Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dunaj in Bratislava

Dunaj in Bratislava

Vem, kaj je vredno ogleda v Dunaju in Bratislavi 😉 in poznam znamenitosti. Informacij je tako ali tako preveč.
Zanimajo me kakšne manj poznane stvari, morda kakšni posebni lokali, predeli, kamor vsi ne zaidejo. Ima kdo kakšno dobro idejo? Kaj početi poleg že samoposebiumevnih ogledov?

LP

Na (ne v) Dunaju pojdi v kavarno Havelka. Na koncu Grabna, predzadnja (ali še ena prej) ulica levo.

Ne Havelka, Hawelka!

Hvala, Vito.

Še kakšen predlog?

V Bratislavi ti priporočam restavracijo Peruggia pod istoimenskim hotelom v centru, zraven glavnega trga s cerkvijo, ne moreš zgrešit. Super postrežba, domača hrana in zelo nizka cena, tam okoli jurja za komplet večerjo z vinom in vrhunsko postrežbo.

na Dunaju so trenutno najbolj “in” lokali na severnem delu obvoznice, ki se ji reče Gürtel- včasih je bil to zelo znan red-light-milleu (še vedno najdeš precej lokalov), zdaj pa najdeš vse od alter scene do fancy placov.
A te kaj še posebej zanima od ogledov? Ti lahko pe kaj napišem, ker sem pač na Dunaju…..:-).

Hvala! 🙂

Hm…
Se splača naravoslovni muzej (s predpostavko, da sem bil že v londonskem!) ?
Obstaja kakšna kombinirana karta bus/U-Bahn/S-Bahn ? Ali pa vikend karta?

Kako dolgo boš še na Dunaju? Pridem čez en teden… 😉

Naravoslovni muzej? Najbrz se splača, jaz sem bla v njem pred cca desetimi leti. Velik je pač. Odvisno tud od tega kakšne aktualne razstave imajo poleg stalnih zbirk.

Karte za UBahn/tramvaj/bus – obstaja npr 24 urna al pa 3 dnevna karta s katero se lahko voziš z vsemi prevoznimi sredstvi.

Bom na Dunaju tudi še čez en teden:), samo imam že ene pet ljudi na obisku…..

Hvala za info, lepo se imej in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close