Najdi forum

dugi otok

A je že kdo bil na dugem otoku? A je v redu?

LP, Manka

Jaz sem bil, ampak ne vem, kaj je zate v redu. Narava je sploh na juznem delu (kjer je narodni park) zelo lepa, plaze so ok, ampak nic posebnega. V Saliju je zabave bolj malo, ne vem pa kako je npr. v Bozavi.

Sakarun ( S del otoka ) najboljsa plaza na dugem otoku ( pescena ). Narodni park Tjelascica z slanim jezerom in pogledom na pecino je res nekaj posebnega, ce imas rada naravo. Kar se tice zivljenja pa je res dugi otok bolj miren, tudi avtokampa nimajo. Hotel je samo eden v Sali-ju.

Če iščeš zabavo, je na Dugem otoku praktično ni, boš pa našla mir in lepe plaže. Otok mi je bil sicer zelo všeč, moti me le nekoliko zanemarjena narava. Sakaraun je ena najlepših lagun, kar jih lahko vidiš na sploh, a je žal polna nanosov alg, suhe trave in smeti – ŠKODA. Splača se pogledat Veli rat – svetilnik, pa Sali, Žman…ne bo ti žal. Aja pa še nekaj me je motilo, tam so skoraj sami Slovenci !

Pa lepo se imej !

Ravnokar sem prispela z Dugega otoka. S fantom sva bila nastanjena v hotelu Kadulja v Boževi. Hotel je grozen,en teden polpenziona stane 72.000 SIT.:-( Hrano pa moram pohvaliti in je bila res odlična.
Letos na Dugem otoku ni bilo veliko Slovencev, bilo pa je ogromno Italjanov. Narava je res lepa. Telaščica je prekrasna, plaža Sakarun je pa tako kot je rekel Delboy, polna umazanije in na njej je skoraj 1 meter na visoko naplavljena morska trava. 🙁
Mi je bila pa super ena plaža na zahodni strani otoka, nekje med Boževo in Brbinjem, čista voda, turkizno morje, kamenčki…res sanjska plaža.
Lp,
kejka

Hvala za vaša mnenja. Ravnokar sem se vrnila z Dugega otoka, Božave. Hotel Lavanda je malce boljši od Kadulje, vendar so cene zelo zasoljene. Otok je bil letos preplavljen predvsem z italijani in francozi.

Zadnji teden so meduze preplavile morje okoli otoka. Sakarun je lep samo, če nanj gledaš od daleč. Dejansko pa je zaliv poln smeti in naplavljene morske trave, pa še jahte in jadrnice popolnoma napolnijo zaliv in spuščajo vanj svoje odpake. Turistična taksa je izjemno visoka, pa verjetno zelo malo tega denarja namenijo čistoči okolja.

LP, Manka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close