okrog klinike AKH, sam vem, da nekje za cel dan je blo 10€. Je pa v garažni hiši. Od tam pa maš dobre povezave z mestom.
Seveda, o Dunaju govorim, ne pa o Grazu… 😉
20 minut peš od strogega centra.
Tisti, ki priporočate, da se ob večdnevnem obisku fijakate z avtom po Dunaju…. promet res ni problem, sam po strogem centru se itak ne boš vozila…. pa glavne točke obdelaš veliko udobneje in časovno prej, če se zapelješ z metrojem…. kot pa da se z avtom cijaziš sem ter tja…. sicer pa vsak po svoje.
Forum je zaprt za komentiranje.